Пятниця, 26.04.2024, 03:09
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Серпень » 6 » "РосУкрЕнерго" подала позов про примусове виконання рішення стокгольмського арбітражу



    "РосУкрЕнерго" подала позов про примусове виконання рішення стокгольмського арбітражу
    16:55
    "РосУкрЕнерго" почала процес підтвердження в українських судах рішення стокгольмського арбітражу про повернення їй Україною 12 млрд кубометрів газу. Київ вже не сперечається, що повертати борг потрібно, але наполягає на тому, щоб з нього відняли 1,7 млрд дол, які НАК "Нафтогаз України" заплатила "Газпрому" за боргами "РосУкрЕнерго". У російській монополії визнати це відмовляються, пише "КоммерсантЪ-Украина".
    Як повідомила вчора, 5 серпня, прес-служба колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, 19 липня "РосУкрЕнерго" (РУЕ) подала до Шевченківського районного суду Києва клопотання про примусове виконання рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, яке 8 червня зобов'язало НАК "Нафтогаз України" повернути трейдеру 12,1 млрд кубометрів газу. На думку Тимошенко, позовні вимоги РУЕ вже призвели до підвищення цін на газ для населення України на 50% з 1 серпня, тому вона закликала громадян звернутися до того ж суду для захисту власних інтересів.
    У РУЕ уточнили, що подали позов до районного суду 16 липня, а 20 липня суд прийняв справу в роботу. До 30 липня "Нафтогаз" повинен був надати свої аргументи і заперечення. За інформацією джерел, вони були надані - глава "Нафтогазу" Євген Бакулін пояснив, що для них "пріоритетом є верховенство закону". У першій інстанції справа повинна бути розглянута до 30 серпня.
    Джерело, близьке до РУЕ, вважає, що справа може розтягнутися на чотири місяці, оскільки після рішення суду першої інстанції протягом десяти днів може бути подана апеляція, яка має бути розглянута протягом місяця, а потім касаційна скарга - протягом ще двох місяців. Утім, в РУЕ розраховують врегулювати юридичний бік конфлікту до 1 вересня, щоб встигнути виробити схему повернення газу до початку опалювального сезону. У прес-службах "Газпрому", Мінпаливенерго і "Нафтогазу" коментувати позов РУЕ відмовилися.
    Конфлікт навколо спірних обсягів газу виник на початку 2009 року. Тоді "Нафтогаз" забрав зі сховищ 11 млрд кубометрів газу, що належав РУЕ. Підставою для цього стало право на вимогу з трейдера боргу розміром 1,7 млрд дол, який "Нафтогазу" перевідступав "Газпром". Проте, як стверджують в РУЕ, відбір газу в рахунок боргу не був оформлений юридично. Після зміни влади в Україні стокгольмський арбітраж розглянув позов РУЕ і зобов'язав НАК повернути з урахуванням пені 12,1 млрд кубометрів газу.
    "Нафтогаз" розраховує повернути значно менше газу. Як пояснюють в Мінпаливенерго, НАК розплатилася з "Газпромом" за боргом РУЕ, і тому із загального обсягу газу потрібно відняти частину вартістю 1,7 млрд дол. У III кварталі газ для України коштував 234 дол за тисячу кубометрів, тобто 12,1 млрд кубометрів - близько 2,8 млрд дол. За вирахуванням боргу залишається 1,1 млрд дол, тобто 4,8 млрд кубометрів. Але в "Газпромі" запевняють, що ніяких боргів "Нафтогаз" не гасив.
    На думку партнера компанії "Правові партнери" Андрія Доманського, якщо "Нафтогаз" доб'ється розгляду в українському суді справи по суті, то все ще може змінитися. Раніше White & Case, що захищала інтереси НАК у Стокгольмі, вказувала, що однією з причин поразки компанії став тиск "Газпрому". Втім, член комітету Верховної Ради з питань ПЕК Олександр Гудима упевнений, що "Нафтогаз" не почне загострювати відносини з "Газпромом". "НАК діє в рамках загальної лінії поведінки влади", - каже депутат, додаючи, що держструктури України вже фактично визнали, що газ був піднятий зі сховищ незаконно.


    www.newsru.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 512 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net