Пятниця, 19.04.2024, 09:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 3 » ХОЧЕТЕ ОЗДОРОВИТИСЬ? ПРИЇЗДІТЬ У НОВІ САНЖАРИ!



    ХОЧЕТЕ ОЗДОРОВИТИСЬ? ПРИЇЗДІТЬ У НОВІ САНЖАРИ!
    17:08
    Здоров’я людини належить до тих цінностей, котрі ми, швидше всього, помічаємо лише тоді, коли втрачаємо. І якщо вже сталася така прикрість, то, заручившись рекомендаціями лікарів, не поспішайте їхати «за три моря». Оздоровитись, чудово відпочити можна в багатьох куточках України. Один з них – Нові Санжари. Ще на початку ХІХ століття російський історик і географ Євдоким Зябловський описував Нові Санжари, як одне з «примечательных мест» повіту з винятково багатою і красивою природою. Чимало полтавських, столичних інтелігентів, відпочиваючи в містечку, називали його Українською Швейцарією.
    Враховуючи ці особливості, Новосанжарська селищна рада розвиває селище в напрямку розширення мережі оздоровчих закладів, створення належних умов для проживання і відпочинку, як самим новосанжарцям, так і численним приїжджим.
    З 1924 року діє Будинок відпочинку матері і дитини, в довоєнну пору, в тридцяті роки, були організовані піонерські табори – зараз оздоровчі – «Фонтан», «Костер», «Зміна», «Орлятко», «Буревісник», які щоліта перетворюються на гамірні дитячі містечка. В 1969 році відкрито туристичну базу «Нові Санжари», де відпочивали громадяни з усього Радянського Союзу. Зараз це приватне підприємство «Поларт», але призначення його не змінилося – оздоровлення та відпочинок людей.
    Здравницею з великої літери можна назвати медичний центр «Нові Санжари». Діє він з 1933 року, спочатку як будинок відпочинку для військовослужбовців. В роки війни тут розмістили госпіталь для лікування поранених воїнів, а з 1945-го – бальнеологічний санаторій Київського військового округу. Нині здравниця носить назву «Медичний центр Внутрішніх військ МВС України». Очолює його Заслужений лікар України Олександр Блінов. Для лікування хворих використовують місцеву мінеральну воду, що значно сприяє підвищенню лікувального ефекту ряду захворювань.
    Тож цілком закономірним є висновок Українського науково-дослідного інституту медреабілітації та курортології – «Медичний центр об’єктивно має всі підстави бути головною курортно-лікувальною базою у селищі Нові Санжари. Природна територія має мінеральні води, можливе застосування лікувальних грязей. Кліматичні та інші природні умови сприятливі для лікування, медичної реабілітації та профілактики захворювань, рекреації населення. Природна територія селища Нові Санжари  відповідає вимогам Закону України «Про курорти» щодо надання їй статусу курорту місцевого значення».
    Розуміючи важливість такого обнадійливого висновку, Новосанжарська селищна рада постійно дбає про поліпшення порядку, чистоти, благоустрою в селищі. Значний внесок в цю справу вносять колективи оздоровчих закладів, котрі не лише утримують власні території в зразковому порядку, а й беруть активну участь в усіх заходах селищної ради. Іншими словами, оздоровниці селища – то його своєрідна візитна картка. Колективи закладів відповідально ставляться до своїх безпосередніх обов’язків, стараються найкраще обслужити відпочиваючих, аби люди пролікувалися, оздоровились, мали хороший настрій і бажання обов’язково ще не раз побувати тут.
    Зараз тривають Новорічні і Різдвяні свята. На центральній площі селища встановлено Головну ялинку, а ще одну красуню – поблизу підвісного мосту на честь колективів оздоровчих закладів. Під час її відкриття  представник Головного Управління МВС України Микола Климчук відзначив значні напрацювання новосанжарців щодо оздоровлення й відпочинку громадян, а також тісну співпрацю Новосажарської селищної ради з колективами оздоровниць в цьому напрямку. Микола Климчук  вручив  селищному голові Андрію Реці нагороду - медаль Міністерства  Внутрішніх Справ. Святкові привітання прозвучали також від голови райдержадміністрації Миколи Долини, Діда Мороза, Снігуроньки. Учасники художньої самодіяльності центру культури і дозвілля, медичного центру теж взяли участь у новорічному заході. Закінчився він святковим феєрверком.
    Категорія: Новини України | Переглядів: 2963 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net