Пятниця, 26.04.2024, 13:05
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 17 » НА НАСТУПНІЙ СЕСІЇ ДЕПУТАТИ ПРИЙМАТИМУТЬ РІШЕННЯ „ВСЛІПУ”?



    НА НАСТУПНІЙ СЕСІЇ ДЕПУТАТИ ПРИЙМАТИМУТЬ РІШЕННЯ „ВСЛІПУ”?
    17:09
    Готуючись до чотирнадцятої позачергової сесії районної ради п’ятого скликання, депутати з вівторка засідають на постійних комісіях. 15 січня, вівторок, був багатим на комісії.
    На постійній комісії з питань аграрної політики, земельних відносин (голова Зінаїда Норка) першим на порядку денному було питання про районний бюджет на 2008 рік. Депутати зробили деякі уточнення і рекомендували провести розширене засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів і цін, винести це питання на затвердження сесією районної ради. Заслухавши Програму соціально – економічного розвитку району на 2008 рік, депутати висловились про те, що Програму слід доопрацювати, не поспішати затверджувати, а детально вивчити, співставити з показниками бюджету.
    Зокрема, прозвучало багато невдоволень депутатів тим, що вони не можуть до цього часу побачити Програму економічного і соціального розвитку Кобеляцького району. Адже наразі Програма є лише в електронному вигляді, в друкованому обіцяють найближчим часом.
    - Як ми можемо сьогодні про щось говорити, щось затверджувати, коли депутати не ознайомлені з Програмою? – дивується Вікторія Шкарбан. – В авральному режимі такі питання не вирішуються. Добре, що мені пощастило хоч сьогодні вранці побачити цей проект. Ніхто не обгрунтував жодної зазначеної у ній цифри.
    Вікторію Шкарбан підтримали й депутати Микола Рибалко та Микола Сердюк.
    - Чому нам прочитали цифри і все? Це ж пусті слова! – обурювався Микола Сердюк. – На сесії нам просто підсунуть ту Програму і скажуть – голосуйте. А я не почув навіть, що якісь кошти йдуть на село. Не розумію, чому нам до цих пір не надали цифр на папері?
    Тож, виходить, депутатам на наступній сесії доведеться голосувати «всліпу».
    Крім того депутати рекомендували сесії погодити місце розташування земельної ділянки ВАТ „Лтава” для облаштування зони відпочинку із земель Салівського лісництва ДП „Кременчуцьке лісове господарство” на території Бригадирівської сільради та затвердити технічну документацію з  нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду ТОВ „Тахтаївський граніт” для земель промисловості по виробництву будівельних матеріалів на території Світлогірської сільської ради.
    Одночасно проходила й комісія з питань освіти, культури та інформаційної сфери (голова Світлана Грінько), на якій вирішили виділити кошти для відділу культури на створення літературно-мистецького альманаху про наш край, видатних земляків і т. п. Депутати рекомендували затвердити на сесії реорганізацію районного радіомовлення в районну студію телерадіомовлення «Кобеляки», а також затвердити на сесії Програму розвитку туризму. Прозвучало питання із залу щодо забезпечення дітей із малозабезпечених сімей безкоштовним харчуванням у школі. Доповідач Андрій Дацко, начальник фінансового управління райдержадміністрації (РДА), відповів, що наразі не володіє такою інформацією. Стало зрозуміло, що питання щодо харчування дітей треба вирішити, адже воно може виникнути і на сесії. Депутат Вікторія Шкарбан висловила думку про те, що у Програмі соціально-економічного розвитку регіону передбачено забезпечення безкоштовним харчуванням дітей з малозабезпечених сімей і дітей пільгових категорій населення.
    На постійній комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном (голова Вікторія Шкарбан) було не менш цікаво, ніж на поперідніх. Адже на комісії відмовили у розгляді проекту Програми економічного і соціального розвитку Кобеляцького району на 2008 рік. Вже наступного дня, 16 січня, голові постійної комісії Вікторії Шкарбан надійшов лист від голови РДА Олега Решетила, в якому він прохав дати аргументовану відповідь щодо причини у відмові розгляду проекту Програми. На що Вікторія Іванівна повідомила, що наразі готується відповідь на лист, а проект повинен розглядатися на сесії. Говорили і про виділення транспортного засобу (ВАЗ 2107) КП «Кобеляцьке БТІ». Це питання залишається відкритим. Розглядали звернення громадян щодо приміського автобусного сполучення.  Депутати висловились про те, що треба залучати на терени Кобеляцького району ще одного перевізника. Варто було б і відновити роботу міського маршрутного транспорту.
    - Адже Кобеляки досить видовжені, тож часто людям доводиться дуже довго діставатися з одного кінця міста в інший, - мовила голова постійної комісії.
    Також цього тижня засідали комісії з питань охорони здоров’я (голова Йосип Островський), з питань екології та раціонального природокористування (Світлана Грисенко), з питань молодіжної політики, спорту та туризму (Юрій Мокрий), з питань соціального захисту населення (Володимир Гук), з питань торгівлі та розвитку малого і середнього бізнесу (Володимир Рева). Наступного тижня планується проведення останньої перед сесією комісії з питань бюджету, фінансів і цін спільно з Президією районної ради.

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1018 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net