Субота, 20.04.2024, 17:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5557
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 11 » КОБЕЛЯЧАНИ ЙДУТЬ В АРМІЮ



    КОБЕЛЯЧАНИ ЙДУТЬ В АРМІЮ
    01:16
    nullОсобливістю цьогорічного призову до лав Збройних Сил України стали баталії і дискусії, які розгорілися навколо цієї державної справи у вищих ешелонах політики. Подейкують навіть, що розбіжності в поглядах на армію можуть призвести до розпаду ще не створеної парламентської коаліції. Адже Юлія Тимошенко пообіцяла, що з 2008 року служитимуть в армії лише контрактники, «нашоукоаїнці» планують такі кардинальні зміни завершити до 2010 року. А нинішній віце-прем’єр Олександр Кузьмук взагалі говорить про 2012 рік. В період же передвиборчої агітації діюча влада навіть закидала опозиції те, що вона своїми популістськими обіцянками може зірвати призовну компанію.
    Але те все діялось і діється «вверху», в Києві, на владному Олімпі. А що ж відбувається у нас на грішній кобеляцькій землі?
    Більші або менші, веселі і хмільні компанії, які в жовтні почали збиратися біля будівлі райвійськкомату свідчили про те, що в армію кобеляцькі хлопці таки йдуть. А от наскільки активно і з яким бажанням – це залишалося питанням.
    У вівторок біля військкомату знову було людно. І хоча того дня до війська йшли всього п’ятеро призовників, проводжати їх прийшло в десятеро більше родичів і друзів. Були тут і пісні, і останні тости, декого із юнаків їх друзі вносили в двері комісаріату на руках. Ні, не тому що хлопці вже й ходити не могли, а певно для того, щоб засвідчити свою повагу.
    Після коротенького інструктажу п’ятеро новобранців сіли в машину і поїхали в Полтаву, до обласного збірного пункту. Проводжаючі ж ще на деякий час затрималися біля воєнкомату. Особливо веселився гурт молоді із Мартинівки. Вони охоче поділилися своїми поглядами на армію. Із восьми опитаних юнаків майже всі вже служили в українській армії. Інші збираються це робити. Всі, як один, висловилися на підтримку строкової служби. Вони вважають перебування в лавах Збройних Сил гарною життєвою школою і абсолютно не шкодують за часом, який провели там. До ідеї переходу на контрактну службу ставляться, як до всього нового дещо скептично. Щоправда, хлопчина, з яким довелося поговорити дещо пізніше заявив, що подумує над тим, щоб стати контрактником. Так що серед молоді далеко не всі в захваті від ідеї переходу на виключно професійну армію. Чимало юнаків бажають відслужити звичайну строкову.
    Нормальною ситуацію із осіннім призовом вважає і районний військовий комісар, підполковник Віктор Логвиненко. Кобеляцький район повинен направити в Збройні Сили 55 юнаків. І цей план буде виконаний. Взагалі, за останні два роки, за словами Віктора Михайловича ставлення до служби в армії змінилося. Все менше і менше з’являється бажаючих «закосити», ухилитися від призову. І причина тут прозаїчна. Чимало хлопців, які правдами і неправдами ухилились від призову, зіткнулися із проблемою працевлаштування. Адже організації, установи, а то й приватні фірми ледве не в обов’язковому порядку запитують наявність військового квитка. А якщо його немає, то немає й роботи. Інші ж йдуть служити за традицією, як це робили старші покоління.
    Тобто проблем із набором призовників сьогодні немає. Є інша проблема – далеко не всі бажаючі відповідають армійським вимогам за станом здоров’я. В зв’язку із скороченням чисельності збройних сил, командири частин і підрозділів різко підвищили вимоги до стану здоров’я новобранців. Часи, коли «гребли» і сліпих, і глухих вже минули. А ось стан здоров’я потенційних солдатів далекий від ідеального. Особливо багато юнаків хворіють на сколіоз і плоскостопість. Вистачає і більш серйозних хвороб.
    А ось із набором на контрактну службу проблеми в Кобеляцькому районі виникають. Виявляється, що зарплата в 1000-1200 гривень зовсім не приваблює наших земляків. Хоча, за словами військового комісара, якби військова частина дислокувалася в Кобеляках, то проблем із набором контрактників не було б. Скажімо, в Миргороді всі вакансії заповнені. Чому? Та тому, що тоді немає житлового питання. А віддавати майже половину зарплати за житло – це багато. От якби контрактникам платити 2-2,5 тисячі гривень…
    Але то вже зовсім інша історія. І перейматися нею повинні побірники професійної армії. Поки що ж жителі Кобеляччини охоче йдуть і на строкову службу. І щоб роботу потім отримати, і щоб себе перевірити.
    І.ЛАГОДИЧ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1377 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 2
    12.11.2007
    2. perekos (perekos) [Матеріал]
    Не знаю як зараз - але не дуже віриться, що самі рвуться в армію. В мій час, наприклад, служити було непрестижно (це так дуже мягко сказано).

    11.11.2007
    1. Анатолій (Лтава) [Матеріал]
    :booze:" якби військова частина дислокувалася в Кобеляках, то проблем із набором контрактників не було б. " А якби в армію дозволяли брати маму зтатом, то взагалі булоб добре. Не смішіть. Тому і потрібні контрактники щоб служили не у мами під спідницею.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net