Субота, 27.04.2024, 21:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 13 » Валерій Джежелий: «Ми будемо захищатися в суді»



    Валерій Джежелий: «Ми будемо захищатися в суді»
    10:31
    Діяльність правоохоронних органів в Україні завжди привертає пильну увагу в суспільстві. Це цілком зрозуміло. Адже саме від ефективності, професійності і порядності людей зі зброєю і в погонах часто-густо залежить наші безпека, здоров’я і навіть життя. Не є виключенням і Кобеляцький та Новосанжарський райони.
    Останнім часом в роботі Новосанжарського і Кобеляцького райвідділів міліції сталося одразу кілька подій. В Кобеляках приступив до роботи новий начальник міліції. Анатолій Гриценко одразу заявив, що докорінно змінить стиль роботи своїх підлеглих. Звичайно ж, у бік покращення. А ось в Нових Санжарах, де місцевими правоохоронцями кілька років поспіль керує Валерій Джежелий, сталася інша резонансна подія. Депутати районної ради на своїй сесії, заслухавши звіт Валерія Володимировича, визнали роботу місцевого райвідділу внутрішніх справ незадовільною. Про це повідомили ряд друкованих та електронних ЗМІ.
    Звичайно ж, заради об’єктивності необхідно було дізнатися і точку зору іншої сторони. Саме для цього співробітники «ЕХО» днями завітали до начальника Новосанжарського райвідділу внутрішніх справ майора міліції Валерія Джежелого. Валерій Володимирович охоче погодився зустрітися із журналістами, розповісти своє бачення ситуації, переповісти деякі невідомі громадськості нюанси конфлікту між райрадою і міліцією.
    - Отже, Валерію Володимировичу, що ж, на Вашу думку, сталося на сесії, чому депутати негативно оцінили роботу Ваших підлеглих?
    - Те, що сталося, стало логічним продовженням правового нігілізму, абсолютного ігнорування норм закону, які в останні два роки мають місце в роботі районної ради. Не буду голослівним, наведу конкретні приклади. Вже сам початок і хід роботи останнього депутатського зібрання засвідчили те, що керівництво ради ігнорує не лише іншу точку зору, а й законодавство. Схоже, що й таке поняття, як порядність, мало знайоме Юрію Лебедину, Борису Федоренку та частині депутатського корпусу. Почну нібито з дрібниць.
    Сесія розпочалась із запізненням в 45 хвилин. Весь цей час депутати і запрошені чекали прибуття голови райради Юрія Лебедина. Він мало того, що на роботу не ходить, навіть раз на місяць не може вчасно на сесію приїхати. Зрештою пан Лебедин приїхав. Ділова етика, повага до інших людей у керівника ради не в пошані. Зате Юрій Лебедин розповів, як він порушив закон. Виявляється, його машину зупинили співробітники ДАІ. І що ж? Пан показав посвідчення і поїхав далі. Ну звичайно – закони, штрафи, протоколи існують для «сірих». Гарний приклад для депутатів, для районної громади, чи не так?
    Інший приклад. Як завжди, Юрій Якович демонстративно під час офіційного заходу розмовляв російською мовою. Державну він вперто ігнорує. А може не здатен вивчити? І це представник політичної сили, яка на кожному кроці підкреслює свій патріотизм, свою любов до України, до її історії, традицій і мови. Маю на увазі «Нашу Україну». В центрі України, на Полтавщині, перша посадова особа в районі під час виконання службових обов’язків демонструє зневагу до рідної мови! І при цьому намагається щось говорити про законослухняність. Але все це «квіточки», «ягідки» в іншому.
    - І в чому ж ті «ягідки»?
    - «Ягідки» в тому, що керівництво Новосанжарської райради займається не властивими органу місцевого самоврядування справами. Скажімо, на згаданій сесії заслухали мій, як начальника райвідділу внутрішніх справ, звіт. Так, я повинен звітуватись, це нормальна, цивілізована практика. Депутати і громадськість повинні знати про те, що згідно із українським законодавством начальник міліції звітує щодо використання бюджетних коштів. Їх райрада надала міліції «аж» 10 тисяч гривень. Щодо всього іншого, то я повинен лише надати депутатам інформацію.
