Субота, 20.04.2024, 00:09
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 30 » Злодій-неадекват ходив... за шоколадом. В одне і те ж кафе



    Злодій-неадекват ходив... за шоколадом. В одне і те ж кафе
    09:55
    Представники таких поширених в наш час професій як психіатри та психологи роками «б'ються» над питанням, чому одна людина без всіляких вагань скоює злочин, а інша - ніколи цього не зробить.
    На сьогоднішній день існують навіть «кримінальні» хвороби, наприклад – клептоманія (хвороблива тяга до крадіжки).
    Спеціалісти вивчають і моральні якості «піддослідних», і їх оточення, і побутові умови, і матеріальні проблеми (чи їх відсутність), і... душевний стан.
    І якщо душевний стан більшості «нормальних» злодіїв ще якось піддається дослідженню та поясненню (наприклад, найпростіше: наркоман краде чи грабує задля того, щоб отримати гроші на чергову дозу наркотиків, алкоголік - на пляшку горілки), то зрозуміти вчинки злодіїв з «відхиленнями» (психічно хворих), практично не можливо. Прикладів їх злочинних вчинків безліч: вбивства, пограбування, крадіжки.
    Злочини, які скоюють такі особи з відхиленнями, заводять у глухий кут не лише лікарів, а інколи й правоохоронців. Шукати «логічного» злочинця – хоча робота копітка, важка і виснажлива, але не така безнадійна. А от шукати «неадекватного» злочинця вдвічі важче. Його дії не піддаються логіці.
    Коли до правоохоронців на початку червня звернулася завідувачка одного з кафе міста Чернігова із заявою про крадіжку, нічого особливого в цій заяві на перший погляд не було. Невідомий злодій розбив вікно в кафе та заліз до приміщення. Дивним видавався лише предмет крадіжки: шоколадки та горілка. Викрадач грошей не брав!
    Співробітники міліції узялися за пошуки злочинця. Трохи пізніше до правоохоронців надходить заява від власника однієї невеличкої фірми, і також про крадіжку. З офісу фірми були викрадені монітор до комп'ютера та гроші. Офіс фірми, розташований на першому поверсі багатоповерхівки, був захищений лише сіткою-рабицею, якою були затягнуті вікна. Злодій розрізав сітку, розбив скло та проліз всередину.
    Ці дві заяви про крадіжки нічим не відрізнялися від тих заяв, які щодня надходять до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції. Збіг був лише в локалізації кафе та фірми: їх приміщення були не лише в одному районі, а майже поруч один з одним.
    Оперативники розпочали оперативно-розшукові заходи (в інтересах слідства їх не розголошуємо) по встановленню причетних до крадіжок. Їх пошуки та перевірки привели до висновку, що обидві крадіжки скоєні однієї і тією ж самою особою. Співробітники міліції почали встановлювати місцезнаходження підозрюваного.
    Між іншим, 21 червня до правоохоронців знову надійшло звернення власниці вищезгаданого кафе, яка повідомила, що її знову обікрали. Злодій розбив скло, заліз в приміщення та викрав... шоколадки та горілку!
    На підставі зібраних доказів у правоохоронців вже не було ніяких сумнівів - працював один і той самий крадій. А коли співробітники міліції невдовзі встановили його особу, то немало здивувалися – 27-річний Олексій був вже раніше судимий за крадіжки. Але 3 з половиною роки відбував покарання... на примусовому лікуванні в психоневрологічній лікарні (він був шизофреником). І що цікаво – серед крадіжок, за які він «сидів» раніше, була і крадіжка... з вищезгаданого кафе!
    Коло замкнулося. Залишилося затримати крадія-шизофреніка. Прорахувавши ситуацію, яка «вимальовувалась» з крадіжками, оперативники вирішили вчинити досить ризиковано. Вони вирішили ловити крадія... на фірмі, чий офіс обікрав Олексій другим.
    Судіть самі. Першою іде крадіжка з кафе, другою - з офісу, третьою - з кафе, четвертою... вірогідно має бути офіс. І розрахунки міліціонерів виявилися правильними. Коли рано вранці (близько 4-ї ранку) вони прибули до офісу фірми, то побачили, як з вікна фірми намагається вилізти якийсь чоловік.
    Сумнівів не було – це був Олексій, якого і розшукували міліціонери. І якщо оперативні дії правоохоронців при затриманні «нормальних» злочинців є стандартними, то тут прийшлося, як кажуть, «імпровізувати». Бо психічно хвора людина здатна на будь-який непередбачуваний вчинок.
    Коли Олексій побачив людей в погонах, він ухопився за раму вікна і присів на підвіконня. Оперативники покликали його та запитали, що ж він там робить. Відповіддю була фраза: «Я ховаюся тут від німців!». Та чернігівські міліціонери теж не без почуття гумору. «Так ми свої, вилазь! », - відповіли йому оперативники. І чоловік... спустився та спокійно дав себе затримати. Коли ж правоохоронці в цей час глянули на годинник, то на ньому було рівно 4:00, 22 червня.
    Цього разу Олексій з офісу нічого не зміг викрасти. Хоч він і розбив скло та проліз у прорізану ним минулого разу сітку, але він натрапив на зачинені на нові замки двері. І як він не намагався, відкрити їх не зміг. Під час особистого огляду у крадія в кишенях співробітники міліції виявили... ключі від офісу (він викрав їх ще за першої крадіжки) та шоколадку з кафе.
    Зараз Олексій затриманий, перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Він зізнався у крадіжках. За їх фактами порушені кримінальні справи за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «крадіжка», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Слідство триває.


    Наталія Човпило,
    помічник начальника ЧМВ УМВС 
    по роботі з громадськістю та ЗМІ
    http://kop.gov.ua/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 563 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net