Пятниця, 19.04.2024, 14:43
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Модератор форуму: Нереклама  
Форум » Гуртожиток » Жилий сектор » Кімната краси та здров’я від Muravka. (Кімната №5 (Як завжди добре виглядати.))
Кімната краси та здров’я від Muravka.
MuravkaДата: Пятниця, 08.02.2008, 19:38 | Повідомлення # 31
Бувалий
Група: Продвинуті
Повідомлень: 239
Репутація: 13
Статус: Offline
Quote (Нереклама)
та чоловікові.

love супер

Добавлено (08.02.2008, 19:38)
---------------------------------------------
ЩО ДОПОМОЖЕ НАДАТИ НІГТЯМ КРАСИВОГО І ДОГЛЯНУТОГО ВИГЛЯДУ?
І жіночі, і чоловічі нігті вимагають однакового догляду. Але так склалося, що прекрасні пані приділяють значно більше уваги своїм «кігтикам», чим чоловіки. Красиві нігті - частина іміджу сучасної жінки. В той же час, чоловіча увага часто обмежується тільки обрізанням.
Не дивлячись на те, що на виході манікюрного процесу завжди одержують чудовий зовнішній вигляд рук загалом і нігтів зокрема, технологія манікюру різна.
Класичний, або обрізний манікюр, підходить всім. Іноді він стає єдиним способом привести в порядок нігті, що довгий час відчували дефіцит уваги. Його складові - розм'якшення у ванні, надання необхідної форми нігтям, обрізання кутикули і терапевтичні процедури, коли в пластину нігтя втираються живильні вітамінізовані креми, мінеральні речовини.
Для європейського або необрізаного манікюру ванна не потрібна. Кутикула, розм'якшена за допомогою масла, не обрізається, а зміщується до кореня нігтя паличкою. У іншому випадку, процедура може бути така ж, як і в класичному випадку. Для вирівнювання поверхні нігтя і виправлення його форми застосовують апаратний або сухий манікюр, в ході якого ніготь шліфується насадками, що обертаються.
Самий трудомісткий - SPA-манікюр, призначений для відновлення і зміцнення проблемних нігтів. Його процедури - різні живильні маски для шкіри рук, сольові, трав'яні і парафінові ванни, масла і багато що інше, що може знадобитися.
Форма нігтів і їх структура багато в чому залежать від спадковості. Але під впливом харчування і догляду їхній вигляд може бути значно покращений. У ідеальному випадку ніготь повинен бути еластичним, блискучим, рівним, рожевого кольору без тріщин і задирок. Правильне харчування з достатньою кількістю вітамінів А, Е, В і мікроелементів (кальцію, заліза, сірки, кремнію і йоду) - необхідна умова для красивих і здорових нігтів.
Друга необхідна умова - регулярний манікюр. Регулярний не означає частий. Доглядати нігті і піддавати їх обрізанню і пилянню не варто без необхідності. Звичайно термін між сеансами манікюру складає один-два тижні. До речі, результат процедури залежить не від престижності салону, а від уміння майстра.
Якщо всі старання по відрощуванню довгих красивих нігтів закінчуються невдало, або ж потрібен швидкий результат, можна застосувати штучну процедуру нарощування.
Найпростіший варіант нарощування - накладні нігті. Вони кріпляться за допомогою спеціального клею. При виборі такого варіанту корисно постійно мати цей клей і запасний комплект накладок на всякий «пожежний» випадок в дамській сумочці. Не перешкодить також спеціальна грубозерниста пилка для пластика.
Більш бережливий для нігтів прийом - використання шаблонів, які дозволяють кріпити тільки штучні кінчики. Шаблони підходять для багаторазового користування, але тримаються недовго.
Найпоширеніший метод нарощування - моделювання акрилом або гелем. Нарощування проводиться на формах - пластинках для формування повного нігтя, або типсах -приклеєних штучних кінчиках. На підготовлений ніготь накладається маса, яка коректується після застигання. Акрил швидко твердне на повітрі, гель для застигання потрібно обробити ультрафіолетом. На відміну від акрилу, гель завдає меншого збитку здоров'ю нігтя, але він не підлягає «ремонту».
Зважившись на нарощування, слід пам'ятати, що всі способи так або інакше погіршують стан нігтів. Крім того, є ряд протипоказань, наприклад прийом антибіотиків або хіміотерапія, ті або інші грибкові захворювання нігтів. Що вибрати - швидкий і практичний результат або дбайливий догляд за власними натуральними нігтями, вирішувати Вам.




Я люблю людей.



Повідомлення відредагував Muravka - Пятниця, 08.02.2008, 19:41
 
MuravkaДата: Неділя, 09.03.2008, 19:07 | Повідомлення # 32
Бувалий
Група: Продвинуті
Повідомлень: 239
Репутація: 13
Статус: Offline
Пригріло сонечко – веснянки розцвіли.

