Субота, 27.04.2024, 04:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 17 » Підсумки першого туру чемпіонату світу від Олега Блохіна



    Підсумки першого туру чемпіонату світу від Олега Блохіна
    14:44
    Підсумки першого туру групового етапу чемпіонату світу від екс-тренера збірної України Олега Блохіна.
    Найкращий форвард в історії радянського футболу, екс-тренер збірної України Олег Блохін прокоментував підсумки першого туру чемпіонату світу-2010.


    - Наскільки можна порівняти старт нинішнього чемпіонату світу з початком турніру чотирирічної давності в Німеччині?
    - Чесно відповідаю: не можу знати. З однієї простої причини. У Німеччині я дивився на те, що відбувається з тренерської лавки, був повністю поглинений проблемами збірної України. Тепер же моє місце - біля телевізора, а на екрані все бачиться інакше, ніж з гущі подій. Плюс додається моя обережність у прогнозах, яку вважаю актуальною і після завершення матчів першого туру.

    І якщо вже ми згадали про Німеччину-2006, то тоді багатьом здавалося, що після стартового матчу, програного нами з розгромним рахунком 0:4 збірній Іспанії, можна збирати валізи, не чекаючи закінчення групового турніру. Але ми затрималися - і правильно зробили: дісталися в підсумку до чвертьфіналу, де поступилися майбутнім чемпіонам світу італійцям.

    - Натякаєте, що збірній Австралії, що отримала на старті в ПАР ті ж 0:4 від німців, варто вірити у світле майбутнє?
    - Та чим чорт не жартує! Сербія в цій групі ніяких ознак турнірної стратегії поки не виявила. Гана непогано виглядає, але їй ще грати і з німцями, і з австралійцями.

    - Гана, яка зібрала чимало компліментів після перемоги над сербами відноситься до числа команд, від яких можна чекати обіцяного багатьма оракулами "африканського дива"?
    - Крім Гани сподобалася і команда Кот-д'Івуару. З такими зірками, як Дрогба, Калу, брати Туре, Коне, вона може пройти далеко. Решта африканських збірних виглядають слабше. Івуарійці, правда, примудрилися потрапити в чи не найскладнішу компанію - з португальцями, бразильцями та північними корейцями, які своєю найвищою ігровою дисципліною дали зрозуміти, що з ними доведеться рахуватися будь-якому супернику. А ось Португалія в першому турі відверто розчарувала: запам'яталася єдиним ударом Кріштіану Роналду в стійку воріт Кот-д'Івуару.

    - Хто з двох південноамериканських грандів справив більше враження - Аргентина або Бразилія?
    - За великим рахунком ні ті, ні інші. Команди Дієго Марадони і Дунги взяли "свої" очки, але цілісного враження від їхньої гри не залишилося. Аргентинці можуть послатися на невезіння, яке переслідувало Мессі в матчі з Нігерією. А бразильці, які прогнозовано впоралися з КНДР, схоже, вважають за краще повільно запрягати, щоб потім швидко їхати.

    - А які провідні європейські збірні прагнуть відповідати рівню?
    - Німці одразу вирішили не темнити - і правильно зробили. Принаймні порадували уболівальників. Іспанці, навпаки, засмутили: поразка чемпіонів Європи від Швейцарії, мабуть, поки найбільша несподіванка турніру, але для підопічних Вісенте Дель Боске все ще можна виправити.

    Очевидно, не поспішає розкривати всі козирі збірна Нідерландів, яка не мала особливих проблем з данцями. Набагато складніше сказати щось подібне про французів: надто вже блідо вони виглядали в протистоянні з Уругваєм. А англійці, як мені здалося, недооцінили збірну США, хоча це дивно: американці - завсідники світових першостей.

    Насилу віриться, що італійці в їх нинішньому стані здатні захистити чемпіонський титул, але з групою їм пощастило, як нікому іншому: словаки і новозеландці залишають враження випадкових прибульців. Те ж саме можна сказати про греків.

    Виходить, мої співвітчизники виявилися восени незвичайно щедрі, подарувавши екс-чемпіонам Європи путівку в ПАР. Як, втім, і росіяни - словенцям. Ось це один з небагатьох безпомилкових висновків, до якого можна прийти вже за підсумками матчів першого туру.

