Четвер, 28.03.2024, 11:43
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 19
    Гостей: 19
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5530
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 4 » МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ ЗМІНИТИ НЕ МОЖНА



    МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ ЗМІНИТИ НЕ МОЖНА
    18:22
    Куди можна сходити в селі? Зовсім немає там закладів відпочинку, будинки культури в переважній більшості не функціонують, закриваються школи і дитсадки. Добре, якщо є хоча б один магазин. Хоч туди сходять сільські жителі, зустрінуть односельців, поспілкуються з продавцем, один з одним, новини розкажуть, та уже й веселіше.
    У селі Кірове у п’ятницю, 28 грудня, відбулось відкриття магазина Кобеляцького споживчого товариства. Крім нього у селі є ще два приватних магазини.
    - Звісно, конкурувати з приватниками важко, - говорить Зоя Пивовар, заступник голови правління Кобеляцької райспоживспілки. – Магазини споживчого товариства зазвичай більші за площею, тому за опалення доводиться платити більше, аніж в інших магазинах. Більше в нас і ведеться документації. Не маємо і особливо великих прибутків, адже всі виручені кошти йдуть на покращення товарів і послуг у наших магазинах. Але навіть в нерівних умовах магазини споживчого товариства  відроджуються.
    І кіровський магазин продуктів і промислових товарів – тому доказ. Затишний, охайний, теплий. Вже в день відкриття біля прилавку вишикувалась черга з кількох чоловік. В перший день роботи торгівля йшла в основному продуктами харчування – брали хліб, яйця тощо. Цікавились місцеві й жителі й рукавичками, шампунями, милом.
    - Райспоживспілківські магазини з’явились ще кілька десятиліть тому, - розповідає Світлана Хмілевська, голова правління. – Але з часом вони почали закриватися. І лише останніми роками пожвавилось їх відродження. На сьогодні функціонує 42 магазини нашої системи. Зараз проходить звітна кампанія райспоживспілки. Раніше в кожному селі було по три-чотири магазини споживчого товариства. Пайовики завжди мали змогу придбати якісний товар на будь-який смак. У Кіровому зараз 68 членів споживчого товариства.
    Майже половина їх прийшла на відкриття відновленого після перебудови магазину. Всіх присутніх пригостили гарячим чаєм та кавою, печивом, солодощами. Відкоркували навіть пляшку шампанського. Місцеві жителі дякували за гостину, за приємне спілкування, за гарний магазин, де можна придбати все необхідне. І порадили привезти… магнітофон, щоб у приміщенні завжди лунала тихенька музика. Щоб веселіше було й продавцям, і покупцям. Керівництво, звісно, погодилось зі слушною порадою і пообіцяло, що найближчими днями магнітофон буде. І вже поки номер готувався до друку, в магазині з’явилось новенький DVD.
    Завітав на відкриття і голова Кіровської сільської ради Павло Каблучка. Він привітав усіх з такою приємною для села подією й попрохав односельців не насмічувати біля магазину.
    Адже в одному приміщенні з магазином знаходиться і сільський клуб, який часто відвідують кіровчани й мешканці сусідніх сіл. Павло Андрійович зауважив на той неприємний факт, що не встигли магазин реконструювати, як місцева молодь понівечила двері, та ще й понакидала сміття на ганку. А продавці, крім своєї основної роботи, повинні все це ще й поприбирати.
    - Треба поважати працю інших і самих себе! – промовив Павло Каблучка.
    Зоя Стокоз, завідуюча клубом, переконана, що не кіровська молодь насмітила, а заїжджа. Але хто б там це не зробив, добре якби подібного більше не сталося. Крім того, потрібно вирішити і такий момент у роботі магазину й клубу, як спільні двері приміщення. Адже магазин працюватиме до 18-19 години, а репетиції у клубі тільки розпочинаються годин о 18-ій. Тож це питання найближчим часом повинно вирішитися.
    Продавців у магазині буде двоє – Таміла Пікуль та Наталія Виноградна, які мають кількарічний досвід роботи у торгівельній сфері. Працюватимуть вони позмінно, без перерви.
    Місцевій молоді взагалі тепер добре – і дискотека, і кафе в одному приміщенні, адже в магазині є й кілька столиків, за якими можна посидіти, відпочити. Тому по вихідних днях, коли у селі особливо людно, магазин-кафе працюватиме до 23-ої  години.
    - Буде тепер де сходитись людям, - говорить місцева жителька Ольга Лещенко. – В нас у селі бабусь багато, будемо зустрічатись тут, погомоним хоч який раз.
    - Як добре, що ще один магазин з’явився! – додає Діна Омельченко, теж з місцевих. -  Краще ж тут, на місці, скупитися, аніж витрачати час і гроші на проїзд до Кобеляк. В цьому магазині є необхідні товари, але добре, якби завезли ще шкарпетки, тапочки, цвяхів. А влітку можна й цемент завозити. Легше ж звідси його забрати додому, аніж наймати машину, щоб привезти з райцентру.
    В кіровському магазині споживчого товариства ціни майже такі, як кобеляцькі: хліб 1,80-1,90 грн., яйця – 6-6,60, ковбаса – від 11,80. Брусочок мила коштує 90 копійок. Жіночі рукавички – 3,70. Особливим попитом у перший день роботи магазину користувалися штучні квіти. Ціна однієї гілочки з квіточками – дві гривні, такі, щоб вішати на стіну – 4,50. Тож продавець Таміла Пікуль зробила перший запис у зошиті замовлень – завезти штучні квіти.
    - Товар можна замовляти, - говорить Світлана Хмілевська. – Ми обов’язково прислухаємось до наших покупців, будемо привозити необхідні продукти чи продовольчі товари під замовлення. Всі продукти харчування завжди завозитимуть свіжі, хліб пектиме виробничий цех Кобеляцького споживчого товариства. Його продукція, як відомо, досить якісна і корисна. Так що, переконана, - споживачі залишаться задоволеними. А повесні плануємо відкриття магазину й в Іванівці.

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 826 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net