Поезія Ярослава Гузченка.
| |
Ярік | Дата: Неділя, 27.07.2008, 17:45 | Повідомлення # 1 |
Новачок
Група: Продвинуті
Репутація: 14
Статус: Offline
| Просто щоб було десь усе вкупі Добавлено (27.07.2008, 17:45) --------------------------------------------- Як неупинно котить час свої у піну збиті хвилі. Хтось на зорі, а хтось вже й згас, померлим є у власнім тілі. А чиїсь руки, бувши в силі, колись ламали грати зла, Та затрусились, ослабіли, не випромінюють тепла. Струмок колись, ще бувши впертим, гранітну скелю проїдав, А зараз стомленим, подертим, під тим же каменем й всихав. Колись, під шуми листя крони, смоктав дуб соки із землі. Тепер лиш вітру регіт, стогін, блукає в висохлім гіллі… Ще кількасот раз вдарить північ, і ми, в оточенні руїни, Заб’єм на сполох, але гнівні, і вже не зможем внести зміни. Бо в наших грудях лежить камінь, жене вже почорнілу кров. І серцем камінь той не стане, якщо не впустим її знов. Ту, що колись світи корила, дівчам рум’яним повним сил, Та зблідла, згорбилась, змарніла, не жадана ніким, згас пил. Вона ж на руки ті спиралась, що крізь зло рвались до мети, Та лиш мета на мить сховалась і хтось ті руки опустив. Вона ж пила із струмка воду, що крізь каміння рвався в луг. А зараз спрагла, сохне врода, бо той зневіривсь, за недуг. У тіні дуба спочивала, той сонця промені любив, Лиш за хмариною сховалось, і дуб, засумнівавшись, згнив. Немов жебрачка в лахах драних шукає прихистку вона У чорних душах, та лиш рани лишають ті, мов борона. Рида, ховаючись від люду і гірко сльози пролива, Бо хтось не вірить, хтось забуде. Але ж вона іще жива!!! …Побачив, двері відчинивши, півмертве тіло коло ніг. Прийняв гостинно, обігрівши. Доки живу, її зберіг.
|
|
| | |
Яночка | Дата: Середа, 30.07.2008, 19:03 | Повідомлення # 3 |
Леді стиль
Репутація: 31
| мені подобається! Добавлено (30.07.2008, 19:03) ---------------------------------------------
Тільки той вільний, хто самостійно мислить і не повторює чужих слів, змісту яких він не розуміє.
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Середа, 30.07.2008, 19:28 | Повідомлення # 4 |
Професіонал
Репутація: 15
| Quote (Яночка) мені подобається! +1
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
|
|
| |
Ярік | Дата: Четвер, 31.07.2008, 02:37 | Повідомлення # 5 |
Новачок
| На вухо вранці прошепчу тобі: «Кохаю.», Ти, сном підкорена, щось тихо промурчиш. Усю ніч я твою долонь тримаю, Бо ти моя… доки ти спиш. Двері тихо скрипнуть, вийду я з кімнати, І ти в ту саму мить розплющиш очі. Моїх губ смак ти на своїх ще будеш відчувати, Так спрагло цілував я їх цієї ночі… Промінням вранішнім омиєш рештки сну ти, Зі співу солов’я завариш каву, І не припустиш ти що я міг поряд бути, Очима поїдав тебе лукаву. Мов пташка ніжна випорхнеш з кімнати, І в гул людський окрилена помчиш. Ти посмішку свою всим будеш дарувати, Та не мені, бо вже не спиш… Я привітаюсь тихо, та мене ти не впізнаєш. Для тебе нишком кожні двері відчиню. Я весь час поряд, але ти цього не знаєш. Не знаєш як кохаю, не знаєш як люблю… * * * …На вухо вранці шепотіла ти: «Кохаю.». Пробач, я спав, я не почув… Розплющив очі і тебе шукаю. Нема. То що, це сон лиш був? Ні, ти сиділа і казала що моя ти, Хотіла щоб тебе я у свій сон забрав… Я так не хочу щоб ішла ти.. Я б зупинив, але я спав… Я встав, струсив із себе рештки ночі, З гіркого дьогтю випив чорний чай. В думках лише твої зелені очі Й прохання тихе: «Не зникай…».
13.02.2008
Повідомлення відредагував Ярік - Четвер, 31.07.2008, 02:38 |
|
| |
Нереклама | Дата: Субота, 02.08.2008, 14:42 | Повідомлення # 6 |
Оберіг форуму
Група: Адміністратори
Репутація: 47
| Ярік - талановитий хлопець, без питань
"Життя - це шанс на щастя."
|
|
| |
Нереклама | Дата: Субота, 02.08.2008, 14:44 | Повідомлення # 7 |
Оберіг форуму
| Quote (Ярік) Ти, сном підкорена, щось тихо промурчиш. Усю ніч я твою долонь тримаю, Бо ти моя… доки ти спиш. Двері тихо скрипнуть, вийду я з кімнати, І ти в ту саму мить розплющиш очі. Моїх губ смак ти на своїх ще будеш відчувати, Так спрагло цілував я їх цієї ночі… Промінням вранішнім омиєш рештки сну ти, Зі співу солов’я завариш каву, І не припустиш ти що я міг поряд бути, Очима поїдав тебе лукаву. Мов пташка ніжна випорхнеш з кімнати, І в гул людський окрилена помчиш. Ти посмішку свою всим будеш дарувати, Та не мені, бо вже не спиш… Я привітаюсь тихо, та мене ти не впізнаєш. Для тебе нишком кожні двері відчиню. Я весь час поряд, але ти цього не знаєш. Не знаєш як кохаю, не знаєш як люблю… * * * …На вухо вранці шепотіла ти: «Кохаю.». Пробач, я спав, я не почув… Розплющив очі і тебе шукаю. Нема. То що, це сон лиш був? Ні, ти сиділа і казала що моя ти, Хотіла щоб тебе я у свій сон забрав… Я так не хочу щоб ішла ти.. Я б зупинив, але я спав… Я встав, струсив із себе рештки ночі, З гіркого дьогтю випив чорний чай. В думках лише твої зелені очі Й прохання тихе: «Не зникай…». Аж мурашки по шкірі... супер!
