Субота, 20.04.2024, 04:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 17 » Чемпіонат світу з футболу-2010. Підсумки першого тижня



    Чемпіонат світу з футболу-2010. Підсумки першого тижня
    15:33
    Чемпіонат світу з футболу в ПАР поступово набирає оберти. Вже зіграні усі матчі першого туру групового раунду, і це хороший мотив підбити проміжні підсумки, поділитися першими враженнями, і пригадати деякі події першого тижня світового форуму. Загалом перші матчі відверто не радували. Головне у футболі - це забиті голи, а їх поки - кіт наплакав. У 16 матчах команди забили 25 м'ячів - середня результативність становить 1,6 гола за гру. До речі, всі голи на турнірі забиті різними футболістами. Лише у двох матчах глядачі побачили більше двох забитих м'ячів.

    Вдалий дебют ПАР
    І почнемо з самого першого матчу, в якому господарі чемпіонату світу цілком вдало дебютували у грі з сильною командою Мексики. Північноафриканці навіть вели в рахунку - перший гол ЧС-2010 забив Тшабалала, але утримати свою перевагу не змогли. Проте команда, яку вважають аутсайдером, показала пристойний рівень гри, а бразильський тренер Карлос Альберто Паррейра довів, що не даремно отримує зарплату. Лише стартовий мандраж і недостача досвіду не дозволили "Бафане" відсвяткувати першу перемогу на чемпіонатах світу.

    Осічки фаворитів
    Відразу три претенденти на титул не змогли виграти стартові матчі. І якщо у випадку з Францією і Італією таке ще можна було передбачити, то англійці відверто розчарували. Команда Фабіо Капелло, що привчила за час відбірного турніру уболівальників до перемог, не зуміла впоратися з американцями - 1:1. Тепер "левам" треба обов'язково перемагати Словенію і Алжир.
    Збірна Франції імені Раймона Доменека продовжує грати у що завгодно, тільки не у футбол. Після нульової нічиї з Уругваєм навіть легендарний Зінедін Зідан не стримав емоцій, назвавши Доменека бездарним тренером, який тільки вибирає склад на гру.
    Нинішні чемпіони світу італійці повинні подякувати голкіперу Хусто Вільяру і слизькому м'ячу "Jabulani" за нічию у грі з командою Парагвая. Італійці не показали, за рахунок чого збираються захистити свій титул. Марчелло Ліппі, що залишив у запасі найкращого бомбардира Серії А Антоніо ді Натале, запевняв, що задоволений грою своєї команди і далі "скуадра адзурра" гратиме набагато краще.

    Скромна перемога Марадони
    Одна з найочікуваніших подій нинішнього мундіалю - дебют Дієго Марадони як тренера збірної, яку він приводив до титулу чемпіона світу, будучи гравцем. Матч з Нігерією аргентинці виграли з мінімальним рахунком завдяки голу Габріеля Хайнці у дебюті зустрічі, що природно не влаштувало уболівальників "альбіселесте".
    Так і сам дон Дієго визнав, що його команді ще треба добре попрацювати, щоб показати свою найкращу гру. До речі, комісія арбітрів ФІФА визнала помилку Вольфганга Штарка, що зарахував гол Хайнці.

    Цей жахливий "Jabulani"

    Те про, що так багато говорили перед початком турніру, потихеньку здійснюється, - офіційний м'яч турніру справді володіє непередбачуваною траєкторією польоту, і за перший тиждень глядачі стали свідками трьох воротарських помилок, які коштували їхнім командам перемог. Першим "відрізнився" голкіпер збірної Англії Роберт Грін у матчі з командою США. Півзахисник Клінт Демпсі зважився на далекий удар через межі штрафної і низом пробив прямо у Гріна, від долонь якого м'яч виявився у сітці.
    До речі, за відомостями англійських таблоїдів, невпевнена гра кіпера - це результат негараздів в особистому житті - його кинула дівчина, з якою він прожив майже два роки, і Грін ніби досі не може оговтатися від такого повороту долі.
    Ще один ляп трапився у грі цієї ж групи Алжир - Словенія. Голкіпер африканської команди не впорався з ударом Роберта Корена через межі штрафної, м'яч підскочив прямо перед ним, вдарившись об газон, і далі пішла точна копія помилки Гріна. Ще одна помилка трапилася у матчі Італія - Парагвай, хоч тут вже швидше треба звинувачувати не м'яч, а голкіпера. У необразливій ситуації Хусто Вільяр помилився на виході після подачі кутового і Де Россі не склало труднощів занести м'яч у сітку з декількох метрів.

