Четвер, 28.03.2024, 12:10
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5531
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 11 » ПРО КОБЕЛЯЦЬКІ БАСЕЙНИ ТА ЗАКОРДОННІ ВОЯЖІ



    ПРО КОБЕЛЯЦЬКІ БАСЕЙНИ ТА ЗАКОРДОННІ ВОЯЖІ
    01:43
    null“І чужому научайтесь,
    І свого не цурайтесь”
    Т. Шевченко

    Вікторія Шкарбан, депутат Кобеляцької районної ради, вже другий рік очолює постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном. Не випадковою була наша розмова з цією розумною жінкою, яка має власну точку зору на багато подій, що відбуваються в районі. Висловилася вона і щодо питання, яке досить жваво обговорюється останнім часом жителями райцентру – будівництво басейну, але про це дещо пізніше.
    - Вікторіє Іванівно, стати головою постійної комісії з питань будівництва і майна – це для Вас очікувана чи несподівана пропозиція?
    - Коли навесні минулого року мою кандидатуру запропонували на посаду голови однієї з постійних комісій, це було для мене несподіванкою, - говорить Вікторія Шкарбан. – Звісно, хвилювалася, беручи на себе таку велику відповідальність. Думала, чи справлюсь? Адже досвіду у мене не було. Тому я одразу ж сіла за книги, почала вивчати законодавство, знаходила необхідну інформацію в Інтернеті, консультувалась з фахівцями. Користуюся кожною нагодою, щоб побувати в інших районах області, вивчити чужий, не «польський» досвід. А головне - підтримка і порозуміння між депутатами, членами нашої комісії. В комісії працює дев’ять депутатів, найактивнішими з яких є Надія Карнаух, Володимир Чернявський, Петро Маник, Андрій Дубина, Володимир Лелеченко. Як бачите, досвідчені і відомі люди. І комісія активно працює. З червня минулого року проведено 11 засідань з різних питань і 8 засідань - цьогоріч. Тож нічого складного в очолювані постійної комісії районної ради, в принципі, немає. Треба лише знайти правильний підхід. А найголовніше, як і в іншій роботі – це повністю віддаватися тій справі, якою займаєшся. Хоча інколи, можливо, й доводиться займатися справами району на збиток власній справі (Вікторія Шкарбан – власник салону краси “Каприз” – авт.), адже для цього потрібен час, - головування комісії, як і депутатство, - діяльність на добровільних засадах. Та мені подобається займатися питаннями нашого регіону.
    - Розкажіть, будь ласка, чим займається комісія, яку Ви очолюєте?
    - Напрямки, якими займається комісія, досить різнобічні, - зазначила Вікторія Іванівна. - Адже в нашій компетенції соціальні, економічні, майнові, інвестиційні проблеми району, які потребують вирішення. Одне із першочергових завдань – це законодавче врегулювання питань з об’єктами комунальної власності. Ми поновили перелік об’єктів комунальної власності району. Як виявилося, багато об’єктів, просто кажучи, “зависали” в повітрі. На більшість об’єктів немає технічних паспортів, в якому зазначається “дата народження” приміщення. У кожної будівлі, як і у будь-якої людини, є свій вік, знаючи цей вік і потрібно проводити планові поточні та капітальні ремонти, а не чекати, коли в приміщенні завалиться дах чи протечуть труби. Для нормальної роботи необхідно створити картотеку майна, над чим активно працює комісія, яку я очолюю. Великою і, на жаль, малозрушною проблемою для нашого регіону є залучення інвестицій у район. Інформація щодо інвестиційних вкладень в наш регіон, яку ми отримали від райдержадміністрації це не реальні факти, а просто кажучи, фантазії. Також наша комісія занепокоєна і намагається активно виправити ситуацію, що склалась з будівництвом соціальних об’єктів у нашому районі. Хочу доповісти своїм виборцям, особливо жителям села, що і в подальшому наша комісія буде в першочерговому порядку намагатись відроджувати соціальні об’єкти на селі! На жаль, ми тільки говоримо про відродження села, про вирішення проблем селянина. Візьміть хоча б болюче питання - перевезення пасажирів. Зараз пенсіонерам та і не тільки їм залишається нездійсненною мрією поїздка за межі села, хоча б у районну лікарню. В деякі села не тільки не заходить автобус, а навіть не існує дороги, щоб проїхати. Спробуйте проїхати хоча б у село Прогрес. І це тоді, коли ми живемо у часи високих технологій, коли можна розраховуватись електронними картками за проїзд на транспорті і при оплаті товару чи послуг!
    - Вікторіє Іванівно, які питання для Вас є пріоритетними?
