Пятниця, 26.04.2024, 15:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Березень » 23 » Всi новини Спорт Культура Гроші Подорожі Здоров'я Він і Вона Авто Дім Освіта Форум Події Пригоди Кримінал Політика Люди Фото Бібліотека Міс



    Всi новини Спорт Культура Гроші Подорожі Здоров'я Він і Вона Авто Дім Освіта Форум Події Пригоди Кримінал Політика Люди Фото Бібліотека Міс
    16:03
    Новий проект закону «Про вищу освіту» пропонує узаконити безконтрольне і необмежене збільшення плати за навчання студентів-контрактників та скасувати прив'язку плати за навчання до гривні.

    Крок уперед
    - Ми проводили круглий стіл серед студентів вінницьких вузів для обговорення законопроекту Міністерства освіти і науки «Про вищу освіту», за результатами якого направили офіційного листа зі своїми пропозиціями та зауваженнями. Ми, тобто молодь, еліта нашого міста, студенти з різних вузів, громадські діячі, чиновники та депутати, - говорить заступник керівника молодіжної громадської організації «Молоді Регіони» Ольга Безпалько.
    Сама Ольга особливих критичних зауважень до законопроекту не має, навпаки, їй багато чого в ньому подобається.
    - У ньому, наприклад, передбачається, що буде змінений освітньо-кваліфікаційний рівень вузів, і зникне поняття молодшого спеціаліста взагалі. Буде двобазова освіта – це бакалавр та магістр. Буде чітке розгалуження тих університетів, що вже є, а інститутів, як таких, відокремлених не буде, вони будуть існувати в системі академії чи університету, - каже вона. - Але є моменти, які потребують обговорення та доопрацювання.

    Крок назад

    Вінницькі студенти кажуть, що новий законопроект – це великий крок, але не лише вперед, а й назад. Багато норм у ньому залишилося ще з радянських часів, а деякі зміни виглядають, як спроба підігнати під уявлювану нашими чиновниками "Європу” існуючу систему, щоб в реальності нічого не міняти. Зокрема, проект закону пропонує узаконити безконтрольне і необмежене збільшення плати за навчання студентів-контрактників та скасувати прив'язку плати за навчання та за надання додаткових освітніх послуг до грошової одиниці України – гривні. У ньому немає норми про можливість студентів вступати на перший курс на безоплатній основі на дистанційну чи заочну, вечірню та екстернатну форми навчання. Вилучена й норма про погодження призначення заступника декана, проректора, які відповідають за роботу зі студентами, з органом студентського самоврядування. Положення статті проекту, яка відповідає за вступ до вищих навчальних закладів, може повернути високий рівень хабарництва та корупції в школи та вузи під час вступу. Начебто досягненням є запровадження освітньо-наукового ступеню доктора філософії, який є типовим для системи, котра покладена в основу Болонського процесу. Щоправда, в українському варіанті з неї скопіювали лише назву - здобуття ступеню доктора філософії відрізнятиметься від аспірантури лише терміном навчання — його подовжили з трьох до чотирьох років.
    Міністр освіти та науки Дмитро Табачник каже, що до проекту нового закону вже надійшло 3,5 тисячі зауважень та пропозицій. Сьогодні проект знаходиться на стадії обговорення громадськості.
    - Взагалі, на мою думку, вищим рівнем невігластва є критикувати те, над чим ще не завершена робота. Ви знаєте, кому за народним прислів’ям, не показують пів роботи? – говорить міністр.
    Фото: - Виходить, що закінчивши четвертий курс, за новим законопроектом, я отримаю уже повну вищу освіту, - каже студентка Ліля Поліщук (20, справа)



    http://vn.20minut.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 590 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net