Четвер, 28.03.2024, 21:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Листопад » 24 » Юрфірми готуються пустити до себе чужинців



    Юрфірми готуються пустити до себе чужинців
    13:55
    Компанії, що надають юридичні послуги, завжди сповідували консервативний підхід до ведення бізнесу. Коли, наприклад, потрібні були гроші для розвитку, юрфірми зверталися до внутрішніх ресурсів, тобто до засобів засновників і партнерів, або йшли за кредитом у банк. Про те, щоб запропонувати себе широкому колу інвесторів, збільшивши таким чином капітал, ніхто й не думав. Частково це відбувалося через традиційну закритість цього сектора економіки, а в деяких країнах проведення IPO безпосередньо перешкоджав закон. Тому ще 10-20 років тому вихід юридичної фірми на ринок акцій був не більш ймовірний, ніж вихід на біржу намети з морозивом у метро.

    Не потрібно бути гігантом галузі, щоб увійти в історію
    Все змінилося в 2007 році, коли австралійська Slater & Gordon несподівано розмістила свої папери на місцевій біржі, ставши першою юридичною компанією в історії, увійти в капітал якої міг кожен охочий.
    Цікаво, що Slater & Gordon не входить в так звану "велику шестірку" австралійського юридичного бізнесу, і працює в області процесуального права. Найбільші справи, які вела компанія, були пов'язані з позовами шахтарів, що підірвали здоров'я на шкідливому виробництві. Інвесторів могло насторожити і те, що для виходу на біржу фірмі довелося "пробити" для себе особливий статус. Всі акціонерні товариства зобов'язані ставити на перше місце інтереси власників цінних паперів, проте в інвестиційному меморандумі у Slater & Gordon вони лише на третьому - після інтересів клієнтів і судів. Компанія таким чином ліквідувала основу для виникнення потенційного конфлікту інтересів у тому, приміром випадку, якщо б її великим акціонером став конкурент її клієнтів.
    Тим не менш, це IPO виявилося надуспішних: фірма заробила $ 35 млн, вартість акцій зросла з моменту розміщення в півтора рази, а річний оборот збільшився за три роки в 2,5 рази з 50 до 124 австралійських доларів.

    У США без реформи законодавства юристам дорога на біржу замовлена
    Приклад австралійців всім сподобався - позитивних коментарів з боку представників юридичної спільноти було предостатньо. Однак послідовників поки не з'явилося. Справа в тому, що сотня найбільших за розміром виручки юридичних фірм світу більш ніж на 90% складається з британських і американських компаній, а в цих країнах особи, які не є юристами, які не мають права володіти часткою або брати участь в управлінні юридичним бізнесом. Особливо непросто американцям: вони б і раді залучити зовнішніх інвесторів, але діяльність юридичних компаній регулюється законами штатів, а ринки цінних паперів - федеральним законодавством. Щоб усунути протиріччя, які є непереборною перешкодою для біржового лістингу, потрібна масштабна реформа. Однак її здійснення, на думку оглядача The American Lawyer Емі Кольц, в найближчому майбутньому не передбачається.

    Британських юристів чекає чудовий новий світ
    А Великобританія приклад своїх колег з домініону прийняла. Лобісти від британського юридичного бізнесу домоглися в цьому році прийняття нового Акту про Юридичних Послуг (Legal Service Act), згідно з яким з жовтня 2011 року, фірми зможуть залучати інвесторів і управлінців, що не володіють статусом професійних юристів.
    Довгий час юридична спільнота країни скептично ставилося до цих нововведень, вважаючи, що мало кого з учасників ринку можуть зацікавити альтернативні способи фондування бізнесу. Однак настрої змінюються: бухгалтерська компанія Smith & Williamson провела в травні цього року опитування, в якому взяла участь 121 юридична контора з Великобританії, а його результати виявилися прямо протилежними вважався загальновизнаним думку. 20% респондентів зізналися, що всерйоз замислюються про можливості IPO, ще 43% збираються обрати схеми прямого приватного інвестування. Були й відповіді про суми, які планується залучити: 38% фірм мають намір збільшити свій капітал за рахунок нових можливостей на суму в межах 20 млн фунтів (приблизно $ 35 млн). Потрібно зауважити, що в опитуванні брали участь досить великі гравці ринку. Так, 49% респондентів мають більше 50 партнерів, а 21% - більше ста.
    Дослідження Smith & Williamson дозволило дізнатися і про те, навіщо британським юрфірма гроші. 51% контор збираються інвестувати в довгостроковий розвиток, 38% потрібні кошти для збільшення команди і фінансування угод злиття і поглинання, а 31% компаній бажають освоїти нові бізнес-сектори.

    Росії іноземні новинки поки не цікаві

    Бум IPO, особливо "народних", в середині нульових вивів Росію в число світових лідерів за сукупним обсягом розміщення акцій. Однак юридичні компанії поки не поспішають публічно котируватися разом з Ощадбанком і "Роснефтью", незважаючи на те, що в нашій країні закон не забороняє організовувати правової бізнес у формі акціонерного товариства. Про те, чому юркоманіі не розглядають IPO всерйоз, знає партнер "Пепеляєв Груп" Володимир Соков: "Незважаючи на те, що ніяких обмежень для виходу юридичних фірм на біржу немає, залишається незрозумілим, хто саме буде зацікавлений у придбанні акцій. Склад основних активів юридичних фірм (співробітники і клієнтська база) може часто і серйозно змінюватися, що позбавляє потенційного інвестора почуття стабільності. Якщо, припустимо, п'ять ключових партнерів покинуть компанію, це на практиці може серйозно відбитися на вартості акцій. Тому вкладення в бізнес з сильною матеріальною базою, наприклад , в компанію з виробничими активами, виглядають, на перший погляд, надійніше".
    З соків згодна і Ганна Овчарова, старший юрист Групи міжнародних проектів юридичної фірми VEGAS LEX .. За її словами, в поточних умовах навряд чи існують передумови для виходу російських юридичних фірм на фондові майданчики як в Росії, так і за кордоном. "Однією з основних передумов для виходу будь-якої компанії на публічне розміщення є її інвестиційна привабливість для широкого кола учасників торгів на кожній конкретній біржі, - говорить вона. - Складно собі уявити, що юридичний бізнес, як такий, може бути привабливий саме для широкого кола інвесторів . Більш вірогідним розвитком подій для юрбізнесу буде приватні розміщення серед заздалегідь відомого невеликого кола інвесторів, залучення позикових коштів або злиття з іншою більш фінансово усталеною юридичною компанією".
    Можливо, у випадку, якщо британські IPO у найближчі році пройдуть вдало, це стане гарним стимулом і для російських компаній, які поки висловлюють скепсис щодо цього інструменту збільшення капіталу. Наші компанії поки що значно поступаються британським і американським за розміром, але об'єднання апробованих технологій розвитку бізнесу і амбіцій може дати потрібну синергетичний ефект. Принаймні обговорення таких перспектив вже починається. Принаймні на VI Щорічній Міжрегіональної конференції "Юридичний бізнес - 2010" на початку грудня збираються обговорити тему публічності юркомпанії, без якої завоювати довіру інвесторів неможливо.


    http://pravotoday.in.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 394 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net