Пятниця, 19.04.2024, 09:39
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 4 » "Бентлi" для чесного прокурора



    "Бентлi" для чесного прокурора
    14:54
    Вiйськовий прокурор Захiдного регiону купив собi розкiшне авто аж у США, а декларуючи його вартiсть на кордонi, видається, дещо наплутав.
    Як ви думаєте, яку машину може купити собi вiйськовий прокурор в армiї, що, як публiчно i неодноразово стверджувалось, фiнансується лише на половину потреби, а видiлених коштiв ледь вистачає на харчi для солдатiв?
    Скажете, напевно, "УАЗ" чи якусь "Ниву Шевроле". Не смiшiть, це ж авто для прокурора! Вiйськовий прокурор любить "Бентлi Arnage", суперпрестижний витвiр автопрому, що за потужнiстю двигуна дорiвнює щонайменше чотирьом стандартним машинам.
    Ось як його рекламують в американських автосалонах: "Bentley Arnage" -- ексклюзивний чотиридверний седан. Це просторий, потужний транспортний засiб iз красивим моделюванням i розкiшним внутрiшнiм оздобленням. Потужнiсть 400 -- 450 кiнських сил 6,75-лiтрового V8 двигуна з 4-швидкiсною автоматичною передачею.
    "Arnage T" -- один iз найпотужнiших автомобiлiв у свiтi. Максимальна швидкiсть -- 288 км/год., розгiн до -- 100 км/год. за 5,5 секунди.
    Доступнi опцiї -- iгрова консоль з РК-екраном, скляна перегородка
    мiж пасажиром та водiєм".
    Ось вона -- казка, яка, здавалося б, доступна лише Рокфеллеру. Але не тiльки йому. В Українi теж знайшлися поцiновувачi прекрасного. Це вiйськовий прокурор Захiдного регiону Богдан Ринажевський.

    Де i за якi грошi посадовець купив такий автомобiль?
    "Bentley Arnage", 2001 року випуску, прибув до України у вереснi 2008-го. Згiдно з документами, що є в розпорядженнi редакцiї, пановi Ринажевському його продала в червнi того ж року компанiя "Stringht Line Automobile Group", яка має офiс у Далласi, за... 29 тисяч американських доларiв!
    Сума видалась нам досить пiдозрiлою, бо, скажiмо, навiть сьогоднi на сайтi компанiї таку ж марку такого ж року випуску продають за 52 888 доларiв, хоча вiд 2008-го минуло вже два роки.
    Заiнтригувало й те, що в комплектi документiв, якi поданi при розмитненнi
    цього авто на українськiй митницi, договiр купiвлi-продажу не фiгурує.
    ... Телефонуємо у Даллас. Трубку пiднiмає Джеремi Вiльямс, менеджер компанiї. Серед iншого ставимо пряме питання про те, за яку суму українець пан Ринажевський придбав автомобiль. Американець ввiчливо пояснює, що не має права сказати цього, бо, мовляв, фiрма береже таємницю свого клiєнта, навiть якщо це український прокурор.
    Очевидно, у процесi розмитнення автомобiля сумнiви щодо його вартостi
    закралися i в працiвникiв митницi. Це пояснює, чому в справi з'являється висновок спецiалiста N9 автотоварознавчого дослiдження. На вирiшення цього дослiдження поставлене одне запитання: "Яка вартiсть на кордонi України -- без урахування митних платежiв i зборiв, не розмитненого i не зареєстрованого в Українi автомобiля  "Bentley Arnage", 2001 року випуску?"
    Дивне запитання, скажете ви. Адже прокурор чи його довiрена особа мали б пред'явити митникам експортну декларацiю, договiр купiвлi-продажу, то
    й не треба було б витрачатись на експертизу.
    В описi поданих на розмитнення документiв експортна декларацiя та договiр купiвлi-продажу не вказанi.
    Щоб зрозумiти хибнiсть таких роздумiв, варто ознайомитись iз висновком експерта.
    Ось хiд його роздумiв. Як зазначається, на момент огляду така машина у
    США, провiднiй країнi-автоекспортерi, коштує 44 450 доларiв, вiдповiдно до даних Iнтернет-сайта www. bentley.com та сайта каталогу цiн N.A.D.A. Однак спецiалiст доходить висновку, що прокурорська машина коштує менше. Чому?
    Цитуємо:
    "... на даному автомобiлi наявнi пошкодження лакофарбового покриття, наявнi пiдтiкання мастила на двигунi, АКПП (автоматичнiй коробцi передач. -- Авт.) та головному редукторi заднього моста, забруднена i частково пошкоджена обшивка дверей та сидiнь, необхiдно привести його до нормального стану за допомогою вiдновлювального ремонту". Усе.
    Але спецiалiсту це дає змогу зменшити вартiсть машини до 28 тисяч
    892 доларiв 50 центiв.