Навесні, коли пригріває сонечко і прокидається природа, коли хочеться бути особливо красивою, на носі непрошено розцвітають веснянки.
Історія не залишила нам свідчень, коли саме і на чиєму личку вперше з’явилися веснянки, але достеменно відомо, що з давніх давен люди вступили у непримиренну боротьбу з ними. Ще у Давньому Єгипті і Греції красуні вміли відбілювати шкіру. У ті часи цілителі радили обов’язково виводити веснянки, щоб підвищити опірність організму. А астрологи навіть навчилися гадати на „сузір’ях” веснянок, як по небесних світилах. Якщо руда „туманність” розташована, скажімо, під лопаткою, напроти серця – це пряма вказівка на те, що власник плямочок дуже залежний від громади, яка й вирішує замість нього всі важливі питання. Скупчення веснянок на ногах пророчить професію, пов’язану з частими поїздками, якщо “рябить” на руках – не минути у житті “ручної” роботи.
Коноплястими не народжуються. Перші крапочки проявляються приблизно у 2–3 роки, коли малюки часто і довго бувають на сонці. Від того моменту і до 20–25 років кількість веснянок зазвичай збільшується. Після тридцяти вони бліднуть, а після сорока можуть і зовсім зникнути. Полюбляють веснянки здебільшого світловолосих і білошкірих. А для рудих вони – постійний елемент макіяжу. Трапляються навіть ластаті мулати, не буває такого “горя” лише у корінних жителів Африки.
Веснянки – це закономірна реакція організму, його захист від ультрафіолетових променів. З’являючись весною, веснянки “збирають” сонячні промінчики і запобігають появі опіків. Восени і зимою організм вже не потребує настільки потужного захисту від ультрафіолету, однак природній процес “змивання” відбувається повільно.
Звабливі крапочки поселяються на межі глибокого і поверхневого шарів шкіри, тому від них так складно позбавитися. Та справа все ж не безнадійна.
У домашніх умовах можна використовувати різноманітні дари природи і грядки – кульбабу, хрін, огірок. Найпростіший спосіб – маска з огірків. Свіжі овочі потрібно почистити, порізати і розкласти на обличчі. Ще ефективнішим є використання огіркового соку. Добре зарекомендував себе також лимонний сік. Але в жодному разі не лимонна кислота, бо вона може спричинити опіки шкіри. Менш ефективними, проте смачнішими є маски з полуниці, смородини чи помідорів. Ці продукти добре змивати з обличчя слабким розчином лимонного соку або ж настоєм липового цвіту (одна столова ложка на склянку кип’яченої води). Майте на увазі, що свіжі овочі та фрукти діють більш ефективно, ніж їхні родичі з позаминулорічного врожаю. Те саме стосується і порівняння натуральних “продуктових відбілювачів” з парниковими.
Якщо ж ви ненавидите лабораторні експерименти в домашніх умовах, то можете скористатися готовими кремами для відбілювання, які містять цілий комплекс відбілюючих речовин, вітамінів, а також пом’якшуючих компонентів. Ці засоби представлені на ринку у великій кількості, тож можна підібрати той, що краще підходить для вашої шкіри. Інша річ, що косметологи–професіонали вміють зробити це за декілька хвилин, а в домашніх умовах цей процес може розтягнутися на декілька місяців.
Не сподівайтеся, що після першої відбілювальної маски всі веснянки моментально зникнуть. Для цього потрібно хоча б два–три тижні наполегливого ”маскування”. Однак не перестарайтеся. Внаслідок дії відбілювачів на шкірі можуть з’явитися занадто світлі плями. Ліквідувати ці побічні ефекти можна за допомогою засобів для автозагару. Треба рівномірно нанести їх на шкіру – і білі плями сховаються під покровом темного загару. Після відбілювання шкіри обов’язково використовуйте сонцезахисні лосьйони і креми. Адже після таких процедур шкіра стає чутливішою до ультрафіолету, і навіть осіннє сонце може викликати появу нових веснянок.
І нарешті – існує найефективніший метод позбутися клопоту від набридливих рудих плям. Потрібно лише знайти того єдиного і неповторного мужчину, котрий буде любити не лише вас, але й кожну із веснянок, що прикрашають (так–так, саме прикрашають!) ваше обличчя і тіло. І якщо кожен ранок буде починатися з того, що він ніжно поцілує руді крапки, не пропустивши жодної, то ви зрозумієте, яка це чудова річ – ці милі, веселі весняночки.




Я люблю людей.

 
HeartlessДата: Пятниця, 18.04.2008, 21:32 | Повідомлення # 33
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 326
Репутація: 12
Статус: Offline
Привіт,Муравка, щось давно тебе не видно)
Ось вирішила до тебе зайти)
Як твої справи?
Куди пропала? :)



... with the frozen heart and soul on fire...
 
MuravkaДата: Пятниця, 18.04.2008, 22:01 | Повідомлення # 34
Бувалий
Група: Продвинуті
Повідомлень: 239
Репутація: 13
Статус: Offline
Quote (Heartless)
Привіт,Муравка, щось давно тебе не видно)Ось вирішила до тебе зайти)Як твої справи?Куди пропала?