    Перший розгром турніру
    Перша і поки єдина велика перемога чемпіонату світу сталася на третій день турніру в матчі Німеччина - Австралія. Німці не стали відкладати справу в довгу скриньку, і повели в рахунку вже на 7-й хвилині матчу після точного удару Подольські. У середині першого тайму Клозе подвоїв рахунок, а після перерви Мюллер і Какау довели справу до розгрому. Слід зазначити, що австралійцям ще повезло, що в їхніх воротах побувало тільки чотири м'ячі, адже по грі їх могло бути мінімум вдвічі більше.
    Після гри Йоахім Лев не приховував свого щастя, зазначивши, що для виходу в плей-офф його команді досить виграти ще один матч. Проте тренер застеріг своїх підопічних від зайвого розслаблення, оскільки і Сербія, і Гана далеко непрості суперники. До речі, в грі з Австралією німець Клозе відзначився вже на третьому чемпіонаті світу поспіль, чого раніше нікому не вдавалося.

    Без них було б краще
    Тренер команди, роблячи заміну, завжди розраховує посилити гру своєї команди. Однак не завжди тренерські рішення виправдовують очікування. У матчі Уругвай - Франція гравець південноамериканської команди Ніколас Лодейро вийшов на поле на 66-ій хвилині матчу і за 16 хвилин встиг отримати дві жовті картки і залишити свою команду в меншості.
    Ще менше часу для подібного "подвигу" знадобилося алжирцю Абделькадеру Геззалю. У матчі Алжир - Словенія нападник вийшов на поле на 58-ій хвилині і схлопотал два "гірчичники" за 14 хвилин, залишивши свою команду в меншості. Через декілька хвилин його команда пропустила і в результаті програла матч. Справедливості ради зазначимо, що не завжди заміни виходять такими невдалими. Наприклад, німецький нападник Какау через хвилину після появи на полі вже відзначився забитим голом.

    Бий своїх, щоб чужі боялися
    Перший автогол чемпіонату трапився у матчі Голландія - Данія. Захисник данців Сімон Поульсен головою вибивав м'яч після подачі Робіна ван Персі, але влучив у спину Даніеля Аггера, від якого м'яч залетів у ворота. Спочатку, до речі, автогол записали на Поульсена, але вже наступного дня ФІФА переписала протокол і "авторство" м'яча тепер належить Аггеру. Данці у результаті пропустили ще у кінці зустрічі і програли з рахунком 2:0.
    Єдиний поки пенальті на чемпіонаті світу-2010 був призначений у матчі Сербія - Гана і приніс перемогу африканській команді. На 85-ій хвилині гри сербський захисник Кузманович зіграв рукою у власній штрафній, і рефері призначив 11-метровий удар, який чітко реалізовував Асамоа Гян. Зазначимо, що Гана поки єдина африканська збірна, що перемогла на нинішньому мундіалі.

    Сенсація тижня
    Головна і поки єдина сенсація чемпіонату світу пролунала вчора, в останній грі першого кола. У матчі групи Н діючі чемпіони Європи і головні фаворити турніру команда Іспанії зустрічалася зі збірною Швейцарії. Іспанці повністю вели гру, обстрілювали ворота суперника з будь-яких дистанцій, але на початку другого тайму пропустили досить безглуздий м'яч і в результаті програли стартовий поєдинок. Тепер фаворити разом з Гондурасом розділяють 3-4 місце у групі. Хочеться сподіватися, що цей турнір подарує ще багато несподіваних результатів.

    P.S. Після матчу Південна Корея - Греція (2:0) стало зрозуміло, що збірна України на чемпіонаті світу точно не виглядала б гірше "еллінів". У команді Отто Рехагеля нічого не змінюється з 2004 року, і напевно, у багатьох українських уболівальників після матчу було одне питання - як можна було програти такому супернику?


    www.liga.net
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 616 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net