Четвер, 18.04.2024, 04:28
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5554
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 7 » Кожна третя дитина в Івано-Франківську перебуває на диспансерному обліку



    Кожна третя дитина в Івано-Франківську перебуває на диспансерному обліку
    16:29
    Кожна третя дитина в Івано-Франківську перебуває на диспансерному обліку з приводу хронічних захворювань.
    Як повідомила завідувач міської дитячої поліклініки Світлана Будащенко, впродовж останніх п'яти років в Івано-Франківську неухильно зменшується кількість дітей, яких можна назвати здоровими. "У нас лише 10-12 відсотків дітей належать до так званої першої групи здоров'я, - сказала в розмові з репортером "ГК" пані Будащенко. - Причому назвати цих дітей абсолютно здоровими можна лише з великою натяжкою. Якщо їх дообстежити, то все-таки і в них можна виявити деякі захворювання".
    За офіційними даними міської поліклініки, кожна третя дитина в Івано-Франківську перебуває на диспансерному обліку, тобто має хронічні захворювання. І за останні десять років спостерігається тенденція до збільшення захворюваності, особливо серед дітей підліткового віку.
    За спостереженнями медиків, найчастіше діти страждають від захворювань органів дихання. Також діти часто набувають очні хвороби (зокрема, міопію, тобто короткозорість) та ортопедичні захворювання (сколіоз, порушення постави, плоскостопість). "Ортопедичні хвороби найчастіше виявляються у підлітковому віці, коли дитина починає швидко рости і збільшується навантаження на хребет, - пояснила Світлана Будащенко. - Свого часу в місті були проблеми зі шкільними партами, які не відповідали нормам, але тепер їх вже майже повністю вирішено".
    Збільшення ортопедичних захворювань медики пояснюють малорухливим способом життя теперішніх школярів, які багато часу проводять перед монітором комп'ютера чи екраном телевізора. До речі, захоплення Інтернетом, комп'ютерними іграми та переглядом телепрограм так само провокує і розвиток у дітей очних захворювань.
    За офіційними даними, в Івано-Франківську на диспансерному обліку перебуває майже 18 тисяч дітей віком до 14 років. Найбільше, понад 3 тисячі дітлахів, потрапили до диспансерної групи через хвороби органів дихання (практично кожна дитина бодай раз на рік хворіє на ГРЗ чи грип, а минулорічна епідемія дала значне збільшення випадків пневмонії). На другому місці - хвороби ендокринної системи (зокрема хвороби щитовидної залози, спричинені йододефіцитом). За ними йдуть хвороби крові та кровотворних органів (печінки), хвороби ока та органів травлення.
    Як повідомила Світлана Будащенко, на сьогодні в Івано-Франківську проживає 825 дітей-інвалідів, з яких 105 перебувають на обліку в психоневрологічному диспансері. "Основна причина дитячої інвалідності - у вроджених аномаліях, таких випадків близько двохсот, - розповідала завідувач дитячої поліклініки. - Є тенденція до того, що збільшується кількість дітей-інвалідів молодшого віку - до 3 років. Виявляється багато вроджених патологій нервової системи, ДЦП".
    За словами Світлани Будащенко, у кожній школі Івано-Франківська є медичні кабінети, в яких працює медсестра. Однак профілактичні медогляди в школах не відбуваються останніх 15 років. "Медичний працівник у школі лише надає невідкладну допомогу, проводить перевірки на педикульоз тощо, - повідомила пані Будащенко. - З 1995 року існує система єдиного педіатра, відтоді у школах немає власне лікарів, огляди по школах не проводимо, тільки в поліклініці. За стан здоров'я відповідає дільничний лікар-педіатр, дані медоглядів, заповнені за спеціальною формою, передаються в школу".
    У міському управлінні освіти запевняють, що в школах робиться все можливе для того, щоб дитина під час навчання не втрачала здоров'я, а навпаки покращувала його. Як розповіла заступник начальника управління освіти Світлана Уварова, для фізичного гарту школярів в Івано-Франківську періодично відбувається міська Спартакіада для дітей, діють три спортивних школи. "Упродовж останніх чотирьох років в Івано-Франківську реалізується програма «Басейни» із запровадженням обов'язкового уроку плавання для четвертокласників. До речі, серед інших міст України тільки в Івано-Франківську впроваджено цю програму за відсутності басейнів при кожній школі", - сказала вона.
    За словами освітянки, у навчальних закладах міста пропагується руханка, дітям у школах рекомендують під час перерви не сидіти за партами, а більше рухатися. Мовляв, для рухливих ігор треба задіювати педагога-організатора чи виявляти ініціативу учнівському самоврядуванню. Дорогу до школи і зі школи, радять педагоги, також бажано проходити пішки. Обов'язковою для виконання є рекомендація не давати дітям домашніх завдань на вихідні, щоб дитина могла займатися фізкультурою і спортом. У міськвно також радять школярам після занять у школі відпочити не менше, ніж годину, бажано на свіжому повітрі.
    На думку медиків, для того, щоб виправити непросту ситуацію, яка сьогодні склалася із дитячими хворобами, не досить радити, як оздоровити уже хвору малечу. "Поради треба давати тоді, коли батьки ще тільки задумуються над тим, щоб завести дитину, - рекомендує Світлана Будащенко. - Бажано, щоб кожен з батьків пройшов медичне обстеження і провадив здоровий спосіб життя, який дозволяє народити і виховати здорову дитину. Починати батькам треба із себе".


    kolomyya.org
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1053 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net