|
|
| |
Джинн | Дата: Субота, 02.08.2008, 16:09 | Повідомлення # 8 |
Головний Трах-ті-бі-дох-альщик
Репутація: 19
| СУПЕР!!!!!
трах-ті-бі-дох
|
|
| |
STALKER | Дата: Субота, 02.08.2008, 17:52 | Повідомлення # 9 |
Новачок
Репутація: 13
| гарна поезія,а головне від душі
Имею Мнение Хрен Оспориш
|
|
| |
Ярік | Дата: Субота, 02.08.2008, 20:46 | Повідомлення # 10 |
Новачок
| Лучами солнца день благословлен, Я слышу пенье птиц, шуршанье трав. Он в тьме ночной сегодня был рожден, Когда весь мир сон видел, спав. Окрепнув малость, лишь чуть-чуть набравшись силы, Врывается он в окна души и тела, Но тихо, нежно, так красиво, Он хочет чтоб улыбка на лице цвела. А за окном дома, машины, серый путь, Там люди муравьями ползают несмело, Но светлый день мне не дает с той горечью вздохнуть Которая внезапно мною овладела. А день ликует, смеется словно мальчик-озорник, Себя до каждой капли безвозмездно отдает, А я грущу… А я поник… Ведь знает что погибнет, только солнце пропадет. Но он резвится, безоглядно тратя время, Невольно приближая свой конец. И вдруг ослаб он, забирает его темень, Под гром оваций человеческих сердец.. Как грустно, грустно мне до слез, Что он прийдя сквозь годы, сквозь века, Мне что-то важное, бесценное принес, А я его не удержал в руках… Я словно в ступоре, меня покинула душа, Подхвачена ветрами, отправилась в полет, Туда, где день сей, снова травами шурша, Лишь для меня с бесценным тем живет. Душа иссякла, не нашла тот дивный край. Я обессилен… Я устал… Но я дождусь! Я отыщу тот рай! Не верю что его я потерял! * * * …Я стар и глуп, но до сих пор ищу тот день Что звал меня с собой, ручьем звеня. Но он исчез, он превратился в тень… А новые несут свои дары уже не для меня… 22.04.2007р. P.S. Шкода що російською, але тоді чомусь писалося саме так...
Повідомлення відредагував Ярік - Неділя, 03.08.2008, 10:52 |
|
| |
PsevdoNimB | Дата: Четвер, 07.08.2008, 00:12 | Повідомлення # 11 |
Досвідчений
Репутація: 28
| Молодчина!
|
|
| |
Ярік | Дата: Четвер, 07.08.2008, 18:18 | Повідомлення # 12 |
Новачок
| Дякую. Є в мене ще поемка, але вона надто велика і навряд її хоч одна людина прочитає, тому публікую коротенького віршика. Зелені ріки осені, синя трава. Обличчя вкрите росами, хмільна голова. Босоніж вибіг в поле і ти тут один. Заспале тіло кволе вбирає цінність хвилин. Прощальний промінь сонця упав на плече, Затис його в долонці, але він не пече. Вхопив за пальці мрію – її не відпускай. Весною ще зігріє, а доти – прощавай. У полі безтурботно з птахами пустував, В маленькі ручки охотно ти чашу волі взяв, Але надворі осінь і чаша вже пуста, Бо снігове колосся ніжки огорта. Поволі крок за кроком до струмка волі йшов, Та, не змигнувши оком, все поле перейшов. Обличчя вже змужніле, і посмішка не та, А у струмку змарнілім тече вода проста.
Повідомлення відредагував Ярік - Четвер, 07.08.2008, 18:19 |
|
| |
Шепіт | Дата: Середа, 27.08.2008, 22:36 | Повідомлення # 13 |
Досвідчений
Репутація: 18
| "...кожен рядок, кожна фраза, кожне слово сказане не випадково..." ці слова спали мені на думку прочитавши вірші... Дуже сподобався вірш російською (хоч і росийською)
Господи, сколько уже не сделано! A сколько еще предстоит не сделать...)))
|
|
| |
Нереклама | Дата: Четвер, 28.08.2008, 10:27 | Повідомлення # 14 |
Оберіг форуму
| Quote (Ярік) …Я стар и глуп, но до сих пор ищу тот день ???
|
|
| |
Джинн | Дата: Пятниця, 03.10.2008, 09:03 | Повідомлення # 15 |
Головний Трах-ті-бі-дох-альщик
Репутація: 19
| Ярік!!!!!!!!!!!!! ти де подівся??? чи в тебе творча криза? ДАВАЙ ЩЕ вірші класні нам їх невистачає.
трах-ті-бі-дох
|
|
| |
|