Пятниця, 26.04.2024, 17:33
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 25 » ЧИ ДОПОМОЖЕ «КРУГЛИЙ СТІЛ» ПРИЙТИ ДО СПІЛЬНИХ РІШЕНЬ?



    ЧИ ДОПОМОЖЕ «КРУГЛИЙ СТІЛ» ПРИЙТИ ДО СПІЛЬНИХ РІШЕНЬ?
    10:38
    18 січня, у п’ятницю, у Кобеляцькому районному відділі освіти відбувся захід, який проходив у майже неофіційній обстановці; народні обранці, що були запрошені, говорили невимушено, не приймали ніяких рішень. Такий «круглий стіл» проводиться вже не вперше. Торік голови фракцій політичних сил перед сесією теж збирались на таке міроприємство.
    Засідання «круглого столу»  організоване з метою більш детального розгляду таких питань, як стан формування бюджету району на 2008 рік і розгляд програми економічного і соціального розвитку Кобеляцького району на наступний рік. Такий лікнеп повинен посприяти організовано проведеній сесії, адже депутати матимуть змогу задати питання, що їх хвилюють, вже сьогодні.
    «Круглий стіл» проходив за участю Олега Решетила, голови районної державної адміністрації, Володимира Жукова, голови районної ради, Андрія Дацка, начальника фінансового управління, голів політичних фракцій і постійних комісій, депутатів районної ради.  Депутати райради того дня були активними, з’явились майже без запізнення. Розпочав засідання Володимир Жуков.
    - На комісіях вже розглядались питання, які винесенні сьогодні на обговорення, - мовив він. – Ця зустріч для того, аби депутатам районної ради стало більше все зрозуміло, і провести її хотілось би у формі «запитання-відповідь».
    Розмова й справді пройшла у формі діалогу. Для початку Андрій Дацко ознайомив присутніх з бюджетом розвитку району, що є складовою частиною та джерелом реалізації програми економічного і соціального розвитку району на  2008 рік і формується у відповідності  до ст. 71 Бюджетного кодексу України. Головним завданням формування бюджету розвитку на наступний рік є підвищення інвестиційних можливостей району через розвиток інвестиційного потенціалу, створення сприятливих умов для здійснення інвестиційної діяльності. Бюджет розвитку формується на підставі запитів головних розпорядників коштів. Загалом було обговорено питання розподілу коштів на функціонування освіти, культури, спорту, медицини, управління праці та соціального захисту населення. До речі, кошти з перевиконання бюджету до уваги не брались, адже вони розподілятимуться на наступній сесії, яка, ймовірно, буде у лютому.
    На освіту плануються видатки в розмірі майже тридцяти мільйонів гривень. На сьогоднішній день однією з основних проблем залишається підвоз 1250 дітей до навчальних закладів із 87 населених пунктів. Облдержадміністрація рекомендувала вирішити цю проблему шляхом виділення коштів не з районного бюджету, а з сільських рад. Але депутати одноголосно вирішили, що місцеві бюджети не в змозі взяти на себе такі витрати.
    Олег Решетило наголосив на тому, що особливу увагу наразі треба звернути на сільські школи, спортзали.
    - В одній із шкіл району стеля в спортивному залі підбита шифером, - мовив він. – Уявіть, до чого це може призвести.
    Депутат районної ради Микола Сердюк підняв питання щодо закриття малокомплектних шкіл.
    - Нема школи – нема села, - переконаний депутат.
    Наталія Коваль, начальник районного відділу освіти, з цим не згодна, адже малокомплектні сільські школи не можуть дати дітям якісних знань.
    - Такі школи утримувати просто недоцільно, - пояснила Наталія Мефодіївна. – Малокомплектними на сьогодні в районі є Котовська і Сокільська школи. У Котовській школі зараз навчається семеро дітей, наступного року лишиться четверо. У Сокільській – 14 дітей і 6 педагогічних працівників. Перспективи на наступний рік у цих шкіл немає, дітей у селах, на жаль, не більшає.
    Хвилює депутатів і той факт, що у пізній час на вулицях багато підлітків перебувають у нетверезому стані. Народні обранці дивуються, чому за цим не слідкує міліція. Та в першу чергу, напевно, повинні дивитися за своїми дітьми батьки.
    12,5 мільйонів гривень виділяється на медицину, та більше 80% з них піде на заробітну плату з нарахуваннями. На медикаменти та харчування залишається мізер. Важливим питанням є будівництво власної свердловини, демонтаж котельні й будівництво міні-топкових. Але самотужки районний бюджет не в змозі «потягти» цих видатків.
    Не вистачає коштів і на культуру. Облаштування внутрішнього туалету, ремонт даху районного будинку культури і дозвілля – це наразі проблема № 1 в цій сфері.
    
    Обговорення цих проблем, а також інших питань, внесених на чотирнадцяту позачергову сесію, продовжилось 22 січня, у вівторок, на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів і цін (голова Гліб Ульяненко) спільно з Президією райради.
    На засіданні розглядали Програму розвитку туризму та інші.  
    Вікторія Шкарбан, зокрема, висловила думку про те, що не треба ділити депутатів за профільними комісіями.
    - А то виходить, що одні депутати ознайомлені з формуванням бюджету та Програмою розвитку району, а інші про все почують вперше на сесії, - говорить вона.
    До речі, довелось почути й думки інших депутатів, які не розуміли, чому їх не запросили на постійну комісію  з питань бюджету.
    Від депутатів прозвучав ряд пропозицій щодо газифікації району, зокрема села Світлогірське. Наразі це питання залишається відкритим.
    Остаточні ж рішення будуть прийняті на сесії районної ради 24 січня.


    Марина СІДАШ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 768 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net