Пятниця, 26.04.2024, 01:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 14 » У БУТЕНКАХ ВСТАНОВЛЮЮТЬ НОВІ ЕЛЕКТРОЛІНІЇ



    У БУТЕНКАХ ВСТАНОВЛЮЮТЬ НОВІ ЕЛЕКТРОЛІНІЇ
    11:36
    Наразі у селі Бутенки Кобеляцького району коштами інвестиційної програми будується нова лінія електропередач. Стара лінія повністю вичерпала свій ресурс, адже була збудована ще наприкінці 60-их років минулого століття, а термін дії її становить 25 років.
    - Тож електролінія давно вже вичерпала свій ресурс, втратила здатність ефективно передавати електроенергію, - говорить Володимир Шибіка, заступник начальника Кобеляцької філії ВАТ "Полтаваобленерго".- Хоча зафіксованих випадків згорання техніки не було, все ж розуміємо, що постійні перебої за світлом несли матеріальні і моральні збитки людям, що проживають у Бутенках. Тому з початку лютого почалися роботи по демонтуванню старих електроліній і встановленню нових. Але спочатку було спиляно дерева, які заважали роботі, ми підготували так би мовити площу для роботи.
    Позаяк у населеному пункті планувався великий об’єм робіт, то були задіяні полтавські працівники з підприємства СПМК-516 (директор Михайло Купріянов). Всього заплановано замінити повітряну лінію електропередач на кабель СІП – самонесучий ізольований провід – протяжністю близько 15 кілометрів. Крім того треба замінити майже 500 опор. Планується поставити п’ять підстанцій, замість чотирьох старих. Електролічильники з будинків будуть винесені на фасад будівлі.
    За словами Володимира Шибіки, електроенергія тепер передаватиметься за європейськими стандартами – по кабелю СІП. Електродроти при сильних поривах вітру можуть обірватися, СІП – ні. Крім того, такому дроту не зможуть нашкодити зелені насадження, він потребує лише технічного обслуговування. Хоча є й "мінус" для деяких громадян нашого району – заміна дротових електроліній на кабельні практично унеможливлює крадіжку електроенергії. На 25 років на СІП дається гарантія. Така лінія електропередач із кабелем кілька років тому вже встановлена в Григоро-Бригадирівці, та на територіях навчальних закладів Кобеляцького району, в  місцях масового скупчення людей. Зазвичай на рік по району проводяться роботи на кількох об'єктах. Якщо протяжність електролінії до п’яти кілометрів, Кобеляцька філія справляється самотужки, якщо ж більше – наймає бригаду.
    - Бригада СПМК – 516 працює швидко і якісно, адже за місяць виконано половину робіт, - зазначив Анатолій Котляр, інженер Кобеляцької філії ВАТ "Полтаваобленерго".- Часто люди скаржаться, що на території їх присадибної ділянки ставлять залізо-бетонні стовпи, пишуть листи, скарги у різні установи. Але проектна документація була виготовлена заздалегідь, ще у 2006 році, і погоджена Бутенківським сільським головою та головним архітектором району. Тож все цілком законно і згідно робочого проекту. Невже люди не розуміють, що це все робиться для їх же блага? Бо досить часто мешканці Бутенок зверталися до нас зі скаргами на неякісні послуги по передачі електроенергії, тож і було заплановано на 2008 рік цей об’єкт. Наступного року роботи по заміні ліній електропередач проводитимуться в Біликах. До цього працювали на вулиці Полтавська у Кобеляках, де за кошти "обленерго" замінили 10 кілометрів лінії.
    На роботи по заміні електролінії вже витрачено близько 800 тисяч гривень. Ще більшу від цієї суми планується використати на роботи, що проводитимуться восени. До трьох тисяч філією "Полтаваобленерго" витрачено на виготовлення проекту.
    Заміна ліній проходитиме у два етапи. Перший уже підходить до завершення, другий розпочнеться восени.
    - Ми пішли назустріч мешканцям Бутенок, розпочали роботи взимку, коли ще сніг лежав, - пояснює Володимир Шибіка. – Бо доводиться заїжджати технікою і в двори, і на грядки, щоб встановити стовпи. Тому вирішили, що треба починати ще взимку, поки не посаджені огороди, в дворах немає ніяких насаджень. Тому другий етап робіт бригада СПМК-516 розпочне після того, як люди зберуть зі своїх грядок урожай.
    - Влітку ми будемо працювати на інших об’єктах Полтавської області, - говорить виконроб Микола Дуденко. – В найближчих  планах Котельва, Полтава. Восени будемо допрацьовувати в Бутенках, треба буде покласти ще 7 кілометрів кабелю.
    - Ще треба тут доробити, шкода, що погода оце зіпсувалась, дощі, - мовить Микола Остапенко, бригадир з більш як з десятирічним стажем роботи у цій сфері. – Та нічого, відпочивати немає часу, доробим у Бутенках і поїдемо далі.
    В бригаді працює 12 чоловік.  Працюють щодня, без вихідних з сьомої години ранку до сьомої вечора. Робітники знімають собі квартири у селі. Задіяна техніка – "ВС-22" – "автовишка" і трактор "Т – 150". Крім цього працюють  дві бригади Кобеляцької філії під керівництвом майстрів – Любомира Різуна і  Романа Годя.
     Декілька разів на тиждень на об’єкт в с.Бутенки приїжджають представники Кобеляцької філії ВАТ "Полтаваобленерго". У вівторок з робочою поїздкою там побували Володимир Шибіка та Євген Скрльник.

    Марина СІДАШ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1030 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    28.07.2010
    1. zzzuk [Матеріал]
    Більше 40% опор ліній електропередач в одному з сіл Канівщини тримаються на самих дротах
    http://www.dniprowazirka.com.ua/page.php?c=1151


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net