Пятниця, 19.04.2024, 22:30
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Жовтень » 17 » ПРО ДОРОГИ, ОСВІТЛЕННЯ ТА БАГАТО ІНШОГО…



    ПРО ДОРОГИ, ОСВІТЛЕННЯ ТА БАГАТО ІНШОГО…
    00:13
    Кобеляки до зими готові – запевняє міський голова
    Розмова з міським головою Олександром Ісипом назрівала давно. Адже на дворі – осінь, холодає, не за горами справжні морози з ожеледицею. Тому автор статті просто не могла не зустрітися з міським головою, щоб дізнатися, як же справи у нашому місті з підготовкою до зимового періоду. І, до речі, це цікаво буде жителям мікрорайону Заворскло, задала йому кілька питань щодо освітлення вулиці та проведення води.
    - Олександре Михайловичу, Кобеляки вже готові до зустрічі із зимою чи підготовка ще триває?
    - На сьогоднішній день місто підготовлене до морозів на 90 %, - повідомив міський голова. – Залишилось утеплити водопровідні мережі. Адже скоро розпочнеться опалювальний сезон. З 10 жовтня буде тепло у дитячих садках міста. Садочки повністю готові до зими завдяки фінансуванню колективів закладів, коштам батьківських комітетів. Осторонь не залишилась і міська рада. В дитсадку № 1 зроблено котельну під генераторну, в результаті матимемо значну економію палива. Зекономлені кошти підуть на цей заклад, адже є в ньому й інші питання, які потребують вирішення, це і заміна старого даху, заміна вікон на металопластикові. Повністю заготовлено харчування – на зимово-весняний період дитсадки забезпечені овочами – картоплею, морквою, цибулею, капустою тощо, солоною і солодкою консервацією. Кобеляцьке комунальне підприємство "Водоканал" працює над підготовкою житла до зимового періоду. Спільно з мешканцями будинків відремонтовано дах у будинку за адресою Чернишевського, 10; відремонтовано каналізаційних та водопровідних мереж у будинках по Київській, 6 та Пушкіна, 24; електромереж – Шевченка, 12, Пушкіна, 7б, Київській, 60. Обстежено покрівлі будинків, стан яких найгірший в житлово-комунальному фонді. В цілому влада міста допомагала фінансувати ремонт у тих будинках, де мешканці не залишались осторонь, а теж вкладали свої кошти. Це, до речі, є одним із пунктів моєї передвиборчої програми – спільно досягати результату. Крім цього, міська сервісна служба підготувала техніку для зимового періоду – екскаватори, бульдозери – та запаслася сумішшю для посипання доріг при ожеледиці. Піщано-соляної суміші поки що достатньо – 150 тон.
    - Кобелячани помітили, що останнім часом стан доріг у Кобеляках дещо покращився…
    - Так, але особисто я не зовсім задоволений нашими дорогами. Але добре, що цього року вдалось відремонтувати та розрівняти дороги по вулицях Шевченка, Полтавська, Гоголя, Радянська, Червоноармійська, Леніна, Дніпропетровська, Калініна, 1 Травня, Московська, Київська, Петровського, Франка, Гатищанська, Заворскло, Набережна, Усенка. На жаль, вулиці не в ідеальному стані, але рух транспорту й пішоходів поліпшено. У вересні встановлено близько 40 дорохних знаків, які значно полегшили рух на вулицях нашого міста. Є й приємна новина, Ви, до речі, першою її озвучите в пресі. Згідно з розпорядженням прем’єр-міністра Віктора Януковича від 11 вересня цього року № 735 автомобільна дорога Р-52 Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, яка проходить по вулицях Шевченка, Червоноармійській, Фрунзе, Дніпропетровській та Лісгоспній, протяжністю 4,8 км з власності територіальної громади міста Кобеляки передається у державну власність.
    - Радісна новина, враховуючи те, що міська влада вже кілька років намагається вирішити "дорожну" проблему.
    - Чотири роки ми звертаємося з клопотаннями, щоб передати транзитні кобеляцькі дороги у власність держави, адже утримувати їх у належному стані міськвлада не має можливості. І лише в цьому році прийнято пропозицію автодору та відповідних органів місцевого самоврядування про передачу проїзної частини автомобільних доріг, що суміщаються з дорогами загального користування, з власності територіальної громади у державну власність з віднесенням їх до сфери управління Укравтодору.
    - Олександре Михайловичу, скажіть, будь ласка, а контейнери для сміття вже встановили по місту?
    - 30 контейнерів уже в місті є, повідомив очільник міста. – У планах міської влади лише нарощувати їх кількість. Потрібно, щоб жителі Кобеляк звикали до чистоти. Сміттєзбірний автомобіль зможе обслуговувати близько сто контейнерів. Спочатку це буде на зразок експерименту – привчити громадян не викидати сміття, де захочеться, а віднести до контейнера, причому поки що безкоштовно. З наступного року послуга коштуватиме 1,60 грн. Хто відмовиться від послуги, мотивуючи це тим, що сміття відвезено на сміттєзвалище у Ганжівку, повинен буде привезти звідти спеціальний талон, що підтверджуватиме даний факт. Протягом року планується встановити сміттєзбірні контейнери на віддалені вулиці.
    Розповів Олександр Ісип і дещо про освітлення нашого міста:
    - Міська влада нарощує кількість ліхтарів по місту. Протягом року новенькі ліхтарики зівились на Зарічці, вулицях Горького, Гоголя, Франка, провулку Шевченка. А з весни планується зайнятися освітленням вулиць Радянської та Калініна. На це кошти вже затверджені міською радою за результатами перегляду бюджету за шість місяців.
    - А про Заворскло знову забули…
    - Ні, не забули. Знаю, що там теж живуть люди. Але першочергово треба наводити лад на центральних вулицях міста. Обіцяю, що навесні на мікрорайоні Заворскло теж розпочнуться роботи по освітленню. Ми обов’язково додамо до списку вулиць, де планувалось встановити ліхтарі, і Заворскло.
    - Можливо, в недалекому майбутньому і воду можна буде провести? І дорогу зробити?
    - Питання води для Заворскло, можна сказати, найважливіше. Найближчим часом відбудеться зустріч з мешканцями цієї вулиці. Розмова буде про проведення води в оселі. Але для цього треба, щоб заворскляни створили кооператив, внесли свою частку у справу і, якщо все буде благополучно, вже через рік вони будуть з водою. Після вирішення "водяного" питання можна говорити і про дорогу. Все можливо. Головне – бажання й ініціатива самих мешканців вулиці.
    На завершення нашої розмови Олександр Ісип промовив:
    - Як міський голова усю зроблену роботу оцінюю як недостатню для того, щоб залишились задоволеними усі мешканці Кобеляк, а не їх частина. Відпочивати міським посадовцям ніколи. В цілому, гадаю, зроблено для нашого населеного пункту не так вже й мало. Втрачених шансів немає, влада міста використала всі можливості, щоб покращити життя кобелячан. І в наступному році не залишить поза увагою жодної перспективи.
    Марина ПРИХОДЬКО


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1310 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net