Привіт спеціально для тебе. Приємно тут тебе бачити.Весняна мода: актуальні тенденції та цікаві доповнення

Весна - це не тільки сонце, плюсова температура та передчуття сезону відпусток, а й чудовий привід оновити та поповнити свій гардероб, і нам, звичайно, дуже хочеться виглядати модно і сучасно. І модельєри, знаючи про цю нашу маленьку слабкість, стараються догодити нам та винайти і представити одяг, в якому ми будемо виглядати якнайкраще. А, може ви вирішили змінити не тільки стиль одягу, а й власний імідж взагалі, і скористатися послугами та порадами не тільки дизайнерів, а й і перукарів і майстрів з манікюру? Тоді, щоб скласти уявлення про цілу картину весняно-літньої моди - 2008 року, зверніть увагу на такі деталі:

Стиль

Жіночність, жіночність і ще раз жіночність! Одяг має підкреслювати фігуру, тому романтичному стилю приділяється особлива увага, через це й актуальні такі деталі як рюші, волани, оригінальні рукава "летюча миша" та навіть штучні квіти. Також не дивно, що найпопулярнішими тканинами будуть легкий шифон і шовк.

Кольори

Від сіро-чорної зими стомилися не тільки ми з вами, а й модельєри, тому модні новинки сезону весна-літо 2008 будуть надзвичайно яскравими і навіть дуже, тому оберіть для себе одяг

- жовтого та лимонного кольорів, які взагалі вважаються основними кольорами цієї весни та літа і неодмінно піднімуть вам настрій.

-бузкового, зеленого (всі відтінки - від насиченого до ніжного і світлого) та насичено-синього кольорів.

- золотого чи срібного кольорів. Якщо ви бажаєте додати трохи екстравагантності та оригінальності - куртка чи жакет з подібного тонкого матеріалу підійдуть саме для вас.

Одяг

1. Тренч. Легкий плащик з поясом стане універсальним предметом гардеробу навесні. Але цього сезону він буде відрізнятися від звичної класичної моделі жіночними деталями - оригінальними ґудзиками, вставками, рукавами нового крою тощо.

2. Короткий жакет з рукавами на три чверті. Взагалі, цієї весни а також і літом більшість актуальних моделей виконана так би мовити, в зменшеному варіанті, отже, якщо ви маєте тендітну фігуру, обов’язково порадуйте себе подобними обновками, а от високим та пишним красуням краще скористатися послугами кравчині та підібрати для себе нормальну довжину виробу при модних рукавах.

3. Джинси. Цього сезону дизайнери відмовилися від моделей з заниженою талією (ну нарешті!), тож, якщо ви не можете похвалитися ідеальним пресом, тепер зовсім не обов’язково демонструвати живіт - в моді речі з завищеною талією.

Аксесуари

Саме на них робиться основний акцент сезону, та саме вони допоможуть виглядати цікаво та модно консерваторам, котрі не наважуються на яскраві кольори в гардеробі.

- Пояси та ремені. Це головний аксесуар, і він представлений багатьма моделями, тож, якщо є така можливість, краще придбайте декілька різних за кольором та дизайном екземплярів. Вони обов’язково мають бути помітними, отже, у цьому сезоні вони крупні, з великими <b>ефектними пряжками, навіть з декількома одночасно, а також дуже широкі з металевими елементами (нагадують корсаж). Пояси можна надіти майже з усіма видами одягу -і з сукнями, і поверх довгих светрів, і навіть на легке пальто, головне - вдало підкреслити талію.

- Сумки. Якщо вам упродовж дня треба тягати з собою багато речей, поздоровляємо - ви у модному вирі, адже великі м’які сумки з лакованої шкіри або тканини надзвичайно популярні у сезоні 2008. Раніше з ними ходили на шоппинг голлівудські зірки, а сьогодні модні та зручні сумки солідного розміру підійдуть на всі випадки життя. Проте, якщо ви ну ніяк не звикли все своє носити з собою, прикупіть сумку-клатч у формі тубуса - невеликого розміру та з металевими ручками.

- Взуття. На взутті також мають бути металеві деталі, бажано масивні та блискучі. Щодо кольору, то відмовтеся від звичного чорного та коричневого - тепер у моді фіолетові, сині, червоні та взагалі яскраві моделі. До речі, на весну придбайте пару високих легких чобітків, які підкреслять красу ваших ніг.

- Біжутерія - тільки великих розмірів та геометричних форм. Особливо ефектно це буде виглядати, якщо в одязі ви дотримуєтеся скромності, а гра на контрасті за допомогою декількох яскравих браслетів, надітих на одну руку та ефектних бус зробить ваш образ цікавим та модним.

