Пятниця, 26.04.2024, 21:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 4 » Явка на ЗНО з української мови в Україні становила 87,3%



    Явка на ЗНО з української мови в Україні становила 87,3%
    15:34
    2 червня відбулося перше з трьох тестувань з української мови та літератури. Предмет є обов’язковим для тих, хто планує в цьому році отримати студентський квиток. Явка по Україні під час першої сесії становила 87,3%. Проігнорували зовнішнє незалежне оцінювання 2 червня 18 689 осіб. Найбільш дисциплінованим регіоном виявилася абітурієнти з Львівської області, в якій на пункти тестування прийшли 93,1% з зареєстрованих учасників, а найменш – кияни (83,8%) та мешканці Луганщини (84,2%).
    Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі ГМ «Опора», спостерігачі Громадянської мережі «Опора», які працювали на 40% пунктів тестування у 17 регіонах України засвідчують, що організація ЗНО відбувалася на належному рівні. Втім, серйозною проблемою цьогорічного тестування виявилися забудькуватість та системні запізнення абітурієнтів. В результаті, на 12,92% пунктів було зафіксовано недопуск учасників. Абітурієнти забували взяти з собою оригінал посвідчення особи (паспорт або свідоцтво про народження), сертифікат УЦОЯО, що автоматично є підставою для позбавлення їх права участі у ЗНО.
    На відміну від минулого року, Міністерство освіти та науки України не передбачало централізованого забезпечення учасників ЗНО транспортом за кошти держбюджету. Це пов’язано з тим, що з 2010 року результати тестування з конкретного предмету не зараховують випускникам шкіл, як оцінка державної підсумкової атестації. Якщо раніше ЗНО було частиною обов’язкової середньої освіти і довіз учасників з віддалених районів брала на себе держава, то відтепер це справа самих випускників. Відстань між пунктом тестування та місцем проживання абітурієнта, в середньому, від 50 до 70 кілометрів.
    На жаль, учасники, які запізнилися на початок тестування чи не пред’явили необхідні документи, не зможуть перескласти ЗНО з української мови та літератури. Об'єктивними причинами, що надають право на участь у спеціально організованому додатковому тестуванні, є: порушення процедури проведення ЗНО, підтверджені рішенням регламентної комісії відповідного РЦОЯО; хвороба, що перешкодила участі в тестуванні, підтверджена довідкою відповідного закладу охорони здоров'я; смерть рідних по крові або по шлюбу; участь у міжнародних змаганнях, конкурсах, олімпіадах, які включені до планів офіційних заходів, що проводяться Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури і туризму України, Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту; стихійне лихо, пожежа, техногенна катастрофа в день або переддень тестування.
    Спостерігачами було зафіксовано на 4,87% пунктів тестування (далі - ПТ) спроби отримати допомогу він інших учасників щодо відповідей на конкретні запитання. На 3,6% ПТ абітурієнти намагалися скористатися допоміжними засобами: шпаргалки, телефони, посібники. Найбільш поширеним це явище було у рекреаційних зонах, коридорах та туалетах. Зафіксовано випадки позбавлення права продовжити написання тесту через відкрите списування.
    На 1,69% пунктів було зафіксовано спробу скласти ЗНО за іншого учасника. Треті особи намагалися пройти на ПТ без відповідних документів, видаючи себе за абітурієнта. Також, через незнання та подекуди неуважність інструкторів учасники, які завчасно виконали всі завдання виносили тестові зошити за межі пункту. Спостерігачі відзначають, що злого умислу у таких діях не було, бо абітурієнти відкрито виходили з документами та переглядали завдання біля ПТ (2,75%).
    Оцінка організації проведення тестування загалом: незадовільно – 1,08%, задовільно – 17,30%; добре – 81,62%.


    http://zaxid.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 805 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net