Неділя, 28.04.2024, 23:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Червень » 9 » На Сонці сталося видовищне виверження розпеченої плазми



    На Сонці сталося видовищне виверження розпеченої плазми
    15:51
    У вівторок, 7 червня, Сонце викинуло незвичайно велику кількість плазми, яка потім, опускаючись, покрила приблизно половину його поверхні. Астрономи зняли незвичайний спалах на відео, передає NEWSru.com.
    Спалах отримав рейтинг M2 - для позначення ступеня потужності науковці використовують буквено-цифровий код. Букви позначають п'ять класів потужності (від слабкого до сильного) - A, B, C, M і X, - а числа визначають градацію усередині класу. Отож новий спалах є порівняно слабким (наприклад, у березні 2011 року було зареєстровано спалах потужністю X1.5).
    Незвичайною подію, що сталася, робить викид величезної кількості матерії, зазначає Lenta.ru. На відео добре видно, як відносно холодна (приблизно 80 тисяч кельвінів) матерія падає назад на Сонце, збурюючи корону, температура якої близько 1,5 мільйона кельвінів. Центр космічної погоди Національної метеорологічної служби США передбачає, що, у зв'язку зі спалахом, очікується невелика геомагнітна буря.
    "Сонце зробило вельми вражаючий викид протуберанців, який супроводжувався сонячним спалахом і викидом частинок з високою енергією, але я ніколи раніше не бачив викиду такої великої кількості матерії. Неначе хтось підкинув в повітря гігантську жменю мулу, а потім вона впала", - розповів Алекс Янг, астрофізик, що вивчає Сонце у центрі космічних польотів імені Годдарда при NASA.
    Сонячний шторм досяг свого піку у вівторок і тривав більше трьох годин. Він належить до подій середнього масштабу і не становить небезпеки для штучних супутників Землі, а також наземного устаткування.
    Проте в середу все ж може статися магнітна буря, але вона дасть про себе знати здебільшого північними сяйвами. "Хвилюватися тут нема про що. Це просто дуже красиво", - сказав Янг.
    Деяка кількість викинутої Сонцем речовини, як очікують науковці, досягне Землі і викличе геомагнітну бурю середньої сили. Вона може вплинути на енергосистеми, супутники Землі та інші прилади і може призвести до перенаправлення деяких авіарейсів далі від полюсів.
    Викиди високоенергетичних частинок мчать до Землі зі швидкістю близько 5 млн км/год. Судячи з їхнього напрямку, вони пройдуть переважно повз Землю, отже, дія на нашу планету виявиться вельми незначною, проте сліди їхньої присутності протягом декількох днів все ж таки відчуватимуться.
    Сильні сонячні спалахи, що відбуваються на Сонці останні декілька днів, викличуть серйозні порушення в роботі стільникового зв`язку і електромагнітних вимірювальних приладів, наприклад, радарів і супутників, попереджують експерти NASA, передає УНІАН.
    Зараз на Сонці відбуваються дуже потужні геомагнітні збурення, які викликають електромагнітні бурі. Вчені пояснюють, що викиди надгарячого газу, що відбуваються через шторми на Сонці, впливають на радіочастоти, а це, у свою чергу, позначається на роботі пристроїв стільникового і супутникового зв`язку.
    Учора астрономи зафіксували на Сонці найпотужніший викид плазми за останні п`ять років. За прогнозами геомагнітних служб, буря почне слабшати через 12-24 години.
    Найсильнішою сонячною бурею з усіх будь-коли зафіксованих стала буря 1859 року, яка вивела з ладу більшість магнітних приладів і телеграфні системи. Згідно з аналізом шарів льодової кори, подібний викид частинок Сонцем відбувається лише раз на 500 років. Сонячні бурі не такої сильної активності, що спостерігаються раз на 50 років, можуть спалити штучні космічні супутники і викликати глобальне відключення електрики.





    Категорія: Новини світу | Переглядів: 562 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net