Четвер, 25.04.2024, 09:19
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 10 » “ОЙ, ПРИЙДИ, КАЗКО-КАЗОНЬКО, НА ГОСТИНОНЬКУ ДО НАС”



    “ОЙ, ПРИЙДИ, КАЗКО-КАЗОНЬКО, НА ГОСТИНОНЬКУ ДО НАС”
    18:37
    Минулого тижня до Кобеляцької школи-інтернату завітало справжнє свято казки. На зустріч із нею чекали всі, але найбільше 1-7 класи, адже саме вони брали участь у конкурсі інсценізації. Ще задовго до свята вихованці школи на чолі із вихователями активно взялися до кропіткої роботи та підготовки до зустрічі із святом. Вони виготовляли сценічні костюми та реквізит, вчили ролі, щоденно проводились репетиції.
    І ось настав день, коли всі учасники свята дружно запросили казку в гостину до школи. Веселими струмочками коридорами школи попливли до актової залі юні актори, зацікавлені глядачі та заінтриговані вболівальники. В актовій залі ніде яблуку впасти, скрізь відчувається аура святковості та піднесеного настрою. Хвилюється ведуча свята С.Пелюхня, готує фонограми для музичного оформлення  казок музичний керівник школи Н.Вільхова, останні поради перед виходом на сцену дають своїм вихованцям їх наставники.
    Так вже склалося, що саме вони - вчителі та вихователі у школі для дітей і за маму, і за тата, а у свята вони стають ще й художниками-декораторами, дизайнерами по костюмах і навіть режисерами-постановниками.
    Про початок свята нагадують позивні, і ведуча разом із Феєю Казок (Мариною Коваль) за допомогою Квітки-семицвітки запрошують до зали казки: “Ой”, “Лікар Айболить”, “Колобок”, “Лисичка-чоботарка”, “Заєць та Їжак” та “Червона шапочка”.
    І почалось справжнє казкове дійство. Складалось таке враження, що сама Мельпомена допомагала юним акторам так перевтілюватись в казкових героїв, що присутні в залі забували про все на світі, щиро співчували та допомагали героям, раділи та сміялись разом з ними, обдаровували їх бурхливими оплесками, щиро вірячи в те, що добро завжди переможе зло.
    І як же було не захопитися грою та прекрасними казковими костюмами найменших акторів - третьокласників. Вони разом із вихователями Т.О.Пенцко та Г.Г.Васютою підготували казку “Ох”.
    Цікаво і у незвичному ракурсі була здійснена п’ятикласниками постановка казки “Колобок” - на новий лад. На чолі з вихователями Т.О.Кулєшовою та О.П.Валявською діти розкрили тему екології рідного краю.
    А в казці “Лисичка-чоботарка” (5-Б клас) всі дивувались винахідливості хитрої Лисички та сміялись з недотепи-Вовчика, якого, як і у всіх інших казках, хитрунка обвела навколо пальця.
    А переглянувши казку “Заєць і Їжак” (6 клас, вихователь Н.О.Семенець) юні глядачі добре засвоїли урок: вихвалятись і недооцінювати інших не можна, бо може спіткати доля Хвалька-зайчиська.
    Здавалося, що нічого нового казка  “Червона шапочка” нам не розповість, але учні 7-Б класу (вихователь С.Б.Пелюхня) її осучаснили. А все нове - то завжди цікаво! Тому глядачі із непідробним захопленням спостерігали за дійством на сцені. І з полегшенням зітхнули, коли сміливий мисливець врятував героїв казки.
    Але всі рекорди по успіху “побила” казка “Лікар Айболить” (4 клас). Звичайно, готувати казку допомагали дітям їхні славні вихователі - М.Р.Срібна та І.В.Козько. Юні актори просто перевершили своїх вчителів. Чудово підібрані костюми, реквізит і щоденні репетиції дали свої плоди. Безперечно, всі глядачі, і навіть члени журі на чолі із заступником директора по виховній роботі Ю.М.Міщенко вірили кожному слову Владика Труніна, який геніально зіграв лікаря Айболіта. Не відстав у акторській майстерності і Денис Рогачов, якому випало зіграти жіночу роль - Маму Зайчиху. Ніяк не хотілось вірити, що це не дівчинка грає, а хлопчик. А коли Мама Зайчиха із своїм синочком Зайчиком (Іванком Петрище) почали танцювати “Макарену”, зал вибухнув бурею оплесків. Вдячні глядачі нагородили оваціями та вигуками “Браво” і “Біс” і Андрійка Степанова (Вовк), Тетянку Фещенко (Лисиця), Владика Литвиненка (Ведмідь), Оксанку Горбатову (Киця Мурка).
    А в номінації “Кращий казковий костюм” переміг костюм лісового чоловіка Оха, якого зіграв третьокласник Сашко Матвієнко.
    Переможці казкової вікторини проведеної Феєю Казок були нагороджені призами.
    Свято казки закінчилося, але радість, хороший настрій від зустрічі із казкою ще довго залишиться в серцях дітей, і напевно саме тому, прощаючись із казкою, вихованці школи казали: “До зустрічі!” вірячи, що казка-казонька ще обов’язково завітає до них в гостину!

    Любов КОЙНАШ, педагог-організатор школи-інтернату
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1474 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net