Пятниця, 19.04.2024, 13:08
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 15 » Що говорить Біблія про ікони



    Що говорить Біблія про ікони
    11:07
    Люди, які не розуміють, що роблять, всією душею, серцем і всіма помислами своїми ненавидять святі ікони, богохульно називаючи їх ідолами, а православних — ідолопоклонниками. Для своєї уявної правоти вони люблять посилатися на слова пророка Ісайї: «Усі, хто робить ідолів, є нікчемними... Бо вони (ідоли) не бачать, не розуміють... Тесля, взявши дерево, протягнув по ньому лінію, потім надає йому певної форми; гемблями обробляє його та окреслює циркулем і виготовляє з нього подобу людини.. Майстер рубає собі кедр, бере сосну або дуб. І служить це людині паливом. Вона розводить вогонь і пече хліб. І з цього ж самого матеріалу робить собі бога, вклоняється йому, робить ідола і падає перед ним на коліна і каже йому: спаси мене, бо ти бог мій» (Іс. 44,9—17).
    Прочитавши цей біблійний текст, кажуть: «Бач, Біблія проти ікон. Ікони— це ідоли, бо православні беруть дошку і ріжуть її навпіл. На одному куску вони малюють ікону, а другий кусок рубають, кидають в піч і печуть собі хліб або варять юшку».
    Чи ж вірно кажуть, коли ікони ставлять нарівні з ідолами? Ні в якому разі! Бо що таке ідоли? Це — істукани, які зображують собою неіснуючих богів, таких як Марс, Юпітер, Нептун, Венера, Перун, Даждьбог та багато інших. Інколи ці істукани були зображенням диявола. Тоді ідолопоклонники були водночас і дияволопоклонниками. Ось чому Біблія так категорично виступає проти різною роду ідолів.
    Господь не лише ніколи не забороняв робити священних зображень, а навпаки, велів це чинити. Так, наприклад, в кінці книги «Вихід» у 25-й главі Бог пророку Мойсею говорить: «Зроби ковчег з дерева.. І зроби із голота двох Херувимів.. Хай будуть Херувими з розкритими крилами, покриваючи кришку (ковчега), а лицями хай вони будуть повернуті один до одного» (Вих. 25).
    Як бачимо, Сам Господь велить Мойсею зробити і поставити в храмі Херувимів. А далі Господь додає: «Там Я буду відкриватися тобі (себто Мойсею) і буду говорити з тобою над кришкою між двома Херувимами» (Вих. 25,22).
    Окрім золотих Херувимів, Бог каже Мойсею вишити Херувимів шовком на церковному покривалі (Вих. 26,1 — к 5 І). Про все це детально розповідається в цій же книзі в главах 25, 26, ЗО, 31, 40. Так що кожен може взяти в руки Біблію і на власні очі переконатися і зрозуміти, що Бог робить різницю між священними зображеннями та ідолами. І не плутає їх, як це роблять сектанти.
    Такі ж самі святі зображення прикрашали і храм Соломона. В книзі «Царств» читаємо: «І побудував Соломон храм, і закінчив його. І зробив в Давірі двох Херувимів з оливкового дерева. І обклав він Херувимів золотом. І на всіх січнях храму скрізь зробив різьблені зображення Херувимів» (3 Цар. 6—29).
    Коли Соломон завершив свою роботу, йому явився Господь і сказав: «Я почув молитву твою і прохання твоє, про що ти Мене просив, Я освятив цей храм, котрий ти побудував, щоб бути Імені Моєму в ньому повіки» (3 Цар. 9,1—7). В цьому храмі молилися пророки, Сам Христос часто бував в ньому і сказав про нього: «Дім Мій домом молитви наречеться для усіх народів.» (Мр. 11,17). В цьому храмі молилися святі Апостоли «Петро і Іоанн йшли разом в храм в час молитви дев’ятий» (Діян. 3,1), — сказано в книзі «Діяній».
    Апостол Павло про себе каже: «Я прийшов в Єрусалим для поклоніння» (Діян. 24,11).«Коли я повернувся в Єрусалим і молився у храмі»... (Діян. 22,17—18), — говорить апостол Петро.
    Усі вони бували в Єрусалимському храмі — пророки, Христос і Апостоли. Всі вони бачили священні зображення — Херувимів — але ніхто з них не виступив проти них і жодного Херувима не назвав ідолом.
    А люди, які не розуміють, що коять,  називають ідолами усі церковні зображення - називають зображених на них Ісуса Христа, Апостолів, Богоматір, пророків, мучеників. І не бояться вони Бога!.. Священні зображення - це не тільки окраса храму, їм притаманна і сила Божа, і благодать. Пророк Єзекіїль про це говорить у таких словах: «І слава Бога ізраїлева зійшла з Херувиму, на Котрому вона була, до порогу дому» (Єзек. 9,3) Отже, на Херувимові, якщо був зроблений із золота, перебувала слава Божа, свята благодать, котра потім з Нього зійшла «до порогу дому», тобто на людей.
    Якщо благодать Божа могла бути в Старому Заповіті па золотому Херувимі, то тим паче благодать може бути з нашими іконами.Історія розповідає, що євангеліст Лука був не лише лікарем, але й хорошим художником. Одного разу він намалював образ Божої Матері й показав Пречистій. Побачивши це зображення, Богоматір сказала: «З ним Моя благодать і сила». І ми тепер є живими свідками цієї благодаті і сили.
    В книзі «Діяніїї» говориться: «Бог чуда чинив надзвичайні руками Панда, так що навіть хустки й пояси з його тіла приносили хворим — і хвороби їх залишали, і духи лукаві виходили з них» (Діян. 19,11). Якщо хустки й пояси Павла могли робити чуда, то чом такого не може бути від ікони?
    Православна Церква знає сотні чудотворних ікон, від котрих віруючі отримують зцілення.
    Таких зцілень від ікон багато: якби священні зображення, святі ікони були справою не богоугодною, якби вони були ідолами, як про них богохульно говорять люди, що заблуждаються, то хіба діяв би через них Бог? Хіба Він творив би чудеса через них? Звичайно, що ні! Та оскільки такі чудеса є, і їх дуже багато, то це означає, що Бог Своєю благодатною силою діє через них.
    А звідси випливає ще одна страшна істина: хто хулить святі ікони, той хулить і тих, Хто на них зображений, себто Христа, Богоматір, Серафимів, Херувимів, усіх Ангелів, Апостолів, пророків, мучеників і усіх святих.
    А тепер запитаймо себе: чи можуть богохульники спастися? Ні! Із Святого Письма ніде не видно, щоб такі люди спасались, хіба лише при умові, що вони покаються. Та люди які заблуждаються, не каються, а уперто йдуть до духовної загибелі і інших туди за собою тягнуть. Заблудлим проповідникам можна сказати словами Христа: «Горе вам, що обходите море й сушу, щоб придбати нововірця одного, а коли те станеться - то робите його сином геєни, вдвоє гіршим від вас» (Мф. 23,15).



