Пятниця, 26.04.2024, 05:48
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 10 » МАТЕРІ ОТРИМАЮТЬ БІЛЬШЕ



    МАТЕРІ ОТРИМАЮТЬ БІЛЬШЕ
    18:36
    Конституція України передбачає, що держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження й забезпечення прав і свобод людини є головним обов`язком держави, яка охороняє сім`ю, дитинство, материнство та батьківство. Тож держава неухильно зобов`язана гарантувати соціальний захист матері та дитини. Одним із прикладів цього є призначення й виплата допомоги після народження дитини. Останнім часом ця допомога суттєво збільшилася і ще в минулому році становила 8,5 тисячі гривень.
    Проектом Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” передбачається внести зміни до Закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”. На сьогодні розмір допомоги при народженні дитини збільшився з 8500 тисяч на 12240 - на першу дитину, 25000 - на другу дитину і 50 тис. грн. надасть держава у разі народження третьої і кожної наступної дитини. Допомога при народженні дитини та допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку буде надаватись органом праці та соціального захисту населення.
    Багатьох майбутніх мам нашого міста і району цікавить детальна інформація щодо виплат, тож за роз’ясненнями щодо цього питання ми звернулися до Анатолія Кісіля, начальника Управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН).
    - Анатолію Миколайовичу, поясніть, будь ласка, як нараховується допомога при народженні дитини?
    - Сума допомоги розраховується так: одноразова виплата складає 4800 гривень при народженні першої дитини, 4840 - на другу дитину і 5000 - на третю і наступну дитину, - розповів начальник УПСЗН. - Решта грошей виплачується рівними частинами на першу дитину 620 гривень щомісяця протягом року, на другу - по 840 гривень в місяць протягом двох років і 1259 гривень щомісяця протягом трьох років на третю дитину. Виплату допомоги після народження дитини у 2007 році здійснюють за рахунок коштів відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
    - Які документи повинна подати мама для призначення одноразової допомоги?
    - Для призначення одноразової допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту подаються такі документи: заява про призначення допомоги, що складається за формою, затвердженою Мінпраці; копія свідоцтва про народження дитини та довідка, видана державним органом реєстрації актів цивільного стану для призначення одноразової допомоги при народженні дитини (крім випадків, коли смерть дитини настала до її реєстрації в державному органі реєстрації актів цивільного стану).
    - А от цікаво - яка допомога надається при народженні близнюків або, скажімо, трійні? За близнюків виплачують гроші як за дві перших дитини чи як за першу і другу?
    - Цікаве питання. Поясню. У довідці про виплату одноразової допомоги вказується кількість дітей, хтось з близнюків народжується першим, хтось - другим. Тож і виплата, звісно, виплачується як на першу і другу дитину - 12240 і 25 тисяч гривень відповідно.
    - Згідно змін у законодавстві, що отримає мама у зв’язку з вагітністю та пологами?
    - Розмір державної допомоги з 1 січня 2008 року становить 25 відсотків прожиткового мінімуму для працездатної особи з розрахунку на місяць. Мінімальний - 158 гривень 25 копійок. З квітня місяця розмір допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами збільшиться до 161,75 гривень.
    - Хто має право отримати допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? Якщо, наприклад, за малям доглядає не мама, а бабуся?
    - Право на допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку має застрахована особа - один із батьків дитини, усиновитель, баба, дід, інший родич або опікун, яка фактично здійснює догляд за дитиною. Зазначена допомога надається на кожну дитину.
    - Анатолію Миколайовичу, яка допомога передбачена по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? І скажіть, будь ласка, яку допомогу отримає мама, що до народження дитини працювала, тобто була застрахованою особою, і та, що мала статус безробітної?
    - Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається застрахованій особі щомісяця з дня надання відпустки для догляду за дитиною по день її закінчення, але не більш як по день досягнення дитиною трирічного віку включно. Розмір допомоги дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень. У минулому році ця сума для незастрахованих осіб становила 90 гривень, для застрахованих - 126 гривень 64 копійки. У разі виходу на роботу застрахованої особи до закінчення строку відпустки по догляду за дитиною, виплата допомоги припиняється з дня її виходу на роботу. Виплата допомоги може бути продовжена за умови надання копії або витягу з наказу (розпорядження) про роботу на умовах неповного робочого часу (за наявності такої). При виході на роботу на повний робочий день застрахована особа зобов’язана повідомити про це Управління праці та соціального захисту населення в десятиденний термін. Підставою для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку є заява застрахованої особи, наказ (розпорядження) роботодавця про надання застрахованій особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, відпустки для догляду за дитиною. Для незастрахованих - заява або копія трудової книжки, якщо вона є, а також довідка з районного центру зайнятості, що ця особа не перебуває на обліку, тобто підтвердження, що вона дійсно не працює. До речі, з цього року допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку однакова для застрахованих і незастрахованих осіб.
    - Зрозуміло. А як піклується держава про дітей одиноких матерів, дітей-сиріт і тих, що перебувають під опікою та піклуванням?
    - Мінімальний розмір допомоги одиноким матерям на дітей віком до шести років з 1 січня цього року становить 157 гривень 80 копійок. На дітей віком від 6 до 18 років - 198,9 гривень. Допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, нараховується в розмірі: до 6 років - максимально 526 гривень, від 6 до 18 - 663. Тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, на дітей віком до 6 років - 157 гривень 80 копійок, від 6 до 18 років - 198,9. Державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за принципом “гроші ходять за дитиною”, на дітей віком до 6 років - 1052 гривні, від 6 до 18 - 1326.
    -  Дякую за розмову і надану корисну інформацію.


    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2552 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net