    - Насмілюсь нагадати: ви опинилися в "корейській" шкурі на іспанському чемпіонаті світу 1982 року, коли збірна СРСР теж проводила свій стартовий матч проти бразильців. І поступилася з тим же рахунком - 1:2. Доречна паралель?
    - Мені здається, не дуже. Тоді ми відкрили рахунок - Баль завдав диво-удар з 35 метрів, потім був не призначений пенальті у ворота бразильців, здається, за фол на Безсонову, а стадіон у Севільї після гри обсвистав іспанського арбітра Ламо Кастільо. І найголовніше - тоді з першої хвилини бразильці не виглядали такими вальяжными, як у минулий вівторок проти збірної КНДР у першому таймі. Хотіли, напевно, за рахунок класу взяти суперників голими руками. Не вийшло. Після перерви довелося додати.

    - Бразильська атака сподобалася?
    - Я б сказав, місцями. Коли вся команда, маю на увазі корейців, націлена на оборону, важко її зламати. В якості "зломщиків" сподобалися обидва крайніх захисника у бразильців - Мішель Бастос і особливо Майкон. З гравців лінії нападу краще за всіх виглядав Робіньо з його чудовою технікою та впертістю, а гірше всіх - Кака, абсолютно нічим не проявив себе в ролі плеймейкера. Правда, тут потрібно віддати належне чіпким корейцям, які не дозволили розбігтися футболістові "Реала".

    - Може, тому висунутий на вістрі атаки бразильської Луїс Фабіану не відчував належної підтримки і чи частіше фолив, ніж зустрічався з м'ячем?
    - Це він від хвилювання, швидше за все. Якщо форвард порушує правила частіше захисника, значить, щось недобре з нервами. М'ячі до тебе не доходять, по воротах не влучаєш - от і психуєш. Втім, нападаючий, тим більше бразильський, не повинен бути зовсім вже залежним від партнерів. Щось потрібно створювати і самостійно. Як це робили свого часу Пеле, Тостао, Ромаріо...

    - "Ми заб'ємо, скільки захочемо, суперники - скільки зможуть" - приказка, яку приписують Пеле, застаріла?
    - Давно і безнадійно! Навіть збірній КНДР "скільки захочемо" не заб'єш. Мені корейці сподобалися майже бездоганною організацією гри. І якщо б не воротарський ляп, який призвів до першого голу, невідомо, як все склалося б далі.

    - Коментатори до цих пір сперечаються: знаходячись майже під нульовим кутом, Майкон свідомо цілився у ворота чи все-таки робив простріл?
    - Навряд чи у нього самого був час замислитися: в першу чергу потрібно було просто зберегти м'яч у грі. За моїми відчуттям, це все-таки була передача. До такого висновку прийшов напевно і корейський воротар, що не закрив "свій" кут. Однак м'яч вдало ліг на зовнішню сторону стопи Майкона - вийшов ефектний гол.

    - "Джабулані" тут поза підозрою?
    - Важко судити, ні разу не вдаривши по цьому м'ячу. Однак скарги з боку голкіперів змушують припустити, що якийсь підступ у ньому все ж є.

    - Другий гол забив корейцям Елано. Ви пам'ятаєте його по виступах за "Шахтар"?
    - Смутно. Складалося враження, що Еланр не дуже хотів грати в чемпіонаті України.

    - У "Манчестер Сіті" він теж не відзначався, тепер перебрався у досить скромний за європейськими мірками "Галатасарай". Однак для Дунги, що відмовив у довірі "самому" Роналдіньо, судячи з усього, Елано - "недоторканний". Як це пояснити?
    - Це може зробити тільки сам тренер збірної Бразилії, нам же залишається будувати припущення. Головна версія: футболіст ідеально вбудований в ігрову схему Дунги, яку тренер не хоче ламати. Причому Елано знаходиться в досить привілейованому становищі: з Майконом за спиною він може атакувати без оглядки, практично не займаючись чорновою роботою. Тим часом відбір - ахіллесова п'ята багатьох бразильських гравців, у тому числі і Елано.

    - Як ви думаєте, в українському чемпіонаті зараз є бразильці, здатні не сьогодні-завтра піднятися до рівня збірної? Мірча Луческу, наприклад, вважає, що Дунга марно не помічає ключового півзахисника "Шахтаря" Фернандіньо.
    - Можливо, Луческу прав. Фернандіньо вміє і атакувати, і відбирати м'яч, володіє хорошою технікою і могутнім ударом. Проте у розпорядженні Дунги такий розсип талантів, що когось він може і "не помітити".
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 605 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net