Четвер, 25.04.2024, 04:19
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Вересень » 8 » Відтепер я — учениця, на «12» буду вчиться



    Відтепер я — учениця, на «12» буду вчиться
    13:55
    Мене в дитинстві лякали Бабайком, а декого з моїх однокласників страшною вчителькою, яка буде сваритись і ставити двійки в щоденник. Шкільна хвороба — педагогофобія. Навіщо створювати такі міфи, якщо першокласник навіть за найкращих умов мусить пережити стрес у новому для нього шкільному середовищі? Для того, щоб полегшити йому пристосування, треба вдатись до найулюбленішої дитячої «фішки» — казки.
    Я була переконана, що першого вересня йтиме дощ, буде страшна злива, адже так казав віртуальний синоптик. Тому про урочисту лінійку просто неба не може бути й мови. Але, як кажуть, найточніший прогноз погоди — передбачення на вчора. В Тернополі сонечко радо вітало школярів і студентів, учителів і викладачів, а також батьків, які найбільше хвилювались і розчулювались.
    Іду до Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12. Саме тут мені святкувати Першовересень. Недалечко від школи бачу жінок з квітами — на ваш попит наша пропозиція. Тут би ще слоган причепити: «Найсвіжіші квіти для любої вчительки». Близько дев’ятої шкільне подвір’я починає залюднюватись. Помічаю малечу, яка не зовсім розуміє, для чого її сюди привели. Це першокласники. Їх ніколи не сплутаєш з друго— чи третьокласниками. Погляд першокласника поєднує в собі західний індивідуалізм (в мами я найкращий) і східний фаталізм (а будь, що буде). Він ще не знає, до яких випробувань зобов’язує новий статус, але скоро всього навчиться. В перший клас у ТЗОШ №12 цьогоріч підуть 42 учні.
    Дітей не покидають батьки, які так хвилюються, ніби самі йдуть до першого класу. Ті, хто видається більш-менш спокійним, вже мають досвід випровадження чада до храму знань. Дехто з батьків цілий рік готувався до цієї знаменної дати, вони навіть не можуть згадати, скільки потратили на форму-зошити-ручки та інші вкрай потрібні для першокласника речі. Гм, я купила собі для нового навчального року дві ручки і один нотатник, цього має бути досить. Студентам простіше — необов’язково писати кожен предмет у новому зошиті, більше того, це вважають вкрай неекономним і навіть нерозумним. Мама першокласниці, зробивши подумки складні підрахунки, сказала, що її доня «коштувала» сімейному бюджету близько трьох тисяч гривень. Певна річ, тут же треба купувати все, це в другокласників може щось лишитися з минулого року. Мама з досвідом збирання першокласника до школи заявила, що її синочок «витратив» десь півтори тисячі на необхідне шкільне приладдя, попередній її першокласник був «дешевшим».
    Отож першокласники, яких доля привела в стіни ТЗОШ №12 провели першовересень «У гостях у казки». Їх вітали не тільки лелеки на шкільній клумбі, а й Фея, Ангел, Червоненький Капелюшок, Гном, Карлсон, Астролог. Останній зробив передбачення для всіх учнів школи. За його словами, зорі обіцяли першокласникам «нові знайомства, багато ігор і нові відкриття, пов’язані з навчанням». Передбачення Астролога для всіх були більш-менш позитивні, зорі застерігали лише четвертокласників, яким не рекомендовано бігати шкільними коридорами, щоб вчителі старшої школи не запам’ятали їхні обличчя.
    Перші вчительки ведуть під рушниками своїх підопічних, які йдуть за ними слухняними вервечками. Першокласники у формах, з букетами в руках, у дівчаток на головах білі бантики. Від такого видовища в мене починається туга за дитинством. На першокласників дивиться вся школа, адже тільки для них цьогорічний дзвоник є по-справжньому першим. Новоспечених і гартованих школярів вітали директор школи Марія Богданівна Гуцал, отець Михайло, батьки першокласників. Нехай все, що бажали, збудеться — реалізується шкільний ідеал. Школярі стоять непорушно, слухають. Та тільки залунала музика, в учнів молодших і середніх класів почалась маленька дискотека. Першокласники не танцюють, їхня дислокація посередині шкільного подвір’я виключає можливість зробити це непомітно. Припускаю, що вони ще не акліматизувались, тим паче, їм сьогодні треба бути чемними.
    Свято закінчилось, учні розійшлись на перший урок, тема якого «Славетні імена нашого краю. Соломія Крушельницька. Шляхами тріумфів». Сподіваюсь, новий навчальний рік для учнів ТЗОШ №12 буде вдалим. Число, яке закарбоване на синій табличці біля входу до школи, зобов’язує їх до відмінних успіхів у навчанні.


    Юлія ДУТКА
    http://vilne.org.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 577 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net