Пятниця, 29.03.2024, 15:33
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 18 » Віртуальний шопінг в Україні



    Віртуальний шопінг в Україні
    15:26
    Кожен п'ятий українець  до 45 років купує товари через всесвітню мережу Інтернет. Це показало опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології. Купувати в мережі зручніше, доступніше, швидше, говорять респонденти. Але й ризикованіше - пійматіся на гачок шахраїв у віртуальному магазині легше, ніж у звичайному.
    Так, поступово, все більше українських не бажають втрачати час на те, щоб ходити по магазинах, або ж стояти в чергах. Книги, комп'ютери, одяг, взуття, продукти харчування, косметика, парфумерія - це та інше активно купують в інтернеті. А найпопулярніші віртуальні товари в Україні - побутова техніка, комп'ютери і мобільні телефони, повідомляє "Радіо Свобода".

    Аудиторія онлайн-магазинів збільшується

    Цільова аудиторія інтернет-покупців - це міська молодь у віці від 18 до 25 років, зазначає директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто. "Вік - це показник, який драматично впливає на кількість користувачів інтернету. Залежність така: чим людина старша, тим менше вона користується Інтернетом. Тобто, з віком кількість користувачів просто дуже швидко падає. Однак, за словами Паніотто, у цьому році має розпочатися більш різке збільшення кількості користувачів інтернету. І крім молоді, до інтернет-шопінгу будуть долучатися і літні люди.
    У Європі покупки через інтернет користуються більшою популярністю, ніж в Україні. Цікаво, що наприклад, в Італії обсяг онлайнових продажів скоро досягне 6500 млн євро на рік. Там купують переважно туристичні подорожі, квитки, книги, музичні диски, відеофільми, одяг, годинники, комп'ютерні програми, меблі, побутові товари і навіть косметичні засоби для тварин, перуки і навіть античні журнали, розповідає кореспондентка Радіо Свобода у Римі. Послугами електронних магазинів в Італії частіше користуються чоловіки, ніж жінки, а також молоді люди 24-34 років та кожен п'ятий пенсіонер.
    Оплату здійснюють найчастіше через кредитні та інші платіжні картки. А хто побоюється давати номер кредитної карти, вдається до безпечної платіжної системи онлайн PayPal. Зареєструвавшись в системі, можна здійснювати платежі прямо через власну електронну адресу, поклавши на депозит певну суму. Грошові перекази контролюються безпосередньо системою PayPal, тому ніхто не може знати фінансової інформації користувачів і вкрасти гроші з електронного рахунку.
    У випадку, якщо покупка он-лайн не вдалася або виникли проблеми з оплатою, існують інтернет-сайти при регіональних торговельних палатах, через які в Італії надають відповідні консультації та поради.

    Переваги та ризики
    Під час он-лайн закупівлі діє відомий діловий принцип "Час - гроші", - відзначає генеральний менеджер однієї з дніпропетровських мереж інтернет-магазинів Вадим Сульжік. "Я думаю, що перевага такого шопінгу номер один - це економія часу, а номер два - це ціна. Може бути на п'ять відсотків нижче, може бути - на десять. Залежно від категорії товару. Такі цифри (якщо говорити взагалі. І навіть, якщо ціна буде такою ж, як в роздріб, але людині невигідно їздити по всьому місту і порівнювати ціни, простіше замовити в одному місці. Замовити, придбати і привезти. Порівнювати ціни в інтернеті набагато простіше, ніж порівнювати ціни в торгових точках ".
    Киянин Євген - власник інтернет-магазину, який торгує канцелярським приладдям. Основні його покупці - це студенти. За словами Євгена, віртуальний магазин для нього швидше хобі, ніж прибутковий бізнес. "У мене на сайті можна платити карткою - це система, пов'язана з банком, або кур'єру можна віддати гроші готівкою. Найчастіше оплачують покупки готівкою. Адже не всі люди довіряють зараз інтернет-магазинам. Тому хочуть спочатку товар побачити перед тим, як мати якісь фінансові зобов'язання", говорить Євген.
    Харків'ян Степан - завзятий інтернет-покупець і не боїться оплачувати товари карткою. Останньою масштабної покупкою із закордонного сайту став кайт (це повітряний змій, за допомогою якого можна пересуватися по воді) і дошка для кайтінга.
    Але віртуальний шопінг цікавить його не тільки заради спортивного інвентарю. Степан - активний учасник інтернет-аукціонів, де можна придбати різні речі за дуже низькими цінами. "Я бачу тільки плюси. Не треба ходити в магазин, не витрачаєш час. Просто, якщо тебе влаштовує товар, ти його купуєш. Крім того. Тобі ще дається 2 тижні - ти можеш повернути товар, якщо він не підходить. Тим більше класно купувати за кордоном, адже там є товари, яких в Україні або зовсім немає, або які продаються тут за скаженими цінами". Щоб не боятися за свій рахунок, Степан користується системою PayPal, яка стежить за всіма операціями з рахунку і не дозволяє шахраям скористатися ним.
    Зате киянка Ірина не хоче купувати товари через інтернет. На її думку, відсоток браку у них набагато вище, ніж у звичайних магазинах. "Я негативно ставлюся до інтернет-шопінгу, оскільки не можна оцінити якість товару, побачити, як виглядає. Я краще переплачу, але все побачу і помацаю", - каже дівчина.
    Якщо в звичайний магазин ображений покупець може звернутися зі скаргою, то он-лайн магазини часто залишаються невидимими для споживчого ока: мають зараз тільки телефони, зазначає Людмила Розумнюк, начальник відділу Головного управління з питань захисту прав споживачів у місті Києві. "Ці магазини не хочуть виконувати статтю 9 Закону "Про захист прав споживачів". Це стосується придбання товару для обміну якого закон відводить вам 14 днів. Часто магазини категорично відмовляються приймати цей товар назад", - зауважує Розумнюк.
    Купуючи в інтернет-магазині, треба звертати увагу на реквізити свідоцтва державної реєстрації підприємця-власника магазину. Це не перешкодить на випадок, якщо товар виявиться бракованим і доведеться вимагати заміни або повернення грошей. Також вимагайте сертифікат якості. Крім цього, на сайті магазина повинна бути адреса його розташування і телефони.

    Автори: Марічка Набока, Надія Шерстюк
    AllRetail
    http://www.allretail.com.ua/analytics/articles/23008 
    Категорія: Новини України | Переглядів: 564 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net