Пятниця, 29.03.2024, 00:43
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 3 » ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ?



    ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ?
    17:02
    Прочитавши лист  мешканців будинку по вул. Полтавській, 28/2 «Не залишились без освітлення» не можу не відгукнутися на нього. Підняті в ньому питання, звичайно, є актуальними. Турбують  вони й інших мешканців багатоквартирних будинків. От тільки даремно люди скаржаться на енергетиків, пишучи: «Електриків, як відомо, чужі болі і не хвилюють». Хочу роз’яснити, що звинувачення електриків  безпідставне. У них є  багато своїх проблем і вирішувати чужі проблеми їм ні до чого. Кожен повинен перейматися тими  питаннями, вирішення яких входить до його обов’язків і за що він отримує заробітну платню з кишені платників податків. Так от,  гроші за вирішення проблем освітлення отримують, зокрема, директор ККП «Водоканал» Тагадюк Ю.І. і  голова міської ради Ісип О.М. На них і потрібно скаржитися за відсутність освітлення  в під’їздах,  бо ця послуга входить до складу квартирної плати.  Проблема освітлення піднімалася на сторінках «Ехо». Валерій Коробчинський навіть потрапив за скарги до відомих «чорних списків ОДА», так як наївно вважав, що в країні повинні діяти закони і Постанови Уряду, а Конституція України гарантує кожному громадянину право на звернення до органів влади. Реальність доводить зворотнє: закони діють не для всіх. І гасло Президента «Закон один для всіх» є поки  що пустим.
    Дехто стверджує, що я по-своєму тлумачу закони і морочу людям голову. Щоб це спростувати, приведу для наглядності цитати з відповідей державних служб, які надавалися мені на депутатські запити щодо освітлення місць загального користування.
    Відповідь Головного Управління житлово-комунального господарства Полтавської ОДА від 02.08.06 № К-01-10/99: « Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2005 року № 560  затверджено типовий перелік послуг, до якого, серед інших, віднесено послуги з освітлення місць загального користування… Враховуючи викладене, та намагання Кобеляцької міської ради перекласти на  мешканців витрати по освітленню місць загального користування, Ви можете оскаржити такі дії у передбаченому чинним законодавством  порядку.»
    Відповідь Полтавського обласного управління у справах захисту прав споживачів від 21.08.07 №346 П: «Відповідно до наказу Державного комітету будівництва архітектури та житлової політики України від 03.09.1999 р. № 214 затверджено “Порядок визначення нормативних витрат житлово-експлуатаційних організацій, пов’язаних з утриманням будинків та прибудинкових територій, що входять до складу квартирної плати”, згідно якого до складу квартирної плати входять у тому числі електроенергія для освітлення сходових клітинок та підвалів на місяць. Відповідно до п.3.6 Правил користування електричною енергією встановлення розрахункових засобів обліку електричної  енергії виконується енергопостачальною організацією за рахунок організації, у віданні якої перебуває житловий будинок, тобто ККП «Водоканал» та Кобеляцької міської ради… В ході перевірки директора ККП «Водоканал» Тагадюка Ю.І. було ознайомлено з актом перевірки, але підписати акт та надати дані для складання протоколу він відмовився. Матеріали направлені до Прокуратури для отримання необхідних даних. Запрошено на адмінкомісію до управління.»
    В зв’язку з тим, що не всі люди розуміють про що йдеться, спробую ще раз пояснити. Мешканці багатоповерхівок сплачуть квартирну плату до складу якої входить, зокрема, освітлення місць загального користування. Частку сплаченої ними квартплати балансоутримувач будинків (ККП «Водоканал») повинен перераховувати енергетикам, чого він не робить.  Якщо цього не розуміє певна частина мешканців, то  заступник голови райради М.Г.Жук, якому Ви дякуєте, повинен і навіть зобов’язаний  знати закони і сприяти їх виконанню на території району. Він же, як посадова особа, повинен проявляти однакову турботу і про всіх мешканців у яких подібні проблеми, а  не давати одним персональну подачку з барського плеча, забуваючи про інших.
    Цей його  вчинок хороший, як вчинок людини, а не як депутата і заступника голови райради.
    І справа не в тому, що в радянські часи були інші закони, а в тому, що в ті часи закони діяли. І був нагляд за їх виконанням. І чиновники, які допускали порушення законів, несли відповідальність.
    А зараз начебто і хороший закон, а толку ніякого. Кажуть - це демократія. Ні, це не демократія, а безлад, анархія і повна безвідповідальність.
