Пятниця, 26.04.2024, 23:59
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 18 » КОЕФІЦІЄНТ РОЗУМУ, АБО ПОПУЛЯРНА ЕКОНОМІКА



    КОЕФІЦІЄНТ РОЗУМУ, АБО ПОПУЛЯРНА ЕКОНОМІКА
    10:45
    Все пізнається в порівнянні. Припустимо, що десь на хуторі жив такий собі Іван із дружиною і виростив він 10 свиней. Потім здав їх на м’ясокомбінат і отримав 2000 доларів. Розділимо 2000 доларів на 2 (Іван і дружина), отримаємо число 1000. На другому хуторі жив Петро з дружиною, тещею, тестем та двома братами дружини. Всього шість чоловік. З великими потугами вони виростили кабанчика дуже схожого на вівчарку. Його вдалося продати за 120 доларів. Тепер розділимо 120 доларів на 6 (кількість людей в сім’ї Петра) і отримаємо число 20. Значить в Івана число 1000, а в Петра 20. Цим числам треба присвоїти якусь назву. Хай пробачать математики й економісти нашу самодіяльність, але ми візьмемо й назвемо цю величину «коефіцієнтом розуму». Адже це число характеризує не тільки кількість праці, а й її продуктивність, прибутковість і т.д.  Погодьтеся, що можна цілий день копати картоплю і зібрати два мішки, а можна за день зібрати дві тонни. Вчені мужі користуються такою характеристикою, як ВВП (внутрішній валовий продукт). У випадку Івана і Петра – це кількість доларів, які вони вторгували за свиней. А в державних масштабах величина ВВП показує, скільки виростили тих же свиней, скільки вплавили сталі, виготовили велосипедів і дитячих іграшок. Всі ці товари і продукти оцінюються в доларах США. Потім, щоб правильно й справедливо оцінити державу і щоб мати реалістичне уявлення про її економіку, ВВП ділять на кількість населення. От вам і готова характеристика держави, працелюбності народу і розуму його керманичів. Можливо, вчені й по-іншому називають цю величину, але на мою думку їй дуже підходить назва «коефіцієнт ума». Адже вона виражає все, і ефективність економіки, і державний устрій, і рівень життя, і рівень корумпованості. Країна не може бути з корумпованою економікою, порушувати права людини і в той же час мати високий КР. Пропоную вам проаналізувати опубліковані величини КР різних держав і порівняти з Україною. Ці дані взяті з публікації всесвітньо відомої кампанії «Рідерз Дайджест». З усією відповідальністю запевняю вас, що в авторитеті цієї компанії не варто сумніватися.
    Правда, невесело? А втім, наші гумористи дозволяють собі відпускати жарти на адресу тих же естонців, сміючись з їхнього «великого гальмівного шляху». Явно натякаючи на їхні тугодумство і незграбність. Але такими прибалти тільки здаються, їм просто важко говорити російською мовою. І КР в них шість разів вищий ніж в України. Так що впору їм сміятися з нас, а не навпаки. Якщо викреслити мільярди «нафтодоларів» і десятки мільярдів «газових» доларів, то й Росія не набагато випереджає Україну. Виходить і з Гондураса ми даремно насміхаємося, це країна нашого рівня. Прикро тільки, що Північна Корея нас обігнала, адже ми довго сміялися з їхнього тоталітарного режиму і їхніх комуністичних ідей. Після осмислення всіх цих даних і усвідомлення місця України в світі, якось по другому звучать вихваляння наших політиків про демократію, прогрес, про всілякі «прирости» в економіці. Для чого нам ваша комп’ютеризація, якщо рівень життя у нас, як у папуасів? Та й аборигенам Папуа-Нової Гвінеї простіше жити. В них тепло, не треба купляти одяг, не треба платити за газ, електрику. Наловили риби, понавирізували сувенірів, а потім продали туристам. От вам і високий ВВП. Правда в них немає Донбасу і «Криворіжсталі», так що риби доведеться ловити багато, щоб порівнятися з Україною. Вибачайте за плаский жарт.
    Отже, нам треба перш за все поставити собі завдання – догнати і перегнати Північну Корею, а потім вже,  як діло піде – повертати оглоблі до Європи. А то як же ми будемо приєднуватися до ЄС, якщо ми відстаємо навіть від тоталітарної Північної Кореї? Послідовність потрібна в будь-якій справі.


    Григорій ШПОРТ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 768 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net