    Це було зроблено. Був написаний детальний звіт із фактами, цифрами, коментарями, графіками та діаграмами. І що ж. Замість конструктивного діалогу по профілактиці злочинності на території району, прийняття відповідних розпорядчих документів, розмови про конкретну допомогу міліції розпочалось відверте судилище. Я був шокований почутим на сесії, коли на «чорне» говорили «біле» і навпаки. Скажімо, ми пишаємось тим, що співробітники новосанжарської міліції виявили найбільше в області доз наркотиків в розрахунку на одного зареєстрованого наркомана. А нам говорять, що це погано. Так що ж, дози потрібно було не виявляти? Нехай би новосанжарці кололися, помирали від СНІДу і передозування? І це говорив Борис Федоренко, людина, яка працювала в міліції, знає методику оцінювання роботи правоохоронців. До речі, за цією методикою по деяких показниках Новосанжарський райвідділ внутрішніх справ є найкращим в області. Це ми знайшли довго розшукуваних вбивць Дем’яненка і Раджабова, Співака, який вчинив кілька розбійних нападів. Ці злочинці залишилися в розшуку ще з часів, коли райвідділом керував Федоренко. Співробітники нашого райвідділу затримали шахраїв, котрі ошукували людей по всій Україні. Також було затримано групу грабіжників, які чинили злочини не лише в Новосанжарському, а й в Кобеляцькому, Решетилівському районах, в місті Полтава. Це ми проводимо опитування населення щодо вияснення ставлення громади до міліції. Про все це на сесії не хотіли й слухати. Натомість Борис Федоренко закинув співробітникам райвідділу той факт, що ми не порушуємо кримінальних справ стосовно дрібних крадіжок. Але ж це не в нашому райвідділі придумали норму законодавства, яка не дає змоги порушувати справу в разі, якщо завдані матеріальні збитки не перевищують 970 гривень. Прикро й те, що, бачачи волосинку в чужому оці, керівництво райради не бачить колоди в своєму. Чому депутати не розповідають громадськості про 100 тисяч гривень, «викинутих» із бюджету на послуги адвокатів у судах, в яких буквально «зав’язла» райрада? Де це бачено, щоб орган місцевого самоврядування одночасно судився із колишнім головою РДА, співробітниками райдержадміністрації, головним лікарем ЦРЛ, керівником центру зайнятості? А тепер і з райвідділом внутрішніх справ.
    - То Ви будете готувати судовий позов до райради?
    - Безумовно. Адже депутати кинули тінь, зачепили гордість не Валерія Джежелого, а всього райвідділу, всього колективу. Я впевнений, що при об’єктивному розгляді ми виграємо справу. Визнаю, що не є нормальною ситуація, коли міліція судиться з органом місцевого самоврядування.
    Але як ще припинити правову вакханалію, яка накрила Новосанжарщину, як ще примусити керівників ради займатися виконанням своїх службових обов’язків, а не перебирати на себе функції міліції, суду, прокуратури, СБУ і так далі. До речі, Ви знаєте, що наша районна рада оперативним збором інформації займається?
    - Як це?
    - А вони розсилають по сільрадах запити, в яких чи то прохають, чи вимагають надавати компромат на міліцію. Надто ж багато дозволяють собі деякі депутати. Якщо вони заявляють про «кришування» наркоторговців з боку міліції, то нехай і факти цього підтверджують. А інакше це наклеп, за який доведеться відповідати в суді.
    - Що ж, спасибі за розмову. Думаю, що читачам буде зрозумілою Ваша позиція.
    А «ЕХО» продовжуватиме відслідковувати подальший розвиток подій. І надаватиме право висловитись кожному.

    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1172 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 3
    14.02.2009
    3. KROT (KROT) [Матеріал]
    http://udai.if.ua/ посмотрите все прозрачно и понятно - РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ СОЗДАТЕЛЯМ!!! а нашим слабо???

    14.02.2009
    2. KROT (KROT) [Матеріал]
    ????????????????????!!!!!!!!!!!!!! СПОКІЙНО???????????!!!!!!!!!!!!!!!

    13.02.2009
    1. вася пивовар (ataskum) [Матеріал]
    Слава Богу, що в Кобеляках все спокійно.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net