Середа, 24.04.2024, 09:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 28 » Канал говорить про «правовий безмір»



    Канал говорить про «правовий безмір»
    11:15
    RU MusicСьогодні, 28 листопада, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підіб’є підсумки перевірки вітчизняних мовників. Окремим питанням планується дати оцінку подіям навколо конфлікту Нацради з телеканалом «RU Music». У понеділок наглядовоконтролюючий державний орган заявив про застосування фізичної сили до своїх представників у ході здійснення ними позапланової перевірки музичного каналу «RU Music», яка була обумовлена порушенням медійниками указу Президента про День жалоби 20 листопада у зв’язку із загибеллю людей на шахті ім. Засядька. За словами голови Нацради Віталія Шевченка, 23 листопада перевіряльникам не лише перешкоджали здійснювати професійні обов’язки, а й застосували до них силу. Я думаю, ми дамо належну оцінку тим подіям», — сказав Шевченко в коментарі «УМ».
    Натомість гендиректор телеканалу «RU Music» Рудольф Кирнос усе спростовує. «Кожен крок цієї позапланової перевірки здійснювався з порушенням чинного законодавства працівниками Нацради, — запевнив він кореспондента «УМ». — Почнемо з того, що повідомлення про перевірку ми чомусь отримали по факсу. Далі з’ясувалося, що вони не мали жодних документів, які б давали право взагалі проводити перевірку чи вилучати документи. Для цього передбачено чотири випадки, однак під жоден із них мотивація візиту перевіряльників не підпадала».
    Рудольф Кирнос стверджує, що ніхто не перешкоджав роботі представників Національної ради, а конфлікт виник після того, як один із контролерів, Петро Бочик, самовільно забрав зі столу гендиректора документи, не маючи на те відповідного дозволу.
    «Цими діями вони підставляють главу держави, створюючи прецедент правового безміру. Зрозуміло ж, що телеканали теж не бездушні й співчувають людському горю. 16 жовтня ми, як і деякі інші мовники, можливо, й справді не до кінця дотрималися вимог про жалобу, але тільки з тієї причини, що Нацрада не змогла чітко пояснити, які саме програми не можна ставити в ефір. Проте 21 листопада, вже маючи певний досвід, ми дотрималися як виконання указу глави держави, так і вимог Нацради», — каже пан Кирнос.

    Нацрада звинувачує в лицемірстві
    Водночас Віталій Шевченко у коментарі «УМ» розцінив такі заяви як лицемірство. На підтвердження своїх слів голова Нацради погрожує опублікувати лист, у якому «RU Music» нібито взагалі поставив під сумнів доцільність Дня жалоби. «Якщо дехто призабув, то ми можемо через ЗМІ надати копію листа від цієї телекомпанії, в якому керівництво ще б проаналізувало, чи в правильному місці в указі Віктора Ющенка розставлені коми. Я вже не кажу про роздуми на тему: «А чи доцільно в час, коли вся країна у жалобі, обмежувати в ефірі розважальні програми», — свідчить Шевченко.
    Голова Нацради також додав, що недосконале законодавство застосування до телеканалу санкцій робить примарним. А тому Національна рада з ТБ і РМ вимагатиме від правоохоронців порушити кримінальну справу проти керівництва «RU Music» — за застосування до працівників Нацради фізичної сили. «Ми досить лояльний державний орган і досі з жодним мовником через аналогічні порушення не мали таких конфліктів. Однак у цьому випадку нам нічого не залишається, як вимагати порушення кримінальної справи», — резюмує Віталій Федорович.

    А що міліція?
    Чи встигли працівники Печерського райвідділку міліції, які були присутні на місці конфлікту, зробити остаточні висновки до запланованого на сьогодні засідання Нацради невідомо. Однак поки що там не бачать криміналу в діях працівників телекомпанії, хоча й підтверджують: дії перевіряльників були законними.
    «Думаю, за кілька днів розслідування буде завершено. Представники Нацради мали всі необхідні для перевірки документи, а конфлікт почався після того, як гендиректор Рудольф Кирнос відмовився підписувати акт перевірки, — розповів «УМ» заступник начальника Печерського райвідділу ГУ МВС у м. Києві Василь Мартішак. — Однак Кирнос мав таке право, а до перевіряльників, за свідченнями очевидців, силу ніхто не застосовував. Тому наразі ми не бачимо підстав для порушення кримінальної справи».
    Категорія: Новини України | Переглядів: 789 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    28.11.2007
    1. perekos (perekos) [Матеріал]
    Одним грошенят збить захотілось - інші зажали :) Прикольно: "RU мюзік" український канал з американським керівництвом :) А фотка зачот.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net