Пятниця, 19.04.2024, 00:13
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5555
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 21 » Лавров вважає, що Євросоюзу загрожує розпад через Косово



    Лавров вважає, що Євросоюзу загрожує розпад через Косово
    17:08

    Голова МЗС Росії Сергій Лавров упевнений, що абсолютизація суверенітету Косова "працює на внутрішньоєвропейські ураження". Російський політик не виключає швидкого розпаду Євросоюзу, повідомляє NEWSru.com з посиланням на журнал "Профіль".

    За словами Лаврова, "Косово є лише волаючим прикладом такої дихотомії (послідовного ділення на дві частини, не пов'язані між собою - ред.)".

    Не "можна виключати, що в умовах різкого зниження ціни відділення держави Євросоюзу почнуть фрагментуватися раніше, ніж він перетвориться на "Європу регіонів", - підкреслив голова МЗС. - Пов'язані з сепаратизмом націоналістичні викиди тягнутимуть Європу назад, в "традиційне" минуле".

    "І в цьому плані абсолютизація суверенітету Косова працює на внутрішньоєвропейські потрясіння, - сказав російський політик. - Хтось це розуміє і поводиться послідовно, відмовляючись визнати незалежність Косова. Хтось думає, що врятувати країну від розвалу можна філіппіками на адресу власних сепаратистів".

    За його словами, "до цього слід додати що зростає, зокрема унаслідок розширення, що багато в чому політизується, і зниження рівня однорідності ЄС, громіздкість процесу ухвалення рішень в Брюсселі, а відповідно, і оперативність колективного реагування, що знижується, на розвиток подій".

    Як відомо, Косово проголосило себе незалежною державою від Сербії 17 лютого поточного року. Більше 20 країн вже визнали суверенітет краю. Проте багато країн, такі як Сербія і Росія, залишаються непохитними і вважають проголошення незалежності Косова незаконним.

    Також Сергій Лавров заявив, що у Росії немає алергії на глобальне регулювання, і Москва готова домовлятися про компроміси в міжнародних справах на користь колективних дій, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

    Він підкреслив, що недавні саміти НАТО, Ради Росія-НАТО, а також зустріч президентів Росії і США в Сочі "показали, що без загального розуміння змісту сучасної історичної епохи дуже важко, часом просто неможливо вийти на колективні стратегії і дії".

    "Як і раніше дає про себе знати неготовність деяких партнерів, перш за все політико-психологічна, прийняти нову реальність, - сказав голова МЗС РФ. - Звідси прагнення вести справи так, як якби в Євроатлантиці та і світі в цілому нічого не відбулося за останні 16 років".

    Лавров вважає, що саміти в Бухаресті і Сочі переконливо показали, що не "можна визначати відносини Росії із західними партнерами як "протистояння".

    За словами міністра, "розмови про це є спробою поставити нас перед вибором - або співпраця на диктованих нам умовах, або конфронтація".

    "Але цей вибір - помилковий, - підкреслив він. - Ми постійно говорить про те, що ніякої конфронтації, включаючи витратну гонку озброєнь, не буде, просто тому, що для цього немає ніяких об'єктивних підстав, і Росія в цьому брати участь не буде".

    "За відсутності матеріалу, що цементує західний альянс, який свого часу був представлений "радянською загрозою", певні політичні сили прагнуть знайти новий, і цей пошук чомусь призводить до Росії", - зазначив Лавров.

    "Якщо казати про глобальне регулювання і тому подібне, то у нас немає на це алергії, - підкреслив голова МЗС РФ. - Ми готові в тій самій мірі, що і наші основні міжнародні партнери, домовлятися про компроміси в міжнародних справах на користь колективних дій для вирішення загальних завдань".

    За його словами, саме на це "направлені ідеї про колективне лідерство провідних держав світу, потрійну взаємодію між Росією, Євросоюзом і США, про стратегічну відвертість".

    Російський політик також заявив, що "без рівноправної взаємодії в "трикутному" форматі нам не збудувати в Євроатлантиці стійку, таку, що відповідає вимогам часу, архітектуру по-справжньому колективної безпеки".

    Не "можна не бачити, що односторонні дії, такі як одностороннє проголошення незалежності Косова, розміщення елементів глобальної ПРО США в Східній Європі і наполегливе лобіювання прискореного просування Грузії і України до НАТО, в корені суперечать цій меті", - підкреслив він.

    Також Лавров упевнений, що наслідки такого розвитку "будуть двоякими".

    "З одного боку, відносини Росії із Західною Європою повертатимуться до тих часів, коли вони були функцією російсько-американських відносин, - пояснив міністр. - З іншого - неминучою ціною цих дій стануть додаткові неузгодженності в трансатлантичних відносинах, нові перешкоди на шляху відновлення єдності всієї Європи". "Думаю, програють всі", - сказав голова російського зовнішньополітичного відомства.



    www.newsru.ua

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 763 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net