Зачіски

Вітаємо прихильниць коротких стрижок - для вас перукарська мода придумала багато цікавих варіантів. Якщо минулого сезону актуальними були такі елементи як пишний начіс та завитки, то тепер - прямі лінії, наприклад, зверніть увагу на нову асиметричну зачіску британської ікони стилю Вікорії Бекхем - ззаду волосся коротше ніж по боках, але прядки абсолютно прямі. А також актуальними будуть короткі стрижки у поєднанні з довгими пасмами спереду та чубчиком. І знову в моду повернулася відома варіація зачіски "боб" а-ля Мірей Матьє. А для довгого волосся пропонуються кучері, але не дрібні, як раніше, а саме крупні, хвилями, щоб зачіска виглядала максимально природно.

Щодо кольорів волосся, то модна природність та натуральність, а оригінальні відтінки, що привертали до себе увагу перехожих чи контрастне фарбування окремих локонів вже в минулому.

Манікюр

В моді яскравість не лише в одязі, а і в кольорах на кінчиках ваших пальців. Додайте барвистості та оберіть насичений та ефектний колір лаку для нігтів (той же рожевий, фіолетовий, жовтий, синій), але такі кольори краще виглядають на коротких нігтях і чудово, якщо їх відтінок буде перегукуватися з кольором якогось аксесуару вашого наряду. І взагалі довгі нігті вже не на піку популярності, тож не поспішайте нарощувати їх у салонах - краще зробіть простий акуратний жіночний манікюр і надайте нігтям напівкруглої форми, а не квадратної, як було минулого сезону. Ну і, звичайно, універсальний французький манікюр популярний завжди.

Отже, не бійтеся експериментувати, змінюватися та шукати власний стиль! Але пам’ятайте: модні поради - це добре, але для себе обирайте те, що подобається і личить саме вам, адже кожна жінка неповторна і прекрасна. give_rose




Я люблю людей.

 
HeartlessДата: Пятниця, 18.04.2008, 22:54 | Повідомлення # 35
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 326
Репутація: 12
Статус: Offline
Дякую, Муравочко, дуже цікава стаття... вже давно придивляюсь у магазинах, шукаю щось жовтеньке, лимонне... але поки що нічого вартого уваги не бачила :(

Quote (Muravka)
І взагалі довгі нігті вже не на піку популярності, тож не поспішайте нарощувати їх у салонах - краще зробіть простий акуратний жіночний манікюр і надайте нігтям напівкруглої форми, а не квадратної, як було минулого сезону.

Я учора ніготь зламала((( є привіт зробити модний манікюр))
:)




... with the frozen heart and soul on fire...
 
MuravkaДата: Субота, 19.04.2008, 10:18 | Повідомлення # 36
Бувалий
Група: Продвинуті
Повідомлень: 239
Репутація: 13
Статус: Offline
Апельсини -так, "апельсинова шкіра" -ні!

Зимою все дуже просто: під теплими брюками та колготками не видно головного ворога краси жіночого тіла -целюліту. Але весною ця проблема стає дуже актуальною, не кажучи вже про літній період, коли так хочеться пройтися по пляжу в красивому купальнику-бікіні без парео та продемонструвати ноги в міні-спідничці!

Проблема неестетичних ямок на шкірі турбує 85% жінок, і ми намагаємося її вирішити щороку перед відкриттям пляжного сезону. Проте дуже часто, починаючи рішучі дії проти целюліту, ми в першу чергу активно скуповуємо пів косметичного відділу, але численні гелі, креми та емульсії так і залишаються стояти на поличці в ванній кімнаті. І, хоча реклама обіцяє нам позбавлення від цієї неприємності буквально за декілька тижнів, ми, чекаючи швидких результатів, спочатку користуємося диво-кремом, а потім все одно відставляємо його через день-другий. Так, лікарі всього світу стверджують, що целюліт не є хворобою, але, погодьтеся, все одно краще позбавитися такого косметичного недоліку, навіть якщо він і не шкодить здоров’ю, адже краса -це велика сила.

Пізнаймо ворога в обличчя

Целюліт не відноситься до ознак вікових змін -сьогодні його можна помітити як у струнких 14-річних дівчат, так і не знайти в жінок, "яким за...", котрі ретельно слідкують за своїм здоров’ям та красою. Також нам не допоможе банальне схуднення та жорсткі дієти, навіть навпаки -при різкому зниженні ваги прояви целюліту будуть більш помітні ніж на пишних формах, тому що шкіра втрачає свою еластичність і виглядає гірше ніж до схуднення.

Насправді целюліт -це порушення обміну речовин і кровопостачання в підшкірно-жирових клітинах, при якому сполучна тканина, починає виштовхувати "неправильні" клітини, вражені целюлітом. І в результаті на поверхні шкіри з’являються невеликі "пагорбки", яки ми і називаємо апельсиновою кіркою.

Як відомо, проблему краще попередити ніж потім боротися з нею. Отже, якщо нам поки що щастить, і проблема целюліту нас не торкнулася, все одно потрібна профілактика, наприклад

- Активний спосіб життя, а саме спортивні навантаження. Регулярні вправи та заняття у спортивному залі допомагають підтримувати тонус м’язової тканини та не допускати порушення кровопостачання в клітинах.

