Пятниця, 26.04.2024, 07:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 22 » Мешканці Полтавщини отримають щеплення проти кору та краснухи



    Мешканці Полтавщини отримають щеплення проти кору та краснухи
    15:43
    Одним з найбільш ефективних засобів боротьби з інфекційними захворюваннями є проведення профілактичних щеплень, що, безумовно, сприяло успіхам у боротьбі з такими смертельно небезпечними інфекційними хворобами, як натуральна віспа та поліомієліт.
    Однак ще залишаються широко розповсюдженими інфекційні захворювання, запобігти яким можна шляхом імунізації. Захворювання на кір продовжують реєструватись майже в усіх регіонах України. Це небезпечна хвороба, що залишається причиною захворюваності та смертності як в країнах, що розвиваються, так і в промислово розвинених. Кір залишається головною причиною дитячої смертності серед хвороб, які можна попередити шляхом вакцинації. Щороку в світі спостерігається понад 30 мільйонів випадків цього захворювання. За оцінкою Всесвітньої організації охорони здоров'я у 2005 році від кору загинуло більш ніж 345 тисяч осіб.
    До запровадження щеплень кір був розповсюдженим інфекційним захворюванням. Після проведення масової імунізації в 1968 році та впровадження планової імунізації проти кору однорічних дітей кількість випадків захворюваності скоротилася в 6 -10 разів. Друга доза вакцини проти кору була включена до календаря щеплень у 1986 році та вводиться у шестирічному віці. Однак, на жаль, поки що ліквідувати цю хворобу не вдається.
    У 2006 році в області, як і в Україні в цілому, мав місце епідемічний підйом захворюваності на кір. Найбільш ураженими були підлітки та молодь віком від 16 до 30 років. Це можна пояснити зниженням імунітету в зв'язку з порушенням порядку імунізації та відсутністю можливості дотримання умов зберігання вакцини у 70-их – 80-их роках минулого сторіччя.
    У світі за період від 2000 до 2005 року при проведенні кампанії масової імунізації проти кору було вакциновано понад 360 мільйонів людей. Протягом цих п'яти років смертність від кору знизилась на 60%.
    Разом з кором однією з важливих проблем охорони здоров'я, як в Україні, так і у світі в цілому, залишається захворюваність на краснуху. Останній епідемічний підйом в Україні було зареєстровано у 2002 році, коли захворіло більше 160 тисяч людей. Після введення імунізації проти краснухи в цьому ж році спостерігається значне зниження захворюваності.
    У 2007 році кількість випадків захворюваності в Україні знизилась на 60%. У Полтавській області показник склав 7,62 на 100 тисяч населення.
    З метою запобігання захворюванням на кір та краснуху Кабінетом Міністрів України видано Розпорядження від 27 лютого 2007 року № 348-р, яке передбачає проведення додаткової імунізації населення проти цих захворювань.
    Від 26 травня до 9 червня поточного року за підтримки Міністерства охорони здоров’я України медичними працівниками області буде проводитись додаткова масова імунізація проти кору та краснухи всіх осіб з групи високого ризику захворювання (від 16 до 30 років). Від цих небезпечних хвороб, навіть якщо у вас були попередні щеплення, захищає лише своєчасна вакцинація. Тож звертаємось до юнаків і дівчат віком від 16 до 30 років: прийдіть у найближчий пункт вакцинації та отримайте щеплення! Отримати щеплення безкоштовно можна в будь-якій поліклініці або сільському медичному пункті, у вашому навчальному закладі, на місці роботи.
    Проведення додаткової масової імунізації та подальшої планової імунізації населення дозволить створити імунний захист і не допустити спалахів кору та краснухи в Україні.

    Прес-центр управління охорони здоров’я облдержадміністрації

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 770 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net