Четвер, 18.04.2024, 08:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5554
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 13 » "Перша ластівка" приватизації: Портнов 14 травня має намір продати "Полтаваобленерго"



    "Перша ластівка" приватизації: Портнов 14 травня має намір продати "Полтаваобленерго"
    16:29

    Заявки на участь в торгах з продажу державного пакету акцій ВАТ "Полтаваобленерго" у розмірі 25%+1 акція на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ, Київ) 14 травня подали троє претендентів. Про це повідомило джерело в уряді агентству ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

    "Прийом заявок і застав завершився 15 хвилин тому, подано три заявки", - повідомив він. За його словами, очікується, що на торгах буде присутній призначений урядом в.о. голови ФДМ Андрій Портнов. Цей продаж стане першою оборудкою Портнова на його посаді в.о. глави ФДМУ - якщо він відбудеться.

    - Кому цікаві українські обленерго

    Початкова ціна запропонованого до продажу одним лотом пакету складає 641 млн 888 тис 811,62 грн, або 11,62 грн за кожну з 55 млн 240,001 тис акцій за ціною 11,62 грн за акцію, що істотно вище, ніж ринкова ціна зараз.

    Після появи початкової ціни, курс акцій "Полтаваобленерго" на фондовій біржі ПФТС виріс: купівля - з 7 грн до 7,7 грн, продаж - з 10,5 грн до 10,9 грн. Крім того, 12 травня була зафіксована операція на суму близько 1 млн грн за курсом 10,85 грн.

    Начальник торгового відділу УМВБ Іван Антощук 13 травня повідомив, що біржа готується до проведення торгів, оскільки отримала від ФДМ заявку на їх проведення за підписом Андрія Портнова.

    Прес-секретар ФДМ (очолюваного Валентиною Семенюк-Самсоненко) Ніна Яворська, у свою чергу, заявила, що відомство не готується до проведення торгів: "ФДМ видав наказ про відміну торгів з енергетики і ніяких процедурних заходів для їх продажу 14-го числа не проводив. Я не знаю, яким чином вони (ФДМ, очолюваний Андрієм Портновим.- ред.) можуть проводити такі процедури", - цитує газета "Экономические известия".

    Як відомо, Кабмін кілька разів намагався звільнити главу ФДМУ Валентину Семенюк-Самсоненко, удаючись до допомоги судів і власних постанов, і поставити на її місце Андрія Портнова, який повинен був провести чесну і прозору приватизацію у країні.

    Окремо прем'єр-міністр Юлія Тимошенко надала Портнову виняткові повноваження і заявила, що в.о. голови Фонду держмайна не виконуватиме укази президента України.

    Проте президент був напоготові і поновлював Валентину Семенюк-Самсоненко на посаді, заразом з'ясовуючи у Конституційному Суді, чи мав Кабмін право на подібні рішення.

    Таким чином, зараз у ФДМУ можна спостерігати рідкісну картину повноти влади: фактично, там дві голови: Андрій Портнов, призначений виконуючим обов'язки на цій посаді "за рішенням суду", і Валентина Семенюк-Самсоненко, поновлена на посаді голови ФДМУ президентом України разом зі своїми заступниками.

    Кому цікаві українські обленерго

    Через день після торгів по "Полтаваобленерго" урядом заплановано продаж 26,9% ВАТ "Львівобленерго" (стартова ціна - 554,82 млн грн) і 25,021% акцій ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

    Ближче до кінця місяця держава може позбавитися від блокуючих пакетів "Чернігівобленерго", "Сумиобленерго" і "Одесаобленерго".

    Основними претендентами на покупку акцій "Полтаваобленерго" є її нинішні акціонери - група "Приват" Ігоря Коломойського і "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

    Вони ж вважаються зацікавленими у купівлі акцій "Львів-", "Прикарпаття-", "Чернігів-" і "Сумиобленерго".

    Основними претендентами на покупку акцій "Одесаобленерго" вважаються групи VS Energy Олександра Бабакова та "Фінанси і кредит" Костянтина Жеваго.

    У перерахованих ФПГ стримано коментують можливу участь в біржових торгах. "Ми завжди розглядали свою участь в приватизації держпідприємств, а тим більше в стратегічному для нас секторі економіки України", - повідомили в прес-службі " VS Energy Інтернейшнл Україна".

    У групі "Фінанси і кредит" відзначили, що щось коментуватимуть тільки за фактом проведення аукціонів. Неофіційна ж більшість з потенційних учасників визнають, що через невизначеність ситуації усередині ФДМ вони не готові до коментарів.

    Більш конкретно висловилися у Донбаській паливно-енергетичній компанії Ріната Ахметова, яка також могла поборотися за перераховані активи.

    "Сукупність високих юридичних ризиків, невиправданість цінових очікувань, відсутність відповідних гарантій і програмної підтримки розвитку галузі з боку держави не дозволяють ДТЕК на даному етапі взяти участь в даному конкурсі", - повідомив директор зі стратегії, злиття і поглинання ДТЕК Віталій Бутенко.

    На його думку, процес підготовки приватизаційних торгів, пов'язаний з великою кількістю конфліктуючих позицій різних держорганів, знищив будь-яку впевненість в легітимності і безповоротності майбутньої приватизації обленерго.

    Крім того, вважає пан Бутенко, відсутність ясності і економічної обґрунтованості вартості пакетів, що виставляються, ставить під сумнів адекватність оцінки об'єктів з боку держави.

    Доля обленерго схожа з долею самого Фонду держмайна. Ще 18 січня Кабінет міністрів України визначив 19 підприємств, які мали стати першочерговими об'єктами приватизаційного продажу в 2008 році. Всього в список об'єктів, які підлягають приватизації в 2008 році, входить 28 підприємств, і серед них - пакети 6 обленерго.

    Проте Секретаріат президента запропонував виключити із списку обленерго і включити в нього "Луганськтепловоз".

    У свою чергу Кабінет міністрів України на засіданні 22 лютого, проігнорувавши прохання Секретаріату, ухвалив остаточний перелік об'єктів, які підлягають підготовці до продажу і продажу в 2008 році, включивши до них і обленерго, і передав Фонду державного майна малі державні пакети акцій.

    Проте ФДМУ відмінив продаж міноритарних пакетів акцій шести обленерго. Інформація про це міститься в офіційному виданні ФДМУ "Відомості приватизації" від 7 травня поточного року. Продаж відмінений на підставі наказу Фонду від 6 травня.

    Характерно, що призначений урядом в.о. голови Фонду держмайна, народний депутат Андрій Портнов заявив, що в ніч з 6 на 7 травня в друкарні "Київська правда" було знищено тираж газети "Відомості приватизації", підписаний усуненою урядом від керівництва ФДМУ Валентиною Семенюк-Самсоненко. Мабуть, деякі екземпляри газети все-таки уціліли.

    www.newsru.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 816 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net