- Відмова від поганих звичок, особливо від паління та надмірного вживання кофеїну (зверніть увагу –він міститься не тільки в каві!).

- Контрастний душ, який чудово тонізує шкіру та м’язи.

Правильне харчування -фаст фуд, напівфабрикати та газовані напої -все це може бути дуже смачним, але...пожалійте свій організм! Слід також зменшити споживання вуглеводів, адже саме вони, при надмірній кількості, перетворюються на жири, що відкладаються та "псують" здорові клітини. Краще додайте до свого щоденного раціону зелень та фрукти: яблука, банани, мандарини та овочі: капусту, моркву, буряк.

Домашні процедури проти целюліту

Якщо ви маєте змогу виділити на боротьбу з целюлітом немаленьку суму з сімейного бюджету, можна, звичайно, скористатися послугами професіональних масажистів, чи записатися на салонні сеанси, але спробуйте другий варіант -процедури, які можна зробити і вдома, якщо не лінуватися і повторювати їх регулярно, а не лише тоді, коли є час і бажання.

Таласотерапія. В салонах краси обгортання проблемних зон робиться спеціальною масою з водоростей та морських мінералів, яку потім накривають плівкою. Подібну "морську" суміш шукайте в аптеках та спеціалізованих магазинах, де продають засоби для салонів краси, а замість плівки можна використати целофан. Коли ви таким чином обробите проблемні зони, надіньте теплі штани для посилення теплового ефекту та відпочиньте -полежіть, накрившись теплою ж ковдрою. Сеанс продовжується приблизно 40 хвилин. Ця процедура активізує целюлітні клітини, і вони починають працювати як слід.

Щоденний гідромасаж за допомогою контрастного душу. Справа в тому, що під тиском води жирові клітини розбиваються, при чому значно покращується тонус м’язів, начебто ви займалися спортом. До того ж, це дуже приємна процедура, після якої ви будете сповнені сил та енергії.

Масаж є однією з найпопулярніших та найефективніших домашніх процедур, яка покращує кровообіг та робить тілу чудовий дренаж, виводячи з організму зайву рідину. Також ручний масаж більш дійовий, адже апарат не може дістатися до кожної враженої клітини, а тут ви стараєтеся самі для себе, отже, в ваших власних інтересах виконати подібну процедуру особливо ретельно (до речі, з його допомогою можна позбавитися не тільки целюліту, а й декількох непотрібних сантиметрів на стегнах та сідницях). Робити масаж треба з використанням спеціальних кремів та гелів, до складу яких входить, насамперед, кофеїн, а також різні ефірні масла та рослинні екстракти і морські водорості. Всі ці компоненти активізують і нормалізують обмін речовин, тим самим підвищуючи еластичність шкіри, що у свою чергу веде до зменшення проявів целюліту. Отже, після ванни, коли ваша шкіра стане м’якою, а пори відкриються, візьміть антицелюлітний крем чи гель, змажте стегна або інші проблемні місця, промасажуйте їх і обгорніть звичайною плівкою, а через пів години зніміть її та обов’язково прийміть душ. А для того, щоб полегшити собі роботу, придбайте спеціальну антицелюлітну щітку, за допомогою якої можна робити корисні розтирання для поліпшення мікроциркуляції крові. Також спробуйте медовий масаж. Від звичайного він відрізняється тим, що його треба робити більш інтенсивними рухами, розтираючи мед по шкірі. Спочатку почніть робити легкі масажні рухи від коліна до стегна, а потім навпаки -зверху донизу, щоб розігрітися. Тепер поплескуванням нанесіть шар меду на проблемні зони і переходьте до активного масажу. Ви напевно вмієте місити тісто? Такі ж самі рухи треба зробити зі шкірою на стегнах та сідницях. І, насамкінець, змийте мед теплою водою. Якщо шкіра почервоніла -значить, масаж ви робили добре.

Проте що занадто, то не здраво, тож не перестарайтеся - трьох сеансів на тиждень по 20 хвилин для початку буде достатньо. Після цього ви самі помітите, що шкіра стала дуже ніжною та приємною на дотик.




Я люблю людей.

 
ДжиннДата: Середа, 28.01.2009, 17:20 | Повідомлення # 37
Головний Трах-ті-бі-дох-альщик
Група: Адміністратори
Повідомлень: 400
Репутація: 19
Статус: Offline
Шось Muravka, зникла і рецептів нестало на сайті. Таке відчуття що жіноцтво зараз не красою зайняте а чимось іншим.

МУРАВКА ти де!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!




трах-ті-бі-дох
 
НерекламаДата: Четвер, 29.01.2009, 10:43 | Повідомлення # 38
Оберіг форуму
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1205
Репутація: 47
Статус: Offline
Quote (Джинн)
МУРАВКА ти де!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!

Муравко повертайся! Ми вже за тобою засумували(((




"Життя - це шанс на щастя."

