Пятниця, 19.04.2024, 23:59
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 21 » Перша за два роки нарада редакторів райрадіо



    Перша за два роки нарада редакторів райрадіо
    11:01

    Спільна нарада зібрала днями в Полтаві редакторів радіоорганізацій проводового мовлення та членів обласної координаційної групи з розвитку інформаційної сфери. У заході взяли участь і представники дотичних структур: Нацради з питань телебачення і радіомовлення, ВАТ „Укртелеком”, обласного радіотелевізійного передавального центру. Вів нараду керівник згаданої координаційної групи, заступник голови облдержадміністрації Сергій Соловей. Саму ж зустріч можна назвати редакторською ініціативою. Традиційно обласна адміністрація звертала більше уваги на друковані видання. Проте в царині радіомовлення питання постають не менш важливі, а іноді й гостріші. Доречно згадати і про масовість радіо: деякі «районки» виходять накладом лише в тисячу примірників, відтак радіо такого району охоплює ширшу аудиторію, ніж газета.

    На сьогодні в області налічується близько 250 тисяч радіоточок. За 4 роки їхня кількість скоротилась на 100 тисяч. Подібна тенденція простежується в усій державі. Є області, наприклад, Вінницька, де після того, як погодна стихія кілька років тому знищила радіомережі, їх більше не відновлювали. Для Полтавщини важливим є збереження мережі проводового радіо, особливо для мешканців сільської місцевості. Максимальну підтримку цьому надає ВАТ „Укртелеком”. Останнім з початку року встановлено 1,5 тис. радіоточок, відновлено роботу близько 2,4 тис. радіоточок. Про стан матеріально-технічної бази і фонотек редакцій дротового радіомовлення поінформував начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олег Пустовгар. Фінансування редакцій здійснюється місцевими бюджетами та за рахунок власних надходжень, зокрема, реклами. Порівнюючи з минулим роком, заплановано збільшення фінансування в 2007 році з районного бюджету радіо «Ера» (Кременчуцького району), Новосанжарської, Диканської, Козельщинської, Котелевської та інших редакцій. Але деякі організації отримають з районних бюджетів кошти менші, ніж минулого року. Це «Голос Зіньківщини», Лохвицьке, Машівське, Оржицьке, Семенівське, Шишацьке радіомовлення. А Кобеляцькому радіо взагалі не закладено ні копійки. Наведені факти – приклад того, як редакції співпрацюють з районною владою: хто наполегливий, цілеспрямований, той досягне свого.

    Сума коштів, отриманих за рахунок реклами протягом цього року, найвища у радіо «Лубни» (120,7 тис. грн.), радіо «Ера» (40 тис. грн.), «Голосу Зіньківщини» (53,8 тис. грн.), Хорольського райрадіо (25,1 тис. грн.). Мізерні кошти від реклами мають Гребінківське, Кобеляцьке, Машівське, Миргородське, Оржицьке районні радіо.

    „Не реклама йде до нас, а ми до реклами” – за таким принципом працює Зіньківська редакція, очолювана Надією Чут. Радіо пропонує рекламні послуги підприємствам, установам, організаціям району, з багатьма з них укладені угоди.

    До речі, більшість редакторів зійшлися на тому, що угоди про інформаційну співпрацю необхідно укладати і між райдержадміністраціями, райрадами та редакціями райрадіомовлення. В деяких районах такі угоди вже діють досить ефективно.

    Нагальною потребою є переведення мовлення в FM-діапазон. Редакція Козельщинського районного радіо планує придбати радіостанцію на ефірне мовлення наступного року. Планують перевести мовлення в FM-діапазон і в Семенівці та Шишаках. Для решти редакцій ця тема лишається неосвоєною, швидше за все, через брак коштів.

    З тої ж причини з 26 редакцій тільки 10 мають мікшерський пульт – устаткування, без якого неможливий якісний сигнал.

    Ще одна проблема – наповнення фонотек якісним україномовним музичним продуктом. Україномовний продукт складає 100% фонотек редакцій Кобеляк, Козельщини, Хорола, Шишак. Багато української музики мають у фонотеках Великобагачанська телерадіомовна компанія «Світ», редакції Решетилівського, Зіньківського, Полтавського районного, Кременчуцького міського радіомовлення.

    Проте є райони, де цей відсоток недостатній: Машівський (33%), Чутівський (40%), Глобинський (50%), Пирятинський (50%). Тут варто навести приклад Зінківського райрадіо, якому за символічні кошти надала свій музичний продукт ОДТРК «Лтава». Цими гарними українськими піснями зіньківчани послуговуються, зокрема, під час вітальних передач.

             Раніше ОДТРК «Лтава» в кількох містах мала корпункти, які щотижня давали якісні репортажі разом з синхронами. Зараз їх у силу певних обставин не стало. Та на районному рівні продовжує відбуватися маса цікавих подій, сюжети про які обласне радіо брало б у свої новиннєві випуски. Підтримує подібну співпрацю, приміром, Миргородське районне радіо. Його редактор Олексій Полив’яний, приміром, зробив для облрадіо нещодавній репортаж про закладання в Миргороді пам’ятного знака на місці спорудження пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років.

    Обговорювали на нараді також стан виконання Указів Президента Віктора Ющенка щодо інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції та національно-визвольних змагань. Йшлося і про деякі аспекти реєстрації позивних та логотипів, дотримання редакціями райрадіо чинного законодавства.

                

     

                        Тетяна Алєксандрова, прес-центр управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації
    regionnews.poltava.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 650 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net