Четвер, 25.04.2024, 01:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 8 » Дискотечна сесія



    Дискотечна сесія
    16:37
    Секретар міської ради Сергій Галушко, готуючи регламент чергової сесії, явно не розраховував на те, що вона буде «гарячою». Інакше б не виникла пропозиція провести її за дві години. Насправді ж депутати, захопившись словесними дискусіями, засідали без малого чотири години. А найбільше часу і сил забрали у кобеляцьких обранців питання, пов’язані із функціонуванням дискотеки приватного підприємця Ірини Олійник та із майбутнім парку імені Богдана Хмельницького.
    Та перед розглядом цих «гарячих» питань депутати «розігрілися» бюджетним. Начальник фінансового відділу міськради Надія Назарова із задоволенням повідомила, що бюджет міста Кобеляки в розділі надходжень виконано на 105 відсотків.
    А міський голова Олександр Ісип додав, що це дає привід дивитися в майбутнє із обережним оптимізмом. Адже традиційно перші місяці року є найважчими в плані надходжень. Якщо ж перевиконання зафіксоване вже зараз, то є привід прогнозувати його і за підсумками півріччя та всього року. А це, в свою чергу, дасть можливість втілити в життя кілька невеличких проектів по розвитку міста. Депутат Роман Матюхов одразу нагадав про обіцянку міської влади виплатити премію працівникам дитсадків, яка зависла ще з 2007 року.
    Найбільш суттєвими витратами, які затвердили депутати, були 132 тисячі гривень на будівництво майданчиків для контейнерів із відходами. Ще 34 тисячі підуть на підвищення зарплат працівникам міськради. Чому не на премії колективам дитсадків? Довелося міському голові давати пояснення, що виплата зарплати є так званою «захищеною», обов’язковою статтею витрат. А премія - це все ж заохочення. Виплатять же її по закінченню першого півріччя 2008 року. Роблячи свій коментар з приводу бюджетних видатків, Олександр Ісип в черговий раз озвучив рівень своєї заробітної плати. Після підвищення вона становить 3900 гривень.
    Із доповіддю «Про стан профілактики та боротьби зі злочинністю і правопорушеннями в місті Кобеляки» перед депутатами виступив перший заступник начальника РВ УМВС Тарас Несторик. Він повідомив, що по деяких показниках Кобеляцький райвідділ є одним із кращих в області. Основними ж видами правопорушень є крадіжки приватного та іншого майна, насильство в сім’ї та дрібне хуліганство. Депутати одразу ж задали питання щодо проблем, які виникають у жителів міста і району при необхідності зателефонувати в міліцію по номеру 02. Тарас Васильович, сказавши, що готувався до цього запитання, відповів: «З мобільного телефону додзвонитися по номеру 02 можна завжди, в будь-який час доби. А ось з дротовим зв’язком у нас дійсно є проблеми. Він в райвідділі тримається ледве не на мотузочках. Якщо нам виділять гроші на ремонт, то ця проблема буде миттєво знята».
    Після виступу Несторика слова попрохав вже згадуваний депутат Роман Матюхов. Він зачитав звернення, підписане жителями вулиці Московської. Цього листа, за словами Романа Володимировича йому принесли до службового кабінету. А стосується воно діяльності літньої дискотеки у парку Богдана Хмельницького. Жителі міста, які підписали листа скаржаться на прикрощі і проблеми, котрих їм завдає дискотека, зокрема на значне шумове навантаження у вечірній час. І вимагають припинити діяльність розважального закладу. З цього приводу нібито направлені телеграми Президенту України Віктору Ющенку та Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко.
    Депутат Вікторія Омельяненко обурилася тим фактом, що дискотека розпочала свою роботу за рішенням сесії міськради. У відповідь секретар ради Сергій Галушко зауважив, що подібні рішення видає виконком, а депутати у свій час голосували виключно за надання в оренду підприємцю Олійник земельної ділянки.
    Включилися в дискусію і присутні на сесії міськради голова РДА та голова райради. Олег Решетило висловив здивування з приводу того, що дискотека розпочала свою роботу без дозволу компетентних служб. І навіть заявив, що припинити її роботу можна навіть без депутатського рішення. Щоправда, які саме служби це робитимуть і яких дозволів не отримала приватний підприємець Олійник, Олег Решетило не уточнював. При цьому він підкреслив, що не має нічого проти дискотек взагалі, але виступає за те, щоб там підтримувались зразковий порядок і дисципліна.
