Пятниця, 26.04.2024, 21:42
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 4 » Сходи селян, і сміття як наскрізна тема



    Сходи селян, і сміття як наскрізна тема
    14:56
    На Зелені свята відбулися звіти сільських голів і творчі звіти художньої самодіяльності у Сопові, Підгайчиках, Верхньому Вербіжі, Раківчику, Закрівцях, Тростянці, Богородичині.
    Підгайчикам від радянських часів дістався непоганий спадок. Це — добрі сільські дороги, модернований навіть на нинішній час дитячий садок. Та час бере своє. І він уже потребує капітального ремонту, для закінчення котрого необхідно ще 200 тисяч гривень, — про це говорив у своєму звіті сільський голова Степан Савчук перед численною громадою в актовому залі Підгайчиківського спиртового цеху. Та й дороги постійно потребують уваги. Якщо центральні ще вдається підтримувати у доброму стані, то бічні просто в жахливому стані. Далі продовжує забруднювати сільську річечку спиртзавод, скидаючи прямо в неї свої відходи. А ще — в селі вкрай потрібна аптека. І проблема всіх населених пунктів — збирання, вивіз і захоронення сміття. Хочуть залучити для цього фірму AVE, котра досить добре зарекомендувала себе в інших селах.
    Не байдужі Підгайчики і голові райдержадміністрації Михайлові Негричу. Ба, майже як рідні, зазначив він підгайчиківській громаді на зустрічі. Тож пообіцяв і Підгайчикам, і сусідній Турці свою пильну увагу, зрештою, котрою не будуть обійдені й інші населені пункти Коломийщини. Задля цього проводиться їхня паспортизація і вже незабаром Коломийщина матиме свій паспорт, де знайдуть своє відображення проблеми і потреби всіх сіл і селищ району.
    А насамкінець відбувся концерт вихованців студії дитячого мистецтва «Зорепад» заслуженої артистки України Алли Кобилянської, яку для громади запросив сільський голова.
    Через тиждень, минулої неділі, відбувся останній тур сходів селян — у Королівці, Жукотині, Лісній Слобідці, Марківці, Товмачику, Гвіздці, Струпкові, Шепарівцях, Пилипах, Малій Кам’янці, Корничі, Голоскові, Турці, Вороні, Ковалівці, Остапківцях.
    Подібні, що й у Підгайчиках, проблеми має і селище Гвіздець. Його голову Михайла Палійчука не засмутило, що на звіт зійшлася нечисленна громада. Він у своєму діалозі з людьми розповів, що, попри всі труднощі та негаразди, селище у конкурсі на кращий благоустрій посідає призові місця, а 2008 р. — й перше. Хоча на його облаштування, не кажучи вже на розвиток, держава не виділяє жодної копійки. Кошти дають тільки на зарплату та оплату енергоносіїв. Зрештою, не лише Гвіздцю, а й чи не усім населеним пунктам. Надходження мають лише з власних доходів у спецфонд — продажу землі і майна. Торік провели відкритий аукціон із продажу земельної ділянки і на вилучені кошти провели вуличне освітлення. А також тогоріч облаштували центральну площу, рятували аварійний дитсадок. Тож конче хочуть у обласну програму розвитку Прикарпаття включити завершення будівництва дитячого садочка до 2012 року.
    Не обминула селище і проблема стихійних смітників, поскільки люди не хочуть укладати договори із місцевим комунгоспом. Дошкуляють селищу стихійна автостоянка і автостанція в центрі, в той час коли автостанція, що поряд, простоює порожня. І хоч як не хотів голова завершувати на питанні сміття, все однак крутилося довкола нього. Скажімо, щойно закупили і виставили сміттєві баки для селища, як один вже поцупили. Кажуть, місцевий ґазда прибрав до рук, щоб потім використати його як водяний бак. Погосподарюй тут з такими ґаздами, які з краденого хати зводять!
    Звітувала перед громадою і художня самодіяльність селища — з програмою, присвяченою річниці перепоховання Тараса Шевченка. Співали пісні на Шевченкові слова й українські народні хор «Надвечір’я», чоловічий квартет «Гвіздецькі соколи», з наймолодших співачок — Ірина Дяків, виступили також гурт «Зорепад» і дует саксофоністів.
    Але все ж, на відміну від інших населених пунктів, у Гвіздці, склалося враження, люди прийшли якщо не задля того, щоб поспілкуватися з головою, то, принаймні, не лише на концерт, як у багатьох випадках.
    Таким чином, звіти сільських і селищних голів, творчі звіти художньої самодіяльності відбулися у всіх населених пунктах Коломийщини. Слід відзначити, що наскрізною темою усіх звітів була проблема збору, відвезення і захоронення сміття, хіба окрім тих, де працює фірма AVE Коломия.


    http://kolomyya.org/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 899 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net