 
MuravkaДата: Субота, 31.01.2009, 20:36 | Повідомлення # 39
Бувалий
Група: Продвинуті
Повідомлень: 239
Репутація: 13
Статус: Offline
Привіт мої дорогенькі ось і я.
10 основних правил для захисту шкіри

Зимова пора чарує! Ти поспішаєш відчувати кожною часточкою тіла цей довгоочікуваний і такий швидкоплинний перший і можливо, хто знає, останній сніг. Волієш отримати насолоду від кожної сніжинки, мрієш хоча б раз зліпити бабу снігову та, як у дитинстві, скотитися з гірки на санчатах. Ну як зима може не подобатися? – розчулено вигукуєш ти. Між тим, твоя шкіра та руки перші претенденти на те, аби ненавидіти зиму усім своїм єством.

Зимова пора, насправді, надзвичайно незручна для нашої шкіри через вітер та низькі температури на вулиці а ще знижену вологість всередині наших осель. Ось чому шкіра обличчя та рук, які найбільше потерпають від таких перепадів температур, під час зимових днів живуть у середовищі постійного стресу.

Що ж насправді відбувається зі шкірою взимку:

Коли ти перебуваєш на свіжому повітрі, холодні температури сповільнюють кровообіг на відкритих ділянках шкіри, а саме обличчі та руках. Як результат, шкіра недоотримує корисних та надзвичайно важливих для неї поживних речовин та кисню, а тому усі процеси відновлення теж сповільнюються. В кінці-кінців, шкіра втрачає свій здоровий природній колір, стає блідою та в’ялою.

Коли ти перебуваєш у приміщенні, сухе повітря, утворене дією нагрівачів, призводить до втрати шкірою вологи. Через те вона все частіше виглядає сухою, тонкою та подразненою. «Як тільки ти потрапляєш в приміщення, шкіра в ту ж хвилину починає зневоднюватися», - пояснює дерматолог Кеньон Ранч. І зовсім не важливо чим ти отоплюєш своє приміщення – газом, дровами чи електричними приладами – шкіра зневоднюється миттєво.

Коли температури постійно змінюються – ти потрапляєш з холодного зимового дня в посушливе літо, перепад температур настільки великий та стресовий для твоєї шкіри, що вона просто не може нашвидкуруч відновити природній баланс. Ну а результатом є складені в купу наслідки таких змін: обезводнення, подразнення, розширені капіляри та почервоніння.

Це історія про твою шкіру? Якщо навіть ні, раджу взяти на озброєння 10 основних правил аби зустріти зиму без втрат та розчарувань.

1У пошуках майстра своєї справи. Коли ти заходиш до аптеки чи навіть магазину косметики, досить важко знайти людину, яка достеменно точно обрала правильний засіб саме для твого типу шкіри. До того ж, не секрет, що консультант у будь-якому разі має наміри скоріше продати засоби якогось окремого бренду. Ось чому у тебе обов’язково має бути власний досвідчений майстер своєї справи, дерматолог або косметолог. Якщо у тебе й досі немає такого спеціаліста, обов’язково запитай про нього у своїх ліпших подруг, адже це справді дуже вигідна і правильна інвестиція. Тільки досвідчений дерматолог або косметолог може достеменно точно визначитися з проблемними сторонами твоєї шкіри і порадити правильний догляд та обрати для цього правильні засоби.

Це зовсім не означає, що ти маєш скупити найдорожчі косметичні засоби елітного магазину. «Досить пристойні за якістю засоби не обов’язково мають бути дорогими, - каже один з досвідчених дерматологів. Фактично, занадто висока ціна на той чи інший продукт це, перш за все, ціна за пакування та торгову марку. Набагато важливіше за високу ціну стоїть відчуття того, як твоя шкіра зреагує на придбаний засіб, чи буде тобі комфортно саме з такою косметикою і що ти отримаєш в результаті.

2 Зволожуйся! Ти можеш знайти ідеальну «пару» засобів догляду своїй шкірі, яка бездоганно працює влітку та восени, однак, коли погодні умови кардинально змінюються, ти маєш обов’язково змінити догляд на більш досконалий. Найкращим «зимовим» варіантом буде крем на основі олії, оскільки саме масла створюють на шкірі захисну плівку, яка утримує більше вологи, аніж звичайні креми чи лосьйон. Підказка: більшість «нічних» кремів мають масляну основу.

Однак ретельно постався до вибору виду олії, адже не кожна з них підходить саме для шкіри обличчя. Намагайся зупинитися на маслах, які не закупорюють пори, таких як олія авокадо, вазелінове масло, масло примули чи мигдалю. Будь обережна з маслом та олією ші, адже вони мають здатність забивати пори. «І витяжки з овочів – теж не найкраща ідея», застерігає дерматолог. Вони просто оселяються на шкірі, і просто роблять її вигляд непристойно масним, не приносячи при цьому ніякої користі».

Ти можеш також спробувати лосьйони, що містять спеціальні «зволожувачі», серед яких гліцерин, сорбітол та альфа-кислоти, які й справді зволожують шкіру.

