Субота, 20.04.2024, 15:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5557
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 9 » Росія зменшить ЧФ РФ і не створюватиме нових воєнних баз за кордоном



    Росія зменшить ЧФ РФ і не створюватиме нових воєнних баз за кордоном
    16:20
    Міністр оборони Росії Анатолій Сердюков заявив, що чисельність Чорноморського флоту РФ зменшиться. Глава відомства не уточнив, скільки військових, що проходять службу в Севастополі, потраплять під скорочення. В даний час контингент ЧФ нараховує 24 тисячі осіб. Також вже в серпні цього року може відбутися зміна командувача Чорноморського флоту Росії.
    Голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров, повідомляючи про висловлювання Анатолія Сердюкова, також зазначив, що, за словами міністра, озброєння та техніка Чорноморського флоту будуть оновлені. Як зазначив глава військового відомства, Росія загалом зацікавлена, проте з колишнім керівництвом України Міноборони навіть техніку іноді не могло вивезти на ремонт, передає Інтерфакс.
    За словами Сердюкова, в даний час ситуація змінилася. Найближчим часом відбудуться переговори з міністром оборони України, де ці питання оновлення озброєння і техніки Чорноморського флоту будуть включені до порядку денного.
    У середині травня повідомлялося, що між сторонами немає згоди щодо питань, що стосуються узгодження заміни кораблів ЧФ, оновлення озброєнь та користування береговими спорудами. Президент РФ Дмитро Медведєв давав міністру Сердюкову доручення розробити план розвитку ЧФ на початку травня.
    В даний час у корабельному складі Чорноморського флоту 50 одиниць, в тому числі ракетний крейсер "Москва", два підводних човни в неробочому стані, два великих протичовнових кораблі, три сторожових, малі ракетні, десантні, розвідувальні кораблі і рятувальні судна.
    За угодою між Москвою і Києвом, в українських територіальних водах може перебувати до 388 кораблів, у тому числі 14 підводних дизельних човнів, передає NEWSru.com.
    Як повідомлялося перед ратифікацією угоди про продовження термінів базування ЧФ в Криму, на флот очікуються поставки корветів проекту 20380, а також підвідних човнів проекту 677 типу "Лада" і модернізованих субмарин проекту 877 типу "Варшав'янка". У головному штабі ВМФ РФ раніше заявляли, що Чорноморський флот буде поповнений 8-10 підводними човнами.
    Крім того, міністр оборони запевнив, що Росія не планує розширювати свою військову присутність за кордоном, створюючи нові військові бази. Як зазначив міністр, Росія вже має чотири військові бази за межами країни, і подальше збільшення їх кількості було б занадто обтяжливо для бюджету. Про відкриття нових баз в Україні ЗМІ писали в середині травня.
    Глава Міноборони також нагадав, повідомив Озеров, що Росія втратила військово-морську базу, яка була в Радянського Союзу в Аденській затоці. За словами міністра, Росію влаштувало б, якщо б і зараз була ця база, на яку кораблі могли заходити для заправки. Проте, як відзначив Сердюков, якщо об'єктивно виходити з фінансових можливостей держави, утримувати таку базу було б складно, повідомляє ИТАР-ТАСС.
    Голова Ради Федерації Сергій Миронов, говорячи про участь Сердюкова в "урядовій годині", заявив, що доповідь міністра в цілому була змістовною, але у сенаторів залишилася незадоволеність з низки питань, які були задані в рамках заявленої теми.
    Водночас голова Комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров відзначив, що частину питань міністрові сенатори передавали в письмовому вигляді. Як запевнив Озеров, на всі питання Сердюков відповість їм письмово.


    www.newsru.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 787 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net