Понад 2,5 тонни редьки, вміст нітратів у якій утричі перевищував норму,
вилучили правоохоронці у Житомирі. Небезпечний коренеплід власники
привезли на міський базар з Херсонської області. Звісно, без
відповідної документації і сертифікатів. За ринковими цінами ранні овочі коштували понад 12 тисяч грн. Небезпечну редиску утилізували. Аби
убезпечитися від нітратних овочів, фахівці радять не соромитися і
вимагати у продавців документи, що підтверджують безпечність продукції.
Чи є у продукті нітрати, одразу не відчуєш, кажуть спеціалісти.
Організм відреагує дещо пізніше – спершу слабкістю, прискореним пульсом
та запамороченням, а потім може бути і реанімація. // ICTV //фото Jupiterimages
|