3. Бачиш сонце? Захищайся! Ні в якому разі не подумай, що сонцезахисні засоби призначені виключно для спекотних літніх днів. Зимове сонце в парі з яскравими відблисками снігу можуть також зруйнувати вершні шари твоєї шкіри. Візьми за правило наносити сонцезахисний засіб за 30 хвилин до виходу на вулицю. Якщо перебуваєш на відкритому повітрі, не забудь через деякий час повторити процедуру.

4.Візьми свої руки в «руки» . Шкіра наших рук найтонша, ніж на усіх інших ділянках тіла. До того ж, вона має значно менше жирових залоз. Саме це й означає, що доглядати за шкірою рук та підтримувати належний рівень вологості іноді буває досить складно, особливо в пору холоду, морозу та вітру. Саме сухість та постійне переохолодження може призвести до тріщин та інших подразнень шкіри рук. Перше і, напевно, найголовніше правило збереження гарних рук – виходячи з дому завжди надягай рукавички. Якщо маєш потребу одягти шерстяні рукавиці аби надовго зберегти тепло, спершу обов’язково одягни тоненькі бавовняні рукавички, аби вберегти шкіру рук від втрати вологи.

5. Намагайся уникати вологих рук та вологих ніг. Напевно, ця порада не лише для тих, хто бореться зі зневодненням шкіри. Сухі ноги та руки дуже згодяться в пригоді, коли ти зовсім не волієш хворіти. Однак для попередження зневоднення намагайся й справді не бігати по калюжах та не захоплюватися грою в сніжки, адже вологість загрожує зневодненням, яке в подальшому призводить до тих же тріщин, виразок і навіть раптового спалаху екземи, про яку ти навіть ніколи не здогадувалася.

6. Вмикай зволожувач. Центральні системи опалювання, так само, як і стаціонарні обігрівачі мають змогу «обертати» лише тепле повітря всередині наших осель та офісів. Ні для кого не секрет, що від цього потерпає наша шкіра. Ось чому невеличкий зволожувач може запросто врятувати ситуацію. Саме такі апарати дають змогу підвищити загальний рівень вологості в кімнаті.

7. Зволожуй організм, а не шкіру. Напевно, тобі не раз зустрічалася інформація про те, що чим більше води ти випиваєш протягом дня, тим краще зволожується та молодше виглядає твоя шкіра. Насправді, це лише втішний міф, який немає під собою ніяких медичних підтверджень. Вода й справді є живильним та корисним джерелом для твого загального здоров‘я. Звичайно, комусь окремому, чия шкіра вщент знесилена та зневоднена, загальне збагачення організму рідиною матиме певний ефект. Але шкіра пересічної людини із середнім ступенем сухості навряд чи хоч якось зреагує на додаткову рідину. Щоправда, на ранок запросто можна знайти деякі сліди надміру випитої води на обличчі. Хтось з косметологів зазначив: «Це досить поширена помилка. Я знав клієнтів, які випивали по 10-12 стаканів води впродовж дня і при цьому їх шкіра залишалася все такою ж зневодненою. Нажаль, такі дії не призводять до покращення стану шкіри».

8. Турбуйся про ступні. Так, так, той самий крем чи лосьйон для шкіри ніг, який ти так обожнювала влітку, і зараз стане тобі в пригоді. Однак враховуючи те, що на дворі досить зимно, морозно та вітряно, краще перейти до більш серйозного догляду за власними ніжками. Надай перевагу засобам догляду, до складу яких входить вазелін чи гліцерин. І ні в якому разі не ігноруй пілінг. Періодично відлущуючи мертву шкіру ти допомагаєш засобам догляду діяти швидше та ефективніше, завдяки більш «відкритому» доступу до шкіри ніг.

9. Обережно – пілінг. Якщо ти постійно відчуваєш деякий дискомфорт шкіри, що проявляється у вигляді певного стягнення, на час зимового періоду забудь про жорсткі відлущувачі та маски, а ще засоби очищення на основі алкоголю. Усі вони якби «знімають» необхідний та життєво важливий шар жиру на твоїй шкірі. В результаті чого вона стає більш вразливою до зовнішніх подразнень. Замість них надай перевагу очищаючому молочку чи легкому гелю, безалкогольному тоніку та глибоко зволожуючим маскам. І не переборщи – не використовуй їх занадто часто.

Раз на тиждень проводь обличчю певну терапію, такий собі міні-SPA курорт. Для цього спершу очисти обличчя м‘яким відлущувачем, призначеним виключно для твого типу шкіри. Намочи м‘який рушник у трохи теплій, але й не холодній воді. Додай 2-3 краплі лавандової олії для того аби пом‘якшити шкіру, зробити її свіжішою та зняти наслідки денного стресу. Поклади змочений рушник на обличчя, 3-4 рази повільно та глибоко вдихни аби аромамасло почало діяти й на кору мозку та стимулювало кровообіг. Для кращого ефекту, повтори процедуру ще раз. Згодом нанеси на обличчя відновлюючу маску на 10-15 хвилин. Переконайся, що твоя так звана «процедурна» кімната має досить комфортну температуру, оскільки накладена маска спричиняє деяке охолодження шкіри і важливо аби воно не було надмірним. Зніми маску та масажними рухами нанеси свій щоденний крем.

