Четвер, 25.04.2024, 08:29
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 21 » Тарифи підвищать у 1,5 рази?



    Тарифи підвищать у 1,5 рази?
    10:18
    Під головуванням голови обласної ради Олександра Удовіченка відбулося засідання керівників депутатських фракцій, які розглянули питання про підвищення тарифів на послуги централізованого постачання холодної води, водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води, що внесено до проекту порядку денного 15-ї сесії обласної ради. За інформацією начальника головного управління житлово-комунального господарства Анатолія Бодника, зміна рівня тарифів за послуги водо- та теплопостачання, водовідведення для всіх груп споживачів зумовлені стрімким зростанням цін на енергоносії та підвищенням мінімальної заробітної плати.

    Нові тарифи, що збільшуються у порівнянні з нині діючими в 1,3-1,5 рази, за словами Анатолія Бодника, є економічно обґрунтованими. Вони погоджені Державною інспекцією з контролю за цінами в області та оприлюднені у засобах масової інформації. Про складний фінансовий стан обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» та комунального підприємства обласної ради «Полтававодоканал» доповіли їхні керівники – Степан Пасічко та Валерій Ченчевий. Постійно зростаюча заборгованість за використані газ, електроенергію та матеріали веде до руйнації підприємств, погіршує їхню матеріально-технічну базу, спричиняє зниження рівня послуг, що надаються споживачам. Численні проблеми, викликані невідповідністю рівня діючих тарифів фінансовим затратам підприємств, чимдалі стають гострішими.

    У перебігу відповідей на запитання, а далі й у виступах депутатів було проаналізовано економічну складову нових тарифів. Зокрема, депутат Володимир Чернявський звернув увагу на те, що підприємства не погоджують з власником – обласною радою - порядок і напрямки використання свого прибутку.

    Програми інвестиційної діяльності підприємств, зауважив депутат Володимир Оніщенко, погоджуються галузевим управлінням облдержадміністрації, а не сесією обласної ради, як це передбачено законом.

    Заступник голови обласної ради Володимир Марченко, депутат Василь Сільчук підкреслили, що запропоновані тарифи мають бути узгоджені з Полтавською міською радою, а вже потім розглянуті на сесії обласної ради.

    Голова профільної комісії обласної ради Ігор Атаманчук, депутати Олег Романчук, Ростислав Гринчак внесли пропозицію надати обласній раді для ознайомлення економічні розрахунки нових тарифів.

    Відтак найближчими днями профільна комісія обласної ради ґрунтовно розгляне дане питання та прийме відповідні рекомендації.

    Також у ході засідання депутати розглянули питання про порядок коригування тарифів на житлово-комунальні послуги комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад області, що внесене до проекту порядку денного сесії головою облдержадміністрації Валерієм Асадчевим.

    Суть питання в тому, що відповідно до урядової постанови, обласним підприємствам тепловодопостачання та водовідведення пропонується надати право самостійно встановлювати рівень тарифів за надані послуги в залежності від зміни вартості енергоносіїв та рівня мінімальної заробітної плати в державі.

    Проект рішення з цього питання підтримки у депутатів не знайшов, оскільки він суперечить чинному закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», який закріплює за органами місцевого самоврядування виключне право на встановлення тарифів для комунальних підприємств.

    У роботі зібрання взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Петро Ворона, голова постійної комісій обласної ради з питань бюджету підприємництва та управління майном Володимир Гришко, голова постійної комісій обласної ради з питань з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства Ігор Атаманчук, заступник голови облдержадміністрації Сергій Ясинський, Миргородський міський голова Олександр Паутов, депутати обласної ради, начальники територіальних підрозділів центральних органів влади, керівники обласних комунальних підприємств тепло- та водопостачання.


    oblrada.pl.ua



    Категорія: Новини України | Переглядів: 623 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net