    Володимир Жуков в свою чергу додав, що підприємець повинен освітлити територію поряд із дискотекою, організувати її регулярне прибирання, підтримувати порядок в туалеті, котрий знаходиться неподалік.
    В кінці-кінців стало зрозуміло, що депутат Вікторія Омельяненко пропонує призупинити діяльність літньої дискотеки до усунення недоліків. Щоправда, знову ж ніхто не зміг чітко пояснити, яких саме. А депутат Людмила Пряхіна була ще більш категоричною. Вона запропонувала закрити дискотеку раз і назавжди.
    Взяв участь в дискусії і автор цієї статті в іпостасі депутата міськради, і Валентина Семиног, як депутат і представник санепідслужби. Справа в тому, що в неділю, 4 травня, було ще одне звернення з приводу дискотеки. Його автором був Олександр Олійник. Він попрохав провести депутатське та журналістське розслідування проблемних питань, які стосуються дискотеки в парку. При цьому наголосив, що володіє інформацією, яка свідчить про заангажованість частини депутатського корпусу та декого з посадових осіб в цьому питанні. Також він заявив, що знає про заздалегідь підготовлені звернення громадян з вимогою закрити дискотеку. Під час візиту автора статті до розважального закладу був продемонстрований рівень шуму від музичної апаратури. В той час на вулиці на відстані в 100-150 метрів його було практично не чути. Але безперечно, що оцінювання шуму «на слух» є надто суб’єктивним. Тому Олександр Олійник заявив про готовність провести об’єктивні виміри із залученням фахівців санепідстанції.
    Коли ця інформація була озвучена на сесії, Валентина Семиног, як заступник головного державного санітарного лікаря підтвердила факт усного звернення громадянина Олійника щодо проведення вимірів шумового навантаження. Це, до речі, буде коштувати йому 600 гривень.
    Та необхідно визнати, що одноразові заміри остаточно проблеми не знімуть. Адже ніхто не може гарантувати, що після цього звукорежисери дискотеки не збільшать рівень звуку. А якщо депутати разом із правоохоронцями вирішать провести позапланову перевірку… То хто тоді платитиме 600 гривень? Міськрада чи міліція?
    Після півторагодинної «дискотечної» дискусії депутати врешті-решт почали голосувати.
    Найбільшу кількість голосів набрало компромісне рішення, запропоноване автором цієї статті. Воно заключається в тому, що профільній комісії міськради доручили розпочати негайну перевірку діяльності всіх дискотечних закладів Кобеляк. Їх у місті два – дискотека підприємця Олійник і «Фабрика», яка знаходиться у приміщенні колишньої валяльної фабрики. Адже до «фабрикантів» періодично у міськради також виникають претензії. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Письмак.
    Про результати своєї роботи комісія доповість депутатам через місяць.
    Інше питання, яке викликало неоднозначну реакцію у депутатського корпусу, також стосувалось території парку. Справа в тому, що один із міських підприємців, який кілька років тому придбав будівлю кафе «Молодіжне», не так давно її перепродав. А нові власники, фірма із Дніпропетровська, вирішили побудувати в Кобеляках сучасний супермаркет. Але шести «сотих» землі навколо колишнього кафе їм мало. Потрібно мінімум 24 «сотки».
    «Плюси» запропонованого проекту – 5-мільйонні інвестиції, 1 мільйон на розвиток міста, податки в бюджет, 60 робочих місць.
    Але є й не менш вагомі «мінуси». Оті 24 «сотки» доведеться брати за рахунок парку, тобто «зеленої зони» міста. Є побоювання, що різке пожвавлення автомобільного руху внаслідок відкриття супермаркету створить загрозу життю школярів, котрі навчаються неподалік. Депутат Валентина Семиног одразу виступила категорично проти забудови в парку. І запропонувала інвесторам знайти нову земельну ділянку. Зваживши на дискусійність питання міські обранці того дня лише прийняли інформацію «до відома». І вирішили провести в місті громадські слухання по питанню відкриття супермаркету в парку.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 990 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net