Пятниця, 26.04.2024, 01:05
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 18 » СМЕРТЬ НА ПОЛЮВАННІ



    СМЕРТЬ НА ПОЛЮВАННІ
    10:47
    Беспечность – это дрема ума.
    (Вовенарг)
    Полювання для мисливців – велике свято. А коли це відкриття сезону, то це свято з великої букви. До нього готуються заздалегідь, купують та заряджають патрони, поглядають на домашніх качок та гусей, яку із них взяти з собою на полювання. В кого ж цієї живності немає, то йдуть на ринок і прискіпливо вибирають щось смачненьке. Інколи ж це свято перетворюється на справжнє горе для сім’ї мисливця. Про декілька таких випадків, що трапилися в різний час і в різних районах Полтавської області я й хочу розповісти.
    В селі Липове Глобинського району проживали сусіди і куми 34-річний Микола Савченко та 32-річний Василь Кононенко. Обоє були заядлими мисливцями і рахували дні, коли ж розпочнеться полювання на пернату дичину сезону 1972 року.
     В цей суботній серпневий день мотоциклом з коляскою, що належав Миколі, хлопці, взявши з собою все необхідне, поїхали на полювання в заплави Дніпра.
    Десь о 17-ій годині, взувши заброди по мілководдю та очеретами мисливці пішли до знайомого їм плеса, що було далеченько від берега. Коли прийшли на місце, то до відкриття полювання залишалося ще з півгодини і хлопці, не розходячись в різні боки вирішили ще поговорити. Несподівано з боку Дніпра, на великій висоті побачили гурт крижнів. Щоб не демаскувати себе, мисливці присіли в очереті та приготували рушниці до стрільби. А качки, побачивши привабливе плесо, різко пішли на зниження, колами заходячи на посадку. І тут в хлопців не витримали нерви. Обидва миттю підхопилися і навели рушниці на качок, що сідали на воду. Василь, правда, вистрілити не встиг. Постріл зробив зовсім близько над його головою Микола. Після цього Василь упав замертво. Від пострілу в нього труснув череп і прищемив мозок. Кинувши рушницю, переляканий Микола потяг товариша до неблизького берега. Вибившись зовсім із сил, десь через годину він витяг пораненого товариша на берег, поклав у коляску мотоцикла і повіз у лікарню. По дорозі Василь, на приходячи до тями, помер.
    Інша трагедія трапилася в селі Засулля Лубенського району на початку грудня 1977 року. Житель цього села Віктор Марченко та його дружина Тетяна мали єдиного сина Сашка. Батько був мисливцем і з малого віку привчав сина до полювання. Сашкові це заняття подобалося. Віктор не міг нахвалитися влучною стрільбою сина, умінням висліджувати звіра та іншими мисливськими навиками і не міг дочекатися, коли тому виповниться 18 років, щоб подарувати йому хорошу мисливську рушницю.
    На початку грудня, в суботу, Віктор з дружиною раненько поїхали на базар в Лубни. Сашко ще спав, коли батько покидали дім, а коли близько 12-ої години повернулися, то сина вже дома не було. Коли на вулиці почало сутеніти, то батьки захвилювалися. Їх думки були зайняті тим, де ж подівся їх син. А Віктор, побачивши що й рушниці, яка стояла біля сейфа, немає, відразу зрозумів – Сашко пішов на полювання. Швиденько вдягнувшись, батько вирушив до лісу шукати сина. Але було вже темно і хлопця він не знаходив. Шукав і шукав його цілу ніч, повертаючись до оселі, щоб дізнатись  чи Сашко не прийшов. Але той додому не повертався…
    У неділю ранком Віктор таки знайшов сина, мертвим біля лісу. Я, тоді слідчий прокуратури, разом з працівниками міліції, зробивши огляд місця події, встановили наступне: 16-річний Сашко, скориставшись тим, що батько залишив одноствольну куркову мисливську рушницю не закритою в сейф, взяв її й пішов на полювання. Продираючись крізь кущі, Сашко заряджену рушницю на запобіжник не поставив, а тягнув її за ствол за собою. В цей час спустився гачок, зачепившись за гілочку. Весь заряд дробу влучив йому у праву частину грудей, завдавши  тяжких ушкоджень, не сумісних з життям. Але смертельно поранений хлопець ще зміг видряпатися з кущів, заливаючи сніг кров’ю, пройти ще 180 метрів у напрямку села. Останній раз Сашко вже піднятися не зміг…
    А ця трагічна історія трапилася в 1984 році на Дніпродзержинському водосховищі в Кобеляцькому районі в день відкриття полювання на пернату дичину. Житель Дніпродзержинська Петро Кривенко разом з 15-річним сином в цей день прибули на полювання. Неповнолітній Геннадій керував човном та допомагав батькові підбирати з води впольовану тим дичину.  Качок і лисок в цей день було багато, а Петро Іванович стріляв влучно. Коли ж син нахилився підбирати з води чергову вбиту лиску з кущів очерету поряд з ним злетів величезний крижень. І батько, не тямлячи себе від азарту, вистрілив по качці… Син похилився в човні, обливаючись кров’ю.  Коли Петро Іванович виплив з ним на берег, хлопчина був уже мертвий.
    В усіх трьох випадках винні понесли умовну міру покарання, передбачену кримінальним кодексом. Але моральне покарання, яке отримали ці люди, вони не спокутують за все своє життя.
    В цій історії необережний мисливець, навіть не натискаючи на спусковий гачок, вбив товариша... Восени 1996 року в лісі біля села Підгора Кобеляцького району четверо молодих хлопців були на полюванні. Ждучи в загінці двоє з них побачили в петлі лисицю. Василь Кравченко хотів вистрілити по ній, а Микола Михайленко сказав товаришеві: «Не переводь патрони, зараз я вб’ю її прикладом». Взявши за ствол заряджену рушницю, він вдарив по лисиці і по землі. Від удару старенька рушниця вистрілила і заряд дробу зрешетив Василя.
    Доки знайшли автомобіль та доправили потерпілого до лікарні, той по дорозі помер.
    Ось так трагічно інколи закінчується полювання. Так буває, коли розум дрімає.


    Г.ПОТЕТІЙ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 933 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net