    Підготовлено за сприяння
    Георгія МОМОХОДА
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2311 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 2
    09.02.2014
    2. PATRIOT [Матеріал]
    Дорогі читачі! Згадайте ghjxbnfqnt заповідь Божу, і задайте собі питання: чи змушує нас Біблія виготовляти ікони і поклонятися їм? Рекомендую прочитати: http://teolog.blox.ua/2014/01/Pokloninnya-ikonam-nejtralne-rozuminnya.html

    16.02.2008
    1. Angel (AngelF) [Матеріал]
    Иконы,человек приходит в церковь ,смотрит на икону и произносит молитву,по сути он обращаеться не к Богу , а к иконе. Человек посредством фотографии,или любого другого предмета , может найти другого человека. Но Бог требует что бы мы к ниму обращались напрямую. То что наши церкви во главе батюшек, сами себя дескридетировали - это ужэ не секрет. Когда я решил обвенчаться, со своей бывшей жэной, в церкви батюшка установил цену за венчание 50 гр, хотя у меня тогда было незавидное фин-е положэние,я все жэ нашел деньги- это нормально? Парень закончи духовную семинарию,проходя мимо играющих в карты молодежи сделал замечание компания отреагировала негативно- он пускает в ход кулаки 15летнии пацаны разбегаються, после этого он неуспакаеваеться ищет *обичика*, находит брата одного из них ( который об этой ситуации ничего не знал) - избевает.Мать сыновей пишет заявление в милицию,будещего служителя Богу ловят на допросе у следователя он отказываетьсяот всего им содеянным. Через месяц он присткпил к работе в церкви на площади - это тожэ нормально?


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net