    - Болючим питанням для мене є проблеми шкіл нашого району, - мовила депутат районної ради. – Адже у багатьох навчальних закладах до цих пір відсутні внутрішні туалети, стоять старі парти, немає комп’ютерів. Таке відчуття, що ми живемо у 18 столітті. В цей час, коли всі гілки влади у державі реально опікуються освітою – мати в районі школи з покрівлями, які протікають; не мати нових парт; не мати комп’ютерів; не підвозити дітей до школи; не мати теплих туалетів; не мати нормальних спортзалів і т.д. і т.п. – це, мабуть, нікому не зрозуміло! На жаль, ситуація в Орлику, коли вітром зняло дах і тепер в авральному режимі потрібно знаходити кошти на ремонт, показала, що дахи у школах у критичному стані. Та і не тільки дахи і не тільки в школах. Немає системного підходу. Мріяти про споруди типу басейнів, альтанок, полів для гольфу, будувати сауну на стадіоні, мабуть, потрібно, але при цьому не забувати проблеми села. Влада не має морального права витрачати мільйони бюджетних коштів тільки на задоволення потреб міста. Тому у планах комісії – створення при всіх школах комплексів відпочинку для дітей молодших класів. У перспективі хотілось би, щоб у селах учні молодших класів і дошкільнята ходили до одного закладу, створити навчально-виховні комплекси, які не тільки підготують дітей до школи, а й дадуть можливість батькам спокійно ходити на роботу .
    - Які питання вирішено комісією з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном?
    - Велику роботу було зроблено для створення КП “Кобеляцьке Бюро технічної інвентаризації”, передано майно колишнього біостаціонару Полтавського педуніверситету регіональному ландшафтному парку “Нижньоворсклянський”. Представники очолюваної мною комісії перші дали згоду на відновлення роботи Кобеляцького промкомбінату, залучивши для цього київського інвестора. Сьогодні ТОВ “Зоря” знають не тільки за межами району, а й області. А могли б вирізати це підприємство на металобрухт і розібрати по цеглині. Питання, підняте Володимиром Чернявським щодо відновлення Кобеляцького телебачення також зрушене з місця і, я впевнена, матиме позитивний результат. Одне із завдань, що стоять перед комісією, - це ефективне використання майна. Саме тому було вирішено розмістити у приміщенні Луценківської школи ФАП, АТС, пошту. Ми плануємо розглянути використання районного майна в плані рентабельності та допомогти сільським громадам реально отримувати необхідні для нормального життя послуги. Комісією підняті питання щодо підприємств-банкрутів на території Кобеляцького району, зокрема підготоване та передане до арбітражного керуючого, податкової адміністрації, районної та обласної прокуратури запит щодо незрозумілих фактів “рейдерства по-кобеляцьки” з «Будівельником». На запит Ніни Ясинської на нашу комісію виносилась пропозиція про створення тимчасового житла для молодих лікарів, щоб заохотити їх працювати у наших лікарнях. Були внесені пропозиції щодо розташування такого гуртожитку на території райлікарні. Але основним завданням для нормального існування соціальних об’єктів у районі, а в подальшому розквіту району є залучення державної субвенції. На превеликий жаль співпраці представників громади з райдержадміністрацією немає. Знову адміністрація подає заявки на державну субвенцію (притому остання в області) без відома районних обранців на споруди, які подобаються «верхам» - альтанки, спортивні зали, футбольні поля тощо. Сьогодні багато говорять про те, що у Кобеляках необхідно побудувати басейн. На мою думку, він не наскільки потрібний, як скажімо дороги, газифікація сіл, нові автобуси та маршрути для підвезення населення та дітей до шкіл, внутрішні туалети в навчальних закладах, реконструкція котелень у приміщеннях і тому подібне. Думаю, що з басейном можна почекати, адже є набагато важливіші питання, що потребують негайного втручання. Тим паче, розміщувати басейн у міському парку… Будь-яке поважаюче себе місто бореться за кожний зелений куточок на своїй території. А яке ми маємо право знищувати наш парк? До того ж, я вважаю, що в авральному режимі такі великі проекти, як будівництво басейну, неможливо робити.
    - На Вашу думку, що є складовою досвіду депутатського корпусу?
    - Користуючись нагодою, хочу внести пропозицію про діяльність усіх гілок влади у Кобеляцькому районі. Давайте приймемо мораторій на поїздки чиновників за кордон. Спочатку вивчимо досвід роботи районів і міст Полтавщини. Ось, наприклад, Котельва, де всі будинки культури не тільки функціонують, а й опалюються взимку. Де приватні сільгосппідприємства будують, ремонтують й утримують дитячі садочки, ФАПи, школи, клуби, будинки ветеранів і інші соціальні об’єкти. Хто в нас цим займається? У Нові Санжари варто з’їздити повчитися чистоті і відношенню до людей. В Миргород, - де не тільки збирають тверді побутові відходи, а і заробляють на цьому кошти для бюджету. В Пирятин, де працюють над відродженням історичних пам’яток, скверів, парків. В Зіньків, - подивитися, як чистять річку Многа. В Семенівку, шоб вивчити досвід впровадження альтернативного палива для об’єктів соціальної сфери на селі. Полтавська область велика, більша за деякі країни. Досвід 25 районів Полтавщини можна вивчати і застосовувати не один рік. Було б бажання.
    - Дякую за розмову.
    Марина ПРИХОДЬКО



    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1720 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    19.11.2007
    1. АНЖЕЛІКА (ANGEL) [Матеріал]
    ДУЖЕ ЦІКАВОЮ Є ПОЗИЦІЯ ВІКТОРІЇ ШКАРБАН. Є НАД ЧИМ ЗАДУМАТИСЯ. ЖУРНАЛІСТ МАРИНА ПРИХОДЬКО ВМІЄТОНКО ОПИСАТИ ПРО ТЕ, ЧОГО ЧАСТО НЕ ПОМІЧАЄ І НЕ ЗАДУМУЄШСЯ. МОЛОДЕЦЬ!


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net