10. Забудь про надгарячу ванну Погоджуюся, немає нічого кращого після вологого та вітряного зимового дня, аніж поніжитися у гарячій ванні. Але активне та надмірне розігрівання, гарячий душ чи ванна одразу ж погіршують ліпідний бар’єр твоєї шкіри, в результаті чого вона надмірно та швидко втрачає вологу та зневоднюється. Буде набагато краще, якщо ти надаси перевагу теплій воді і проведеш під душем вдвоє менше часу, аніж ти зазвичай звикла.

Перед ванною можеш трохи помасажувати шкіру, застосувавши для цього аромамасло мигдалю чи сезаму. Масаж не лише зробить твою шкіру шовковистою та гладенькою, він також стимулюватиме працювати м‘язи, зніме нервову напругу та відновить кровообіг. Перед тим, як зайти до ванни обов’язково зніми залишки масла паперовим рушничком.

Тепла ванна з вівсяним пластівцями полегшить стан перемерзлої шкіри, яка зазвичай червоніє та свербить. Окрім того, періодично тобі доведеться наносите ще один шар засобу для зволоження аби відновити втрачений комфортний баланс. Якщо це не допоможе, обов’язково навідайся до спеціаліста.

Ну от, здається і всі основні постулати. Кроків всього десять, проте є ще один, про який ні в якому разу не радять забувати провідні дерматологи та косметологи світу – задля того аби твоя шкіра завжди залишалася здоровою, важливо захищати її від зовнішніх подразників. Наша шкіра створена таким чином, аби бути деяким бар‘єром між внутрішніми органами та навколишнім світом. Однак вона досить сильно потерпає від хімічних засобів, з якими ми щодня контактуємо. Усім добре відомо, що саме такі засоби знищують здоров‘я шкіри дуже повільно, але досить ефективно. Тому намагайся усіма можливими способами зменшувати контакт із такими вбивцями – якомога частіше під час хатньої роботи одягай рукавички, не вдихай випари пральної машини та менше перебувай у приміщенні саме у той час, коли вона працює.

Зроби свій оточуючий світ комфортним для власної шкіри. А вона віддячить тобі неперевершеним виглядом та вічною молодістю. Чи не цього ти бажаєш найбільше у житті?




Я люблю людей.

 
EVAДата: Середа, 05.08.2009, 13:21 | Повідомлення # 40
Цікава особистість
Група: Продвинуті
Повідомлень: 488
Репутація: 33
Статус: Offline
Муравочко!
З Днем народження тебе, що минуло!
Здоровя, радості та приємних вражень!!!
З пов. - Єва

kiss



Ніколи не жалкуй про те, що сталося.
Треба пам"ятати, що це вже сталося.
Жалкування про минуле лише сповільнює рух в майбутнє.
Треба відкинути всі думки й рухатися далі, як можеш.
 
Форум » Гуртожиток » Жилий сектор » Кімната краси та здров’я від Muravka. (Кімната №5 (Як завжди добре виглядати.))
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:

Найтоваристські Останні зареєстровані Найпопулярніші
  • Samoswal
    Повідомлень - 2318
  • Професор

  • Яночка
    Повідомлень - 1676
  • Майстер

  • Маринка
    Повідомлень - 1610
  • Майстер

  • PePeL-soN
    Повідомлень - 1434
  • Кандидат в майстри

  • Нереклама
    Повідомлень - 1205
  • Кандидат в майстри

  • Grey
    Повідомлень - 874
  • Професіонал

    BoldikuFFs
    Зареєстрований - 16:56

    Numizmatofff
    Зареєстрований - 13:49

    Martinezz9
    Зареєстрований - 18:36

    DalmatovDCP
    Зареєстрований - 08:12

    RLtdrich4
    Зареєстрований - 14:49

    RLtdrich
    Зареєстрований - 14:45

  • Нереклама
    Репутація - 47
  • Кандидат в майстри

  • Samoswal
    Репутація - 36
  • Професор

  • Маринка
    Репутація - 36
  • Майстер

  • EVA
    Репутація - 33
  • Досвідчений

  • PePeL-soN
    Репутація - 32
  • Кандидат в майстри

  • Яночка
    Репутація - 31
  • Майстер

    Популярні теми
    Корисні посилання
    Міні-чат
  • Рахуємо до мільйона!>>

  • Яку пісню(виконавця)Ви сл...>>

  • ЩОДЕННИК>>

  • Асоціації>>

  • Кіноман>>

  • Я ХОЧУ!!!!!!>>

  • Повторялка>>

  • Казка в три слова - гра>>






  •                 

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net