Пятниця, 26.04.2024, 10:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 12
    Гостей: 12
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 8 » Сергій Шрамов: «Наша ціль - браконьєри в погонах»



    Сергій Шрамов: «Наша ціль - браконьєри в погонах»
    16:43
    Зізнаюся чесно, що коли дізнався про готовність і бажання зустрітися із представниками ЗМІ керівника оперативної групи «Центр» Комітету Держрибохорони Сергія Шрамова, то був здивований. Ще більший подив викликала розмова із цим посадовцем. А можливо, бізнесменом? З першої зустрічі навіть точного визначення не дасиш.
    Так от, Сергій Шрамов здивував своєю абсолютно адекватною і спокійною реакцією на критичні публікації «ЕК» щодо здійснення ним забудови в регіональному ландшафтному парку «Нижньоворсклянський». Він не висловив ніяких претензій, образ чи чогось подібного. Про якісь погрози судом чи іншими методами впливу мова взагалі не йшла.
    В своїй журналістській практиці із подібною реакцією довелося зіткнутися ледве не вперше. В основному герої наших критичних публікацій в кращому випадку просили не роздмухувати скандал далі. А більшість із них попереджали, що «затягають» по судах, знайдуть компромат на редакцію і так далі і тому подібне.
    А тут Сергій Шрамов висловив бажання зустрітися, поговорити, більше того – надати цікаві для редакції матеріали для можливих газетних публікацій. Та все ж розпочали ми нашу розмову із тієї вже майже знаменитої забудови на острові Нові Кучугури, що поряд із селом Орлик. Сергій Шрамов розповів, що в цьому селі жили його дід і бабуся. Їх в тій місцині знали всі, адже займали родичі Шрамова неабиякі, як для села, посади. Наприклад, дідусь був головним лісничим Єкатеринославської губернії. Бабуся завідувала дитячими притулками.
    Сам Шрамов відпочивати в Орлику та на Нових Кучугурах почав дуже давно. За його словами, всі в селі про це знають, ні для кого це не було і не є таємницею. Його дядько взагалі жив на острові із квітня і до кінця осені кожного року. Сусідив там із колгоспними пастухами, котрі доглядали корів і бичків. По приїзду на острів кожної весни Шрамови заставали на місці тимчасового житла пустку. Його, житло, спалювали і розтягували браконьєри.
    З 2003 року Сергій Шрамов почав створювати на Нових Кучугурах власну, більш серйозну інфраструктуру. Земельну ділянку придбав у одного із місцевих жителів. Дозвіл на це отримав в тодішнього голови сільради Анатолія Калиушки.
    - Сергію Миколайовичу, та все ж – невже якби все на Нових Кучугурах було законно, туди б їздили депутати, писали статті журналісти, обурювалися екологи? Які взагалі перспективи можуть бути у забудови на заповідній території.
    - Давайте поки що не будемо говорити про перспективи. Ще йде розгляд кримінальної справи. Так, кримінальна справа є, і ніхто не збирається цього приховувати. Але ж це ще не злочин. Давайте доживемо і почуємо вердикт суду. Цілком можливо, що та земельна ділянка буде узаконена за правом набувальної давності. Але, ви знаєте, це питання мене не дуже хвилює. Це просто головний біль і не більше того. Буде рішення, щоб забрати будівлі на користь держави – нехай забирають.
    - І що ж Вас хвилює більше, аніж можлива втрата п’яти ошатних будиночків?
    - Ви знаєте, я людина достатньо забезпечена. Тому можу вже не хвилюватися про своє матеріальне благополуччя. В бізнесі я вже реалізував себе, а тепер хочу навести порядок на воді. В тому числі і у Кобеляцькому районі.
    - …?!!
    - Так, можете вірити, можете – ні, але мені небайдужа доля стану рибних запасів і довкілля України. Кілька років я пропонував свої послуги Держкомітету рибного господарства. Та згодився на співпрацю лише нинішній керівник цієї структури Володимир Волков. Очолювана мною оперативна група «Центр» підпорядковується виключно йому. Наші повноваження розповсюджуються на водну акваторію від Києва до Хорола. На кожній великій водоймі у нас є своя база. Та найбільше роботи у «Центру» не в Кобеляцькому районі, а на Сулі. Це найбільш рибна і найбільш криміногенна річка Полтавщини. А головними ворогами риби, як правило, є люди в погонах, котрі і самі браконьєрствують, і «дах» для кримінальних структур створюють. Саме вони і є основною ціллю для «Центру». Дрібні порушники нас не цікавлять.
    - Ну й вдалося Вам вже чогось досягти?
    - Вдалося. Крім вже оприлюдненого Вашою газетою та іншими ЗМІ затримання на Сулі посадовців з екологічної інспекції, «Центр» вже провів ряд інших «гучних» операцій. В тому числі і в Кобеляцькому районі. І знову в скандальній ситуації були замішані посадовці, які повинні оберігати довкілля. Ви взагалі в Орлику на базі Дніпродзержинського УТМР бували?
    - Так, і зовсім недавно.
    - Бачили, які там будиночки стоять, як берег каналами розпаханий?
    - Бачили і вже писали про це.
    - Так от, там теж не обійшлося без людей у погонах. Зараз вже розгортається неабияка «війна» з цього приводу. І ми ще надамо вам чимало цікавої інформації.
    - Будемо дуже вдячні.
    Ось така зустріч, така розмова. Війна з браконьєрами у погонах – дуже екстравагантний засіб самореалізації. Чи не так? А втім. Можливо, у багатих свої дивацтва?

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1316 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net