    Характер недолiкiв, визначених експертом, не коментуватимемо, це може зробити кожен, хто знає, де в легковика двигун i що таке автомобiльна мийка.
    Ми вирiшили пiти тим логiчним шляхом, який зазначений у висновку. I ось кiлька несподiваних вiдкриттiв. По-перше, сайт www.bentley.com, вказаний експертом як джерело iнформацiї про цiни на "Бентлi", насправдi нiчого спiльного з автомобiлями "Бентлi" не має. Це сайт фiрми, що займається програмним забезпеченням архiтекторiв, iнженерiв для проектування промислових об'єктiв (заводiв, шахт) та iнфраструктурних проектiв -- будiвель, мостiв, очисних споруд, джерел чистої енергiї, дорiг. Перевiрити це може кожен.
    По-друге, сайт N.A.D.A. дає зовсiм iншi цiни на автомобiлi цього класу.
    Ось кiлька прикладiв цiни на семирiчнi машини "Bentley Arnage":

    "Bentley Arnage 4 Door Sedan" -- 97 600 доларiв США
    "Bentley Arnage" -- 114 000 доларiв США
    "Bentley Arnage" -- 106 000 доларiв США

    Отож, середня цiна семирiчного автомобiля "Bentley Arnage" на сайтi, яким користувався експерт, визначена в розмiрi 107 000 доларiв США.
    Але зiрки на погонах прокурора, очевидно, виблискують так, що митники майже повiрили експертному висновку. Тiльки, мабуть, щоб перемога справедливостi була тотальною, збiльшили митну вартiсть на... 107 доларiв 50 центiв!
    I, виходячи зi встановленої митної вартостi "Бентлi" -- 29 тисяч доларiв США, вирахували митнi податки та збори. Вiдповiдно до унiфiкованої митної квитанцiї вiд 6 вересня 2008 року, ввозячи автiвку в Україну, довiрена особа прокурора внесла за машину митних платежiв на суму 52639 гривень за курсом долара, що встановлений НБУ на 5 вересня 2008-го.
    Якщо ж узяти вартiсть автомобiля "Бентлi" у 107 тисяч доларiв, то за розмитнення машини треба було б викласти приблизно 91 638 доларiв.
    Але, звичайно, виходячи з того, що розмитнення вiдбулося без будь-яких затримок i дурних запитань з боку митних органiв, треба вiрити в те, що, на вiдмiну вiд тисяч пiдприємцiв, котрi вiчно щось пробують занижувати при розмитненнi, наш герой-прокурор усе декларував чесно. Тому й досi посiдає свою чудову впливову посаду, наглядає за законнiстю, напевно, часу вiд часу до церкви ходить.
    Звiсно, воно б, може, й нiчого, якби пан прокурор був знаним бiзнесменом, вiдомим артистом чи, наприклад, реп-спiваком. Але реп за грошi пан прокурор, мабуть, не читає. Тому, коли авто, яке у всьому свiтi вважається ознакою показної розкошi, купує чиновник зовсiм не багатої країни,
    це викликає щонайменше подив.
    Злосливцi також кажуть, що вже в Українi прокурор навiть замовив позолоченi диски на колеса автiвки i позолотив решiтку радiатора (ну чисто тобi, як у реперiв. -- Авт.).

    "Позолота -- це ексклюзивна робота, повiдомили "Експрес" в одному з автосалонiв Києва. -- Тож i пiдхiд до клiєнта та цiна визначаються в кожному конкретному випадку. Якщо пiдрахувати приблизно, матерiали, робота i позолота дискiв та радiаторної решiтки коштуватимуть у межах 20 тисяч гривень".
    Та що тут скажеш, у кожного свої фантазiї. От пригадуємо, як зi здивуванням дiзналися про те, що депутати Європарламенту їздять на роботу велосипедами. Мовляв, i екологiю бережуть, i народнi грошi на службовi авто не витрачають.
    Та нашi прокурори в автомобiльних "понтах" можуть дати фору будь-кому. I прокуроровi питань нiхто не поставить. Чого ж солiдного чоловiка турбувати? Адже, якщо чемно поводитися, може, ще й посадовить у свою модну "бiбiку" i повозитить.

    Вiктор ДУДАР, Iрина БОДНАР, Експрес
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net