Субота, 20.04.2024, 11:26
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2012 » Січень » 16 » Заради порятунку українцям довелося битися за місця в шлюпках з екіпажем лайнера, який тонув



    Заради порятунку українцям довелося битися за місця в шлюпках з екіпажем лайнера, який тонув
    16:28
    У Середземному морі ледь не повторилася трагедія "Титаніка". На борту судна були і 35 українців. Про злощасний рейс італійського лайнера Costa Concordia, який 13 січня зазнав аварії біля берегів острова Джилья, що поблизу узбережжя італійської області Тоскана, українці розповіли газеті "Комсомольская правда в Украине".

    "У нас невелика проблема з системою освітлення. Не варто турбуватися" - це повідомлення від 52-річного капітана лайнера Франческо Скеттіно прозвучало 13 січня ввечері, через 30 хвилин після того, як корабель розпоров собі черево об скелю острова Джилья і почав тонути. Командир попросив не турбуватися не лише пасажирів, а й службу берегової охорони. Але коли на судні з'явилося світло, команда на чолі з капітаном вже сідала в рятувальні шлюпки. Так почалася одна з найбільших морських аварій XXI століття.

    Бізнесмен з Києва Олексій Чернишов, який опинився на судні разом з дружиною, розповів, що все сталося близько 9 години вечора, коли на судні була святкова вечеря. "Корабель раптом хитнуло, а в залі пролунав сильний скрегіт, наче завив якийсь звір. Мурашки побігли по спині. Стюарди тут-таки заспокоїли, мовляв, це рев турбін у машинному відділенні. Хвилин через 40 на кораблі згасло світло. Стало страшно. Але і цього разу до пасажирів по гучномовному зв'язку звернувся капітан, сказав, що сталося замикання. Стюарди тим часом попросили всіх розходитися по каютах", - продовжив він.

    Вже зараз Олексій розуміє, якби пасажири послухалися, рахунок жертв міг йти на сотні. Але не встигли туристи вийти в коридор, як лайнер раптом дав різкий крен.

    "Зі столів полетіли тарілки, бокали, поїхали меблі. Стало ясно - сталося щось страшне, натовпи людей кинулися в коридор, - продовжує Олександр. - Почалася паніка, кожен намагався першим дістатися до палуби. Але вибігши до шлюпок, ми побачили, що місць на всіх не вистачить. Більшість човнів упали у воду і перекинулися, а ті, що вціліли, першими займали члени екіпажу. Ці покидьки відштовхували жінок і дітей".

    "В результаті, щоб врятувати свою сім'ю, мені довелося битися з командою. Тільки після цього вони погодилися взяти ще чотирьох людей до себе. Тепер я знаю, що відчували пасажири "Титаніка" під час аварії", - додав Чернишов.

    А от 45-річна одеситка Тамара Денисова вижила тільки завдяки літньому італійцеві, який на своїх плечах перетягнув жінку через палубу і спустив її на корабель берегової охорони. "Я вибігла на палубу одна з останніх, шлюпок вже не було. Хтось закричав, що потрібно бігти до лівого борту. Але й там шлюпок не виявилося. Я присіла навпочіпки і почала молитися", - згадує вона.

    У цей момент до Тамари підбіг літній італієць, схопив її за руку і показав, що потрібно стрибати на одну палубу вниз. Спершу жінка відмовилася, але іноземець був наполегливий. "Він посадив мене на плечі і почав повзти вниз, - продовжує Тамара, - А коли ми опинилися на третій палубі, цей чоловік змусив мене стрибнути на корабель берегової охорони, який підійшов до борту лайнера. Висота була пристойною, але я подивилася навколо і побачила, як люди падали прямо у воду, передавали своїх дітей чужим людям, щоб їх врятувати. Це був Армагеддон. Я зважилася на стрибок..."

    Тамару разом з іншими українцями поселили в одному з готелів Риму. "Коли піднімалися на корабель, ми віддали свої паспорти в туристичний відділ на лайнері, - продовжує Тамара. - Речі, електроніка, телефони, коштовності були в каюті. Я залишилася в кімнатних капцях і халаті".

    Рятувальна операція триває досі. Вчора вдень водолази змогли відшукати в одній з кают сімейну пару. Вони пробули більше доби в герметично закритій кімнаті. Вирішується питання, як підняти їх на берег.

    Нагадаємо, круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого перебували понад 4,2 тисячі осіб, зазнав аварії у районі острова Джильї біля узбережжя італійської області Тоскана. За словами капітана, судно напоролося скелі, не зазначені на навігаційній карті. У результаті загинули 6 осіб, щонайменше 67 потерпілих, невідома доля 15 осіб.

    Судновласник вважає, що в аварії винен капітан затонулого лайнера, який помилився у своїх рішеннях. У той же час свідки кажуть, що під час аварії екіпаж корабля разом з росіянами святкував Старий новий рік і був п'яний.

    Як повідомлялося, була підтверджена інформація про 35 українців, які були евакуйовані з судна Costa Concordia. 15 січня 27 українців прибули з Рима до Борисполя. Ще 4 українців на їхнє бажання відправили в міста Реджіо Калабрія і Барселона за місцем тимчасового проживання.

    У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що 4 громадянина України, які перебували на затонулому круїзному лайнері Costa Concordia, повернуться на батьківщину 16 і 20 січня поточного року.


    http://www.newsru.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1279 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net