Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Результати недавніх досліджень показують, що раціон з великою часткою молочних продуктів може істотно підвищити ймовірність народження жінкою двійнят.
Дані дослідження, опубліковані в журналі "Джорнел оф Репродактів Медісин" показують, що ймовірність народження двійнят у тих, що п`ють молоко в п`ять разів вища, ніж у вегетаріанок. Число випадків народження двійнят в світі в останні 30 років істотно виросло, в деяких країнах більш ніж на 50%.
На думку учених, мабуть, позначаються дія лікувальних курсів по репродуктивній здатності і пізні вагітності. Проте нові дані показують, що раціон також має важливе значення.
В рамках дослідження частка випадків двійнят у жінок, які вживали в їжу молоко порівнювалася з таким же показником у вегетаріанок. Передбачається, що причиною може бути протеїн, який знаходиться в печінці тварин. Він називається інсуліноподібним чинником росту (ІЧР) і входить до складу коров`ячого молока і інших продуктів тваринного походження.
Потрапляючи в організм жінки, він робить яєчники чутливішими і підсилює вироблення жіночих статевих клітин. Високий рівень ІЧР підвищує ймовірність виживання ембріона на ранніх стадіях розвитку.