Пятниця, 29.03.2024, 02:26
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 2 » ВІДЕО - Міліція захищає чи вбиває?



    ВІДЕО - Міліція захищає чи вбиває?
    16:59
    Львів – У вівторок у 16 українських містах відбулися протести проти свавілля правоохоронних органів. Студенти і правозахисники також влаштували пікет біля приміщення Шевченківського районного управління міліції в Києві, де 26 травня загинув 19-річний студент Ігор Індила.
    Хвилиною мовчання і запаленими свічками вшанували у Львові пам’ять про студента. 26 травня дільничний міліціонер забрав із гуртожитку студента Київського професійно-педагогічного коледжу Ігоря Індила у Шевченківський районний відділ міліції. За версією міліціонерів, хлопець надто галасував.
    Зранку батькам віддали тіло мертвого хлопця і довідку лікаря, що причиною смерті став «крововилив під оболонку тканини головного мозку, перелом кісток черепа та пошкодження в результаті контакту з тупим предметом».
    МВС заявляє, що молодій людині через сильне алкогольне сп’яніння у відділку зробилось недобре і він впав на підлогу, внаслідок удару отримав черепно-мозкову травму. Працівники міліції Шевченківського райвідділу міліції не винні у смерті студента, заявив у вівторок у Верховній Раді начальник ГУ МВС у Києві Олексій Крикун, доповідаючи в цій справі. Він, зокрема, сказав парламентарям: «О 4-й ранку він ліг спати на лавку. О 4:40 впав з лавки, черговий це почув, і підійшов. Хлопець був ще живий. Черговий викликав допомогу, приїхали ті самі лікарі, що приїжджали до студента ввечері. На жаль, він помер, біля нього була рвотна маса. Порушено кримінальну справу, правоохоронців відсторонили від виконання обов’язків».

    У Львові не вірять у версію міліції
    Акція проти міліцейського свавілля у Львові, 1 червня 2010 року
    Студенти і представники громадських організацій, яких у Львові біля приміщення обласного управління міліції зібралося близько півсотні, не вірять у версію правоохоронців. Такої ж думки дотримуються пікетувальники по інших містах. А тому протестували проти свавілля міліціонерів, заявляючи про катування і вбивства людей і скандуючи: «Зупинимо міліцейське свавілля!»
    «Що це робиться, до чого це призведе, що ми почуваємось незахищеними перед міліцією. Маємо всі сказати своє рішуче «ні» і не допустити подібного», – зазначив колишній політв’язень Володимир Горовий.
    Учасники загальноукраїнського протесту вимагають від Міністерства внутрішніх справ об’єктивно розслідувати загибель студента і припинити тиск на свідків цієї історії, розслідувати правомірність затримання і утримання під вартою і трьох кіровоградських хлопців. Міліціонери мають понести покарання, наголошує координатор акції у Львові, студентка Ольга Сало.
    «Свавілля у державі панує, а міліція – це показник, – каже вона. – Якщо людину побили – це вже злочин і в інших країнах викликає громадське невдоволення й протест, не кажучи про вбивство. Але це і проблема з кадрами у міліції, люди в мундирах не розуміють свого призначення. Те, що діється у нашій державі,  це провина і суспільства, яке промовчує такі факти».
    Загибель студента – «це вирок правоохоронної системи» – екс-голова СБУ
    Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова заявила Радіо Свобода, що це вже другий випадок за цей рік у Шевченківському райвідділі міліції, коли студента затримали, а потім, на її думку, убили. За словами Ніни Карпачової, останнім часом почастішала кількість випадків про порушення прав людини з боку міліціонерів.
    Загибель студента в райвідділі міліції – це вирок правоохоронної системи, наголосив у вівторок у своїй заяві колишній голова СБУ Валентин Наливайченко. А це, за його словами, становить загрозу для усіх громадян.
    Чимало правоохоронців, які спостерігали за протестом у Львові, визнавали у розмові, що найбільша проблема у слабких кадрах. У міліцію потрапляють випадкові люди, далекі від моралі і відповідальності, а більшість досвідчених людей пішли на пенсію ще у порівняно молодому віці, бо не почувались потрібними в системі МВС.
    Тим часом стало відомо, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов підписав наказ про залучення до службового розслідування загибелі студента представників правозахисних організацій та ЗМІ.


    Акція «Міліція відповість за вбивство!» у Києві біля Шевченківського відділу МВС

    Завантажити
    Категорія: Відео-новини | Переглядів: 1482 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net