Пятниця, 19.04.2024, 15:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 16 » Закарпаття: Храм і дивовижні зцілення … у колишній котельні



    Закарпаття: Храм і дивовижні зцілення … у колишній котельні
    12:24
    Поліетнічне Берегово дивує також і безліччю релігійних громад та конфесій. Найстаріший храм міста – римо-католицький костел, практично на одній вулиці зведені й греко-католицька та православна церкви. А ще існує безліч інших релігійних об’єднань, новостворених течій, які також знаходять своїх прихожан. Однак лише минулого року почалося у Берегові будівництво молитовного будинку Української Православної Церкви Київського Патріархату. Щоправда громаді довелося пройти для цього нелегкий шлях.

    Мов скалка в оці…
    Біля храму вже зранку кипить робота – споруджують основу, башти для двох куполів. Але над трапезною, де нині відбувається служіння, вже височить хрест із позолотою. "Ми намагаємося якомога більше робити все власними руками, – каже мені церковний староста Володимир Марцинів. – Наприклад, ці хрести, що будуть встановлені на маківці, я зварював одразу на місці”.
    А найцікавіше, що майбутня будівля храму – це колишня, давно непрацююча котельня, яка розташована в одному з мікрорайонів Берегова. Фундатор церкви – священик о. Михайло (Савко) з Іршавщини.
    Ще у листопаді 2008 року відбулося перше зібрання віруючих – починалося все з десяти чоловік. Оскільки приміщення не було, то взяли в оренду маленьку кімнатку на території автовокзалу. Інколи під час молитви на голови вірників не раз сипалася штукатурка, протікала стеля, взимку приміщення не опалювалося.
    "Для віруючих людей важливіше не те, що зовні, а те, що всередині, – продовжує Володимир Марцинів. – Утім, навесні минулого року нам прозоро натякнули, що ми – небажані гості на автовокзалі. Приїхали якісь хлопці з Ужгорода і сказали, що тут нібито буде готель, тож приміщення потрібно звільнити. Тоді ми звернулися до обласної держадміністрації, аби нам посприяли у передачі парафії будівлі колишньої котельні. Відгукнувся і пішов назустріч тодішній заступник губернатора Іван Балога, який підписав дозвільного листа. Крім того, міська рада на чолі з Іштваном Гайдошем теж не заперечували, аби ми взяли в оренду із правом реконструкції запустілу будівлю”.
    Але, мабуть, новий храм комусь муляє око. Три рази його грабували, востаннє – декілька місяців тому: зламали й поцупили міцні броньовані двері. Викрали хрести, чашу, семисвічник, розбили аналой (стіл для ікон та книг), розлили масло на підлогу… Нелюдів згодом міліція таки затримала.

    Зцілення тіла і душі
    І хоча ця церковна громада у Берегові ще молода, за нетривалий період є вже і про що згадати. Мова, насамперед, про неймовірні випадки, які інакше як дивами не назвати.
    П’ятирічна дівчинка, яка не вміла і не могла ходити, після спільних молитов… пішла своїми ніжками. Ще одна трирічна дитина, яка була паралізована, нині приходить із мамою на служіння. Одна сім’я приїхала з Петербурга і вже не сподівалася на одужання… А нещодавно прихожанка, літня жінка з Берегова, у якої лікарі виявили злоякісну пухлину і готували до операції, прийшла і повідомила, що хірургічне втручання відклали – діагноз не підтвердився, пухлина безслідно зникла.
    На початку року відійшов у вічність і найстарший журналіст Берегівщини – Павло Загрійчук. Відчуваючи близькість кінця земного життя, Павло Іванович звернувся по духовну допомогу саме в цей храм. Виявилося, що за буденними клопотами, роз’їздами по всьому Союзу, у напруженій роботі людині жодного разу не судилося переступити поріг церкви. Покаяння прийшло вже тоді, коли був практично прикутий до ліжка. От тоді й забажав охреститися. Своє майно (а він був одинаком) дуже прискіпливо розподілив – частину віддав друзям, колегам, сусідам, а іншу заповів церкві, де отримав, мабуть, вперше у житті душевний спокій та очищення…

    Навіщо будуються церкви?

    Лише у семи районах Закарпаття на даний час діють православні церкви Київського патріархату. На Воловеччині та Міжгірщині, наприклад, цьому протидіють інша церковна громада і місцева влада. Виноградів, Рахів – теж як камінь спотикання, що дивно нині чути.
    "Наша церква – це перша ластівка українського православ’я у районі, – каже Петро Данилюк. – Ніби особливої різниці між православними церквами немає. Однак я вважаю, що все-таки дуже важливо для віруючої людини саме те, якою мовою триває служіння. Старослов’янська далеко не всім зрозуміла, вона ніколи не вживалася у побуті. Її використовували для євангелізації слов’янських народів за часів Кирила та Мефодія. Але нині постає важливе питання: чи розуміє людина, про що йдеться під час літургії? Бо молитися, звертатися до Господа все-таки легше рідною мовою”.


    http://zakarpatpost.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 739 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net