    Шановний Миколо Григоровичу! Ви мене вибачте, але  дивні речі відбуваються  у Соціалістичній партії. Йдучи на парламентські вибори 2006 року соціалісти, проводячи агітацію, пояснювали людям на сторінках газети  «Товариш», які послуги повинні надавати комунальники згідно Постанови Кабінету Міністрів України  від 12 липня 2005 року № 560, та закону України «Про житлово-комунальні послуги». Навіть дарували  електорату кольорові плакати на яких було наглядно зображено, щоб кожен зрозумів, які послуги повинні надавати ЖЕКИ. Входить до цих послуг і освітлення місць загального користування багатоквартирних будинків. На сторінках «Товариша» виступали  кваліфіковані юристи і пояснювали, як будуть вирішуватися проблеми надання житлово-комунальних послуг, коли соціалісти прийдуть до влади. Ви  до неї прийшли, зокрема до Кобеляцької. Чому б Вам не втілити партійні обіцянки  в Кобеляках? Чому б не спонукати своїх колег однопартійців – депутатів міської ради вимагати дотримання закону від міського голови? Чому б не запитати колегу, депутата районної ради Ю.І.Тагадюка  хто йому дозволив не виконувати Постанов Уряду?
    Для цього не потрібно бюджетних коштів, а потрібно лише бажання і дотримання чинного законодавства посадовими особами міської ради і ККП «Водоканал». Тож варто б  вирішувати питання по суті і для всіх кобелячан. Виходить, що обіцянок своєї партії Ви не виконуєте.
    Робите новий піар-хід тепер уже за власні кошти. А винних у невиконанні відповідної Постанови Уряду і Закону України «Про житлово-комунальні послуги» нагороджуєте. Ю.І.Тагадюка  -грамотою районної ради , а міського голову занесенням на районну дошку пошани.
    А Закони України і Постанови Уряду згідно Конституції України є обов’язковими до виконання посадовими особами органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.
    Мешканцям Кобеляк скажу: «Шановні земляки, доки ви не усвідомите своєї власної значимості, не станете поважати самі себе і не почнете вимагати від чиновників дотримання чинного законодавства, а не просити подачок, сподобляючись холопам, нічого у нас не зміниться.»  
    Нічого шукати компроміси там,  де повинен діяти Закон. От скасує Верховна Рада, чи виконком Кобеляцької міської ради, наприклад, Закон України «Про  житлово-комунальні послуги», тоді будемо шукати компроміси, а поки що потрібно вимагати дотримання чинного законодавства.
    Чиновникам, звісно, такий підхід не подобається.  Не усвідомлюють вони того,  що отримують зарплатню за рахунок  простого люду  на службі у якого перебувають.
    Тому і з’являються публікації в яких міський голова ототожнює себе з таким собі «караванщиком», а тих, хто не згоден з його точкою зору, з собаками.
    От тільки куди зайде той караван, якщо караванщик бачитеме перед собою не віхи закону, а марево?  Думаю, що не до оазису.
    Історія з порушеннями законів в сфері  надання комунальних послуг продовжується. От встановили у місті нові контейнери для вивезення сміття, і створила міська влада нову проблему.
    Почала сервісна служба укладати договори на вивезення сміття з мешканцями багатоквартирних будинків. Звісно, ті мешканці, які обізнані з законодавством почали законно обурюватися. Чому? Та хоча б тому, що навіщо людині зайва абонентська книжка.  Послуга з вивезення сміття, як і освітлення, також входить до складу квартирної плати, але пан Тагадюк Ю.І. замість укласти  договір з КП «Міська сервісна служба», як це передбачено законом, вирішив вилучити вартість цієї послуги з складу квартплати. А навіщо винаходити велосипед? Це питання давно вирішено і передбачено аж двома законами:
    А). Законом України Про житлово-комунальні послуги:
    Стаття 29. Особливості укладання договорів у  багатоквартирному будинку.
    1. Договір   на   надання   житлово-комунальних   послуг    у багатоквартирному  будинку  укладається  між  власником  квартири, орендарем   чи   квартиронаймачем   та   балансоутримувачем    або уповноваженою ним особою.
    2. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем,  він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем.
    Б). Законом України Про благоустрій населених пунктів:
    Стаття 25. Утримання та благоустрій прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків.
    1. Утримання    та    благоустрій   прибудинкової   території багатоквартирного житлового будинку,  належних до нього  будівель, споруд    проводиться   балансоутримувачем   цього   будинку   або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачем укладено   відповідний   договір   на   утримання  та  благоустрій прибудинкової території.
    Іншими словами, договір мешканці укладають з балансоутримувачем будинків, тобто з КП «Водоканал». Якщо КП «Водоканал» не надає ці послуги, то повинно укласти відповідний договір з їх надавачем (в нашому випадку з КП «Міська сервісна служба»). Чому саме так? Та тому, що так передбачено законодавством України.  А всіляка самодіяльність - це шпарина для чергового шахрайства.
    От і прокурор району, у відповідь на моє депутатське звернення пояснює: «Згідно статті 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» договір на надання житлово-комунальних послуг укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем». Начебто все зрозуміло.  От тільки завершується лист фразою: «Порушень чинного законодавства не встановлено». Мабуть, прокурор про щось задумався  роблячи цей висновок, всупереч закону, на який посилається.

    Депутат міськради Людмила Пряхіна

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1266 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net