Вівторок, 16.04.2024, 16:47
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5552
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Вересень » 13 » Скандал в Ізраїлі: рабин видав посібник з убивства неєвреїв



    Скандал в Ізраїлі: рабин видав посібник з убивства неєвреїв
    17:19
    Як повідомляє ТСН каналу "1+1”, ізраїльський рабин глава ієшиви (молитовної школи) "Од Йосеф Гань” Іцхак Шапіто видав скандальну книгу "Закони царя”, в якій обстоює право єврея на вбивство "гоїв” (неєвреїв).
    Зокрема, поставивши питання "Коли євреєві дозволяється вбивати гоїв?” автор відповідає, що робити це можна практично завжди, навіть якщо йдеться про зовсім маленьких дітей. Наприклад, на думку Шапіто, вбивати можна усіх, хто не виконує сім заповідей синів Ноаха (Ноя).
    "Коли ми вбиваємо гоя, який порушив заповідь, на це немає жодної заборони”,- пише автор, але далі підкреслює, що вбивство у цьому випадку можливо тільки після відповідної судової постанови. Також, наголосив Шапіто, неєврея можна убити, якщо він убив єврея. Рабин пише: коли неєврейські діти виростуть, вони не зможуть укріпити єврейський народ. З цих міркувань, дозволяється вбивати дітей неєврейських лідерів, щоб посилити тиск на батьків. Свої висновки Шапіто підкріплює цитатами з Танаха і Талмуда.
    Ізраїльські праві з захопленням зустріли публікацію, водночас ізраїльська газета "Ma”riv” вже назвала цю книгу "230-сторінковим посібником з убивств”. Її вихід викликав масштабні дискусії та громадські протести.
    Книга коштує всього 30 шекелів (близько 60 гривень), але її придбати майже неможливо. За даними місцевих ЗМІ, її продають на масових заходах, які проводить релігійна громада, яку очолює Іцхак Шапіто, в його ієшиві. Також видання можна викачати з Інтернету. З приводу скандалу довкола ідей рабина франкомовне щоденне швейцарське видання "Le Temps” написало: "Книга релігійних розпоряджень рабина Іцхака Шапіто зводить з розуму департамент "єврейського екстремізму” Служби загальної безпеки (ШАБАК): річ у тому, що в книзі "Тора а-Мелех”, адресованій вихованцям юдейських релігійних шкіл Західного берега річки Йордан, мовиться, коли можна з чистою совістю вбивати гоїв (неєвреїв), зокрема маленьких дітей, мирних жителів і друзів Ізраїлю”.
    Декілька рабинів з поселень на Західному березі рекомендують включати цю книгу в учбову програму ієшив.
    Публікації із закликом до насильства в ім’я якоїсь "божественної справедливості” почастішали після згортання поселень в секторі Газа. Вони свідчать про розвиток єврейського фундаменталізму, епіцентр якого розташований в екстремістських колоніях на Західному березі річки Йордан. На чолі руху стоять близько шістдесяти рабинів, зокрема Дов Вольпе і Іцхак Гінзбург , вони переконані, що "єврейська ДНК” перевершує "ДНК гоїв”.
    Серед авторів подібних творів - рабин Шломо Вінер, чиї брошури з закликом "не віддавати ні міліметра нашої землі неєвреям” розповсюджувалися серед солдатів, що брали участь в операції "Литий свинець” в секторі Газа.
    Влітку в казармах з’явився новий памфлет - "По дві сторони кордону”, в якому рабин Сафед стверджує, що Ватикан фінансує "Хізболлу” з метою влаштування нового Холокосту. Випускники ієшив із Західного берега, що вчилися у рабинів-фундаменталістів, складають від 40 до 50% кандидатів на посади офіцерів і молодших офіцерів Армії оборони Ізраїлю(ЦАХАЛ), хоча жителі поселень складають менше 5% населення Ізраїлю.
    Арабські депутати Ізраїльського парламенту (кнесету) різко засудили книгу рабина. Зокрема, як повідомляє NEWSru.co.il, депутат кнесету Офір Пинес-паз звернувся до юридичного радника уряду Менахему Мазузу з вимогою перевірити, чи немає в діях рабина Іцхака Шапіто, "який дозволив вбивати гоїв”, складу злочину.
    За його словами, жахливі речі, написані в книзі, відкрито закликають до насильства на грунті расизму. Він відзначив також, що, на жаль, інші рабини позитивно відзиваються про цю книгу. З подібним зверненням виступив і депутат кнесету Талеб ас-Сана. Він заявив, що поселення перетворилися на теплиці по вирощуванню вбивць, і чимала частка відповідальності за це лежить на рабинах. Депутат кнесету Урі Орбах запропонував рабинам думати не про те, як вбивати гоїв, а про те, як жити з євреями.


    http://dumka.pl.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 519 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net