Вівторок, 23.04.2024, 21:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Грудень » 29 » Податок на нерухомість поховали



    Податок на нерухомість поховали
    14:16
    Вже з наступного року місцеві бюджети можуть отримати додатковий фінансовий ресурс. Урядовий проект Податкового кодексу передбачає скасування десяти застарілих обов'язкових платежів і введення нових місцевих податків. Втім, документ, зареєстрований у Верховній Раді, не обумовлює появи найбільш розрекламованого владою - податку на нерухомість. Ймовірно, в уряду просто не знайшлося політичної волі, щоб продавити податок проти багатих.
    Найбільш вагомою підмогою для місцевої влади стане податок на прибуток, частина якого, відповідно до проекту Податкового кодексу, буде залишатися в регіонах. За підрахунками Мінфіну, від нього збори дозволять місцевим бюджетам щорічно залучати сукупно близько 9 млрд. грн. Граничний розмір додаткової ставки (крім 20%, що перераховуються до держбюджету) будуть встановлювати місцеві ради: до 2% дозволено вводити раді АР Криму, Києва і Севастополя, до 3% - владі міст обласного значення (більш докладно чит. на стор.12). Безумовно, у виграші від цієї новації будуть перш за все великі міста та регіони, в яких зосереджені великі підприємства. Зараз близько третини загального обсягу податку на прибуток і ПДВ збирається в Києві, за місцем реєстрації центральних офісів компаній, трохи менше - в Донецьку, Запоріжжі і Харкові. Однак при правильному підході до справи залучити додаткові надходження до бюджету здатні й інші. Адже місцева влада також отримають можливість встановлювати пільги щодо тієї частини податку на прибуток, яка буде осідати в регіональній скарбниці. Тому бізнес буде обирати місцем реєстрації своїх центральних офісів ті регіони, які запропонують більш вигідні умови сплати цього податку. Правда, в першу чергу преференції з податку на прибуток одержать наближені до влади компанії.
    Ще одним повноводним джерелом наповнення місцевих бюджетів стане туристичний збір, який замінить існуючий зараз курортний. Причому на відміну від нині діючого платежу, право стягувати його отримають всі без винятку регіони. Кожен турист, який зупинився в готелі, кемпінгу або санаторії, зобов'язаний буде додатково заплатити від 0,5 до 1% від вартості проживання.
    Проте новий податок на відпочинок повинні платити і ті, хто зупиняється в приватному секторі. У ролі податкових агентів, за задумом авторів Податкового кодексу, в цьому випадку виступлять самі орендарі. Зрозуміло, що, виконуючи покладені на них нові обов'язки, вони засвітять перед податковою і свої додаткові доходи від здачі житла і, відповідно, змушені будуть сплатити податок з них. А це означає, що приватники навряд чи стануть допомагати місцевому бюджету заробляти. Але зате, якщо фіскали виявлять таких орендарів (а відповідні рейди проводять податківці частенько в сезон відпусток), заплатити доведеться не лише прибутковий податок, а й штрафи за ненарахування туристичного збору.
    Неприємні нововведення чекають платників податку на рекламу. "Відповідно до проекту Податкового кодексу, в ролі податкових агентів виступлять виробники та / або розповсюджувачі реклами. Причому вони зобов'язані будуть реєструватися в органах податкової служби за місцем розміщення такої реклами. Таким чином, при розміщенні реклами в декількох районах або містах податковий агент повинен буде зареєструватися в податкових інспекціях у всіх місцях, де він виробляє чи розповсюджує рекламу ", - пояснює президент адвокатської фірми "Грамацький і партнери" Ернест Грамацький.
    Зазнають змін й інші місцеві податки і збори. Плата за торговий патент, яка зараз є фіксованою, після затвердження Податкового кодексу буде прив'язана до розміру мінімальної зарплати. І цей платіж буде збільшуватися по кілька разів на рік. Натомість з 2014 року перестане існувати ринковий збір, його безуспішно намагався скасувати ще уряд Юлії Тимошенко. "Сукупно місцеві бюджети отримують від ринкового збору трохи більше 400 млн. грн., У той час як за нашими підрахунками підприємці платять близько 2 млрд. грн. Різниця в 1,5 млрд. осідає в кишенях чиновників і власників ринків, які не надають достовірної інформації про реальну кількість торгуючих.
    За великим рахунком можна говорити, що ці гроші йдуть в тіньовий обіг ", - вважає глава комітету ВР з питань промислової, регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська. Щоб компенсувати місцевим бюджетам недонадходження від цього податку, починаючи з 2014 року місцевій владі дозволять застосовувати підвищувальні коефіцієнти для земельних ділянок, на яких розташовані ринки. Аналогічне право з 2014 року місцеві ради отримають і відносно наділів під парковками. До цього часу, щоб детінізувати плату за паркування, її будуть стягуватися не погодинно, а виходячи із займаного парко-місця.
    Втім, найбільш дивні трансформації під час підготовки проекту Податкового кодексу сталися з анонсованим владою податком на нерухомість. Спочатку передбачалося оподатковувати ним житло, площа якого перевищує 300 квадратних метрів, і об'єкти, що використовуються для підприємницької діяльності незалежно від площі. Однак версія законопроекту, зареєстрована в парламенті, взагалі не містить згадок про податок на нерухомість: він не присутній ні в переліку загальнодержавних обов'язкових платежів, ні серед місцевих податків і зборів. Можливо, уряд задля швидкого проходження документа через сесійну залу навмисно "загубив" цей податок, щоб зайвий раз не дратувати народних обранців, більшості з яких довелося б розщедритися.

    Тетяна Сметаніна
    www.real-estate.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 435 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net