Пятниця, 26.04.2024, 23:34
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 5 » ЗАМІСТЬ ГАЗУ У РЕВУЩИНЕ - МАШИНА ДЛЯ РДА?



    ЗАМІСТЬ ГАЗУ У РЕВУЩИНЕ - МАШИНА ДЛЯ РДА?
    14:32
    Вже коли цей номер «ЕК» був практично готовий для друку, до редакції надійшло екстрене повідомлення. В середу в Кобеляки приїхала делегація із села Ревущине. Люди завітали до депутата обласної ради від БЮТ Анатолія Шкарбана та до голови відповідної фракції в райраді Ніни Ясинської. Посланці з Ревущиного здивовані і обурені ситуацією, яка склалася навколо газифікації їх села.
    Читачі «ЕК» повинні ще пам’ятати статтю під назвою «Газ – селу, табло – спортзалу» розміщену в позаминулому номері тижневика. В ній мова йшла про те, що депутати райради відмовилися фінансувати встановлення пластикових сидінь на стадіоні «Колос», натомість перекинувши вивільнені кошти на будівництво газопроводу до села Ревущиного. Із такою пропозицією на сесії виступив депутат від фракції Партії Регіонів Микола Рибалко. Колеги дружно його підтримали, не звернувши уваги на зауваження Анатолія Шкарбана, що подібний перерозподіл може суперечити Бюджетному Кодексу України.
    Прочитавши в друкованих ЗМІ повідомлення про виділення коштів на газифікацію, жителі Ревущиного звичайно ж зраділи. І почали діяти, створивши кооператив по газифікації. І навіть зібрали кілька десятків тисяч гривень на фінансування робіт. Приїхавши ж в «район», зрозуміли, що грошей насправді немає. Вірніше вони є, але немає законного механізму їх виділення. Звичайно ж, люди почали задавати логічні запитання: «Так що, це газети набрехали?», або «Хто в Кобеляках не дає грошей для газифікації Ревущиного?»
    Згідно з інформацією, якою володіє «ЕК» «ходоки» звернулися за роз’ясненням до голови РДА, голови райради, депутата облради Анатолія Шкарбана та голови фракції БЮТ Ніни Ясинської. На день виходу статті в світ реакція з боку влади невідома. Ходять чутки, що в найближчі дні на селі відбудеться сходка, на яку будуть запрошені Олег Решетило та Володимир Жуков. Ми також спробуємо приїхати на неї і оприлюднити результати діалогу влади і громади.
    А ось Анатолій Шкарбан відреагував на розвиток подій оперативніше і дав свій коментар. Зокрема він сказав: «Дана ситуація повністю відповідає фразі посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна, яка вже стала класичною. Пам’ятаєте: «Ми хотіли зробити як краще, а вийшло як завжди».
    Ще кілька місяців тому я через ЗМІ наголосив на необхідності прийняття районної Програми щодо газифікації сіл. Більше того, ще в 2005 році тодішній голова облдержадміністрації Степан Бульба зобов’язав своїх підлеглих в районах надати прогнозовані показники газифікації. В тому документі на 2007 рік була запланована і газифікація Ревущиного. Я не знаю, як відписалися чиновники із РДА, але знаю точно, що районна програма газифікації так і не прийнята. Про це я говорив і на останній сесії. Але мене ніхто не слухав. І в результаті зараз люди чекають грошей, а законного механізму їх виділення немає. Ніхто ні в РДА, ні в районній раді палець об палець не вдарив, щоб його розробити».
    Між тим, ще наступного після сесії дня, голова постійної комісії райради Вікторія Шкарбан в офіційному зверненні попрохала Олега Решетила надати проект програми газифікації населених пунктів Кобеляччини. І через 10 днів отримала відповідь, де їй повідомили, що програма розробляється. Але… на 2008-2010 роки. От і все. Виходить, «Голосуй,  не голосуй…»
    Зрозумівши, що жителі Ревущиного замість газу отримають слово, сховане за трьома крапками, бютівці вирішили 4 грудня зібрати членів комісії по соціально-економічному розвитку регіону, інвестиціях, будівництву та управлінню майном. І розглянути на ньому ситуацію, що склалася та шляхи виходу із кризи. Один із можливих варіантів, які збирається запропонувати комісія – скликання позачергової сесії райради і прийняття довгоочікуваної програми по газифікації сіл району.
    Тобто, якщо у ситуації із «газовими» грошима немає підкилимних інтриг та «підводних каменів», то вирішити її позитивно можна досить швидко. Але це в разі, якщо всього цього немає. Між тим, «ЕК» отримало ще не перевірену інформацію про те, що в кінці 2007 року депутатам районної ради будуть запропоновані варіанти розподілення бюджетних грошей. Зокрема, планується благословити придбання нового автомобіля для райдержадміністрації. Чи не «газові» гроші планують для цього використати?
    Ці та інші питання ми плануємо в найближчі дні задати і голові райради Володимиру Жукову, і голові РДА Олегу Решетило. А також повідомимо читачів про судження і думки, висловлені на сходці у Ревущиному, на яку нас звичайно ж не запросять. Та ми самі приїдемо.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 825 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    06.12.2007
    1. perekos (perekos) [Матеріал]
    Назва статті не дуже відповідає змісту :(


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net