Напій палаючий
2 стакани міцного чаю, 1/2 стакана рому або коньяку, лимонна цедра, 1 ст. ложка цукрового піску, 1/2 лимона. У стаканчики розлити міцний охолоджений чай, додати цедру, віджати сік з лимона. Наповнити стаканчики до 3/4 висоти, а потім влити в кожен ложку рому або коньяку. Запалити і подати палаючий напій в керамічному посуді.
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Наливка з пелюсток троянди
Зібрати пелюстки троянди, наповнити ними чверть місткості (3 л), залити очищеною, хорошою горілкою, дати постояти, поки наливка не зробиться темно-янтарного кольору. Злити, не вичавлюючи гущі, підсолодити, додавши 100-300 г цукру
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Грог «Казка»
1 стакан мінеральної води, 1/2 стакана рому або коньяку, 1 ст. ложка фруктового сиропу, 2 шматочки льоду.
У високі тонкостінні келихи кладуть шматочки льоду, наливають охолоджену мінеральну воду, потім фруктовий сироп, змішаний з коньяком або ромом, і відразу подають.
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Грог «Мрія»
1/2 стакана рому або коньяку, 1 стакан червоного сухого вина, 1 суха гілочка ялівцю, 1 шматочок цукру.
Сухе вино змішують з подрібненою гілочкою ялівцю (можжевельника) і прогрівають до 70 80 °С. Настоюють на водяній бані 10-15 хвилин, щоб ароматичні речовини ялівцю (можжевельника) перейшли у вино. Розчин проціджують і змішують з ромом або коньяком. Додають цукор, перемішують, нагрівають і розливають у високі тонкостінні келихи. П’ють гарячим.