Субота, 20.04.2024, 06:57
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 30 » СКУТЕРИ: ДЕШЕВО І “СЕРДИТО”



    СКУТЕРИ: ДЕШЕВО І “СЕРДИТО”
    14:38
    Навіть для людей абсолютно далеких від дорожньо-транспортного руху зрозуміло, що за останні рік-два кількість його учасників різко збільшилася. Українці стали заможнішими, впевненішими в власних силах і перспективі і тому вони охоче придбають різноманітні транспортні засоби. Статистика свідчить, що за 2008 рік Україна вийшла в європейські лідери по темпах зростання кількості продаж автомобілів. Все це звичайно добре. Але виявилося, що ні держава, ні самі її громадяни не готові до такого раптового ривка. Автомобільні пробки виникають вже й в Кобеляках, дороги не витримують такого навантаження, а новоявлені водії частенько повністю ігнорують правила дорожнього руху.
    Особливо актуальною остання теза є для так званих скутеристів, тобто власників корейських, китайських та японських мопедів та мотоциклів. Скільки їх в Україні точно не знає ніхто. Адже, якщо автомобілі, мотоцикли, трактори, комбайни в обов’язковому порядку реєструють відповідні підрозділи ДАІ чи Держтехнагляду, то в ситуації із скутерами в Україні панує повна анархія. Відомо, що зараз розроблений законопроект про їх обов’язкову реєстрацію. А в посвідченні водія нового зразка є й відповідна категорія на право керування скутером. Але коли той, такий потрібний і бажаний для наведення порядку законопроект буде прийнятий, поки що невідомо. Тим часом скутери продають хто завгодно і кому завгодно. Часто-густо недобросовісні продавці свідомо занижують в документах об’єм двигуна. Чому? Та тому, що якщо об’єм перевищує 50 куб.см., то даний транспортний засіб вже вважається мотоциклом і потребує обов’язкової реєстрації. А кому хочеться проходити цю процедуру? От і бігають по кобеляцьких дорогах такі собі мопедики із об’ємом двигуна 80, 100 і більше «кубиків». Та це все ще півбіди, як кажуть.
    Основну небезпеку несуть і проблеми створюють вершники тих «сталевих коней». Правовий нігілізм, абсолютна безпечність і безвідповідальність власників скутерів просто вражають. Не всі, але чимала їх частина, ніби змагаються між собою, щоб якомога частіше порушити писані і неписані правила дорожнього руху. Особливо грішать цим жінки та діти. Їзда на скутерах неповнолітніх, то взагалі ціла біда. Хоча ще ніхто не відміняв і не відмінить Правила дорожнього руху, які забороняють до 16 років їздити на мопедах. А до 14 років на дорогу не можна виїжджати навіть на велосипеді! Між тим, співробітники міліції неодноразово затримували водіїв, яким від роду 10-12 років. Причому ці малюки всідаються на скутер втрьох, і вчотирьох. Без будь-якого досвіду водіння, без знання навіть елементарних правил дорожнього руху, ця дітвора постійно створює аварійні ситуації. Слід нагадати їх батькам, що в разі затримання їх дітей за управління скутером до 16 років відповідальність наступає згідно статті 127 Адміністративного кодексу України. Після оформлення всіх документів батьки будуть змушені сплатити штраф у розмірі від 85 до 170 гривень.
    За поточний період 2007 року за участю водіїв скутерів в районі було скоєні 9 дорожньо-транспортних пригод. Шестеро скутеристів були травмовані, причому деякі дуже тяжко. В Кобеляках був зафіксований випадок, коли водій скутера збив пішохода і зник з місця події. Щоправда, через кілька годин співробітники міліції знайшли порушника.
    А опитування, проведені серед жінок, які потрапили в аварії, управляючи скутерами, засвідчили, що вони абсолютно не орієнтуються навіть в значеннях дорожніх знаків. Про яку ж безпеку в такому разі можна говорити?
    Шановні жителі району! Співробітники ДАІ щиро сподіваються на Ваше розуміння складності ситуації, яка склалася. Будь-ласка, дотримуйтесь правил дорожнього руху, не дозволяйте дітям виїжджати на скутерах на дорогу. Штраф – це ніщо у порівнянні з небезпекою, на яку наражаються Ваші малюки!

    Ігор БРАЖКО,
    інспектор з дізнання ВДАІ з обслуговування Кобеляцького району,
    молодший лейтенант міліції
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2318 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 5
    06.08.2009
    5. Толя [Матеріал]
    15 років катаюся на скутери кануні

    21.01.2008
    4. Tosha [Матеріал]
    Е*ал я в ж**у этого лейтенанта! Быка Кобеляцкого! Лучше пускай он там своим коровам хвосты крутит чем сдесь всякую пургу гонит! Счас эти 10 летние хоть на мопедах ездят, а ранее они в пятером и на ИЖах и на ЯВАх умудряются такое чудить и что вы им сделали??? Хотите с**и еще бабок заработать? мусара е**ные! Вы б**дь быкота х**овая из своего колхоза в ГАИ ломитесь, а потом жизни на улицах города не даете! У тебя наверное и детей нет если они такого не делают, или они такие же дибилы как и ты?

    03.12.2007
    3. Скутер [Матеріал]
    Як зареєструвати скутер який ввезений в Україну 2 роки тому, які для цього потрібні документи? Об"єм двигуна 50см3, наявний талон продавця з печаткою.
    Проблема тільки в нас самих: НЕ ЗНАЄШ ПРАВИЛ НЕ СІДАЙ ЗА РУЛЬ!!!!!!!!! А не в законах.
    Штрафами нікого не злякаеш які б вони не були, з ДАІШНИКАМИ можна добазаритись.

    01.12.2007
    2. інформація відсутня (никТО) [Матеріал]
    Это даже не проблема а ПРОБЛЕМИЩА !!!! Думаю с этим согласятся многие, кому приходится находится «по ту сторону баррикад» то есть сидеть за рулём автомобиля под который так и норовят выскочить «сопливые» водители. Не знаю как там с женщинами а с проблемами нарушения правил подростками стыкался многократно. И действительно что удивляет – когда же родители поймут эту проблему, неужели они действительно равнодушны к жизням своих детей или все уповают на волю Господа, типа авось сохранит.

    01.12.2007
    1. PROSPERO (PROSPERO) [Матеріал]
    А батьків дітей-водіїв наказувати не тільки штрафом (та й то смішний штраф 170 грн. ), а й конфіскацією транспортного засобу, яким керував неповнолітній...


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net