Четвер, 25.04.2024, 22:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 8 » Життя назад



    Життя назад
    16:40
    Головна тема засідання «круглого столу», в якому взяли участь голова РДА Олег Решетило, його перший заступник Михайло Лещук, голова райради Володимир Жуков, міський голова Олександр Ісип, завідуюча відділом освіти Наталія Коваль, начальник ВДАІ Кобеляцького району Володимир Голтвянський, помічник прокурора Олексій Кліманов, керівник секретаріату райради Олександр Міщенко та інші посадові особи, була дуже специфічна і ще більш актуальна. Говорили про ситуацію на дорогах Кобеляччини. А саме – про те, як навести лад із скутеристами, які представляють серйозну загрозу для життя і здоров’я як самих себе, так і оточуючих. Представники влади теж є регулярними учасниками дорожнього руху і не можуть не бачити зростання кількості водіїв скутерів і того, як вони себе поводять на дорогах. А поводять часто-густо просто жахливо, не знаючи або відверто нехтуючи елементарними правилами дорожнього руху. Лише за Великодні свята через це загинули троє людей. Та й загальна статистика свідчить про стрімке зростання кількості ДТП за участі водіїв скутерів.
    На жаль, на поважне зібрання з невідомих причин не з’явилися запрошені на нього представники суду, кримінальної міліції в справах неповнолітніх та управління захисту прав споживачів.
    Обурення з цього приводу висловив голова районної ради Володимир Жуков, який керував заходом. Характеризуючи ситуацію із скутеристами, Володимир Володимирович заявив: «З Богом домовленості немає ні в кого. І життя назад не відкупиш. Тому якщо наші земляки нехтують своїм життям і здоров’ям, то в ситуацію потрібно втручатися владі на місцях».
    Були запропоновані і першочергові заходи по наведенню порядку на дорогах. Зокрема – це взяття на облік скутерів та мопедів із об’ємом двигуна менше 50 куб. см в радах базового рівня. Цим повинні зайнятися виконкоми Кобеляцької міської, Білицької селищної та сільських рад. Якщо це нововведення стане реальністю, то при взятті на облік власник транспортного засобу, крім спеціальної облікової картки, отримуватиме ще й невеличку інструкцію, яка знайомитиме його із елементарними правилами дорожнього руху. Що це повинно дати? Крім хоча б такого знання ПДР, облік дасть можливість проводити розшук викрадених скутерів. Адже часто буває так. У людини вкрали скутер. А з документів на нього в неї є лише сумнівний з точки зору юриспруденції талон, виданий в Одесі. І у правоохоронців у таких випадках виникає запитання: «А чи дійсно перебував цей транспортний засіб в Кобеляках, Біликах чи Кунівці?» А можливо він сюди з Одеси навіть не доїхав? І як довести, що той чи інший скутер належав громадянину, котрий звернувся в міліцію із заявою про викрадення? Навіть на велосипеди є техпаспорти, навіть корови у найвіддаленіших селах зареєстровані і двічі «пробірковані». На скутери ж у абсолютної більшості їх власників немає жодного більш-менш серйозного документа.
    Обговорювалась на засіданні «круглого столу» і пропозиція про заборону руху скутерів на деяких вулицях. У Кобеляках – по вулиці Шевченка і тих, по яких рухається великоваговий автотранспорт. Чи стануть ці пропозиції реальністю – покаже найближчий час.
    Крім того, Наталії Коваль було дане завдання пожвавити роботу в школах по вивченню правил безпечного поводження на дорогах. А в тих навчальних закладах, де є ліцензії на право ведення водійських курсів, буде проводитися навчання і